files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Skvelé víťazstvo Michala Puškára na Hungaroringu

Počas uplynulého víkendu na maďarskom Hungaroringu odštartoval jeden z najprestížnejších profesionálnych motocyklových šampionátov v Európe - UEM Alpe Adria road racing championship. Fanúšikovia sa opäť po zimnej prestávke dočkali strhujúcich súbojov a vynikajúcich výkonov pretekárov z trinástich štátov.

 
Mnohých už to snáď ani neprekvapuje, že pole position sa po sobotňajšej kvalifikácii triedy 125 SP s prehľadom opäť ujal slovenský reprezentant Michal Puškár (tím SG FIX racing).

Za ním skončil po výbornom výkone ďalší Slovák Pavol Skovajsa, ktorý bol najväčším prekvapením celého víkendu a na ďalšie pozície odsunul domáceho borca Adama Aszalosa a tiež talianskych pilotov. Kvalifikácia 24 pretekárov do nedeľného preteku sľubovala zaujímavý súboj.

A nedeľa nesklamala. Michal odštartoval ako blesk a už v prvom kole si vytvoril viac ako dvojsekundový náskok pred svojimi prenasledovateľmi, ktorých viedol Nicolo Trevisian z Talianska. V ďalších kolách svoj náskok zvyšoval a v polovici závodu sa vzdialil od zvyšku poľa o takmer 5 sekúnd. V nasledujúcom okruhu ale dobehol viacerých jazdcov o kolo, tí ho zdržali a náskok sa rapídne zredukoval. To využil miestny hrdina Adam Aszalos, ktorý sa medzitým prebojoval na druhé miesto. Hnaný neuveriteľnou túžbou zvíťaziť, predvádzal jazdu na hranici fyzikálnych zákonov. Na výjazde zo zákrut mu často bola aj dráha priúzka, o čom svedčili kúdole prachu. Michal musel siahnuť na svoje rezervy a zajazdil niekoľko veľmi rýchlych kôl, z ktorých predposledné bolo na hranici traťového rekordu a stalo sa aj najrýchlejším celého závodu. Podarilo sa mu teda udržať si mierny náskok a zvíťaziť. Týmto výsledkom sa ujal vedenia v celkovej klasifikácii šampionátu. Tretí dojazdil Talian Sirianni, keď za seba odsunul svojho krajana Trevisiana a výborného Pavla Skovajsu.

Michal Puškár:

,, Tento víkend bol pre nás skvelý. Odvedená práca bol zavŕšená vynikajúcim pretekom, v ktorom sa mi podarilo dosiahnuť neuveriteľne rýchle časy na jedno kolo. Osobne som nepredpokladal, že to bude také náročné, ale Aszalos až v závode ukázal, aký dokáže byť v skutočnosti rýchly. Teraz nás čaká týždenná pauza a šampionát pokračuje ďalším kolom na okruhu Grobnik v Chorvátsku, v blízkosti známych letovísk. Chcem poďakovať majiteľovi teamu p. Štefanovi Bunčiakovi, sponzorom, partnerom a môjmu otcovi za pomoc a podporu.“


A my už len dodávame: Držíme palce a budeme monitorovať!
                                               (juke)




Uverejnené: 07.05.2010 10:42:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.