files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

16. Metamorfózy slova

V dňoch 21. – 23. apríla sa v Mestskom kultúrnom stredisku konala krajská súťaž „16. Metamorfózy slova Michalovce 2010“. Organizátorom súťaže bolo Zemplínske osvetové stredisko. Išlo o  súťažnú prehliadku recitátorov o postup do národnej súťaže 56. Hviezdoslavov Kubín.


Hviezdoslavov Kubín je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v oblasti umeleckého prednesu a divadiel poézie. Súťaž prispieva k vyhľadávaniu talentovaných a nadaných žiakov a študentov v oblasti umeleckého slova, vedie ich k tvorivej činnosti, a taktiež vytvára podmienky pre úspešnú prezentáciu aktivít v školách, na kultúrnych podujatiach. Súťaž je viacstupňová a môže sa jej zúčastniť každý neprofesionálny recitátor, záujemca o umelecký prednes a neprofesionálne kolektívy, ktoré inscenujú literárne texty.

Prvý a druhý deň na krajskej súťaži

„Metamorfózy“, patrili prednesu poézie a prózy v piatich kategóriách. O postup do celoslovenského kola sa uchádzalo 200 recitátorov, divadlá poézie, a to z 11-tich okresov Košického kraja. Naše mesto v prednese „poézia“ bude reprezentovať Michal Zajac, ktorý bol v druhej kategórii na prvom mieste, a takisto z tretej kategórie Mária Schumerová.
Za poéziu z prvej kategórie bola ocenená Timea Ľochová z Trebišova, vo štvrtej kategórii  Dominika Kučárová z Košíc a prvé miesto v piatej kategórii udelila porota Kataríne Andrejcovej z Košíc.
Za „prózu“ získal v prvej kategórii prvé miesto Samuel Peter Cibula, Spišská Nová Ves, v druhej Radka Soľárová, Košice, v tretej Marko Morávek, Košice, v štvrtej Lívia Buzgová, Košice a v piatej Lucia Račková, Košice.


Tretí deň patril „Detským recitačným kolektívom a Divadlám poézie“. Za Divadlá poézie (DP) získali prvé miesto DP So Fr Ka, Košice  - „Spevy lotosových kvetov“, druhé DP Katter Theater, Michalovce – „In the country of the huns“ a na treťom mieste sa umiestnilo DP Nevrlemrle, Košice – „Monológ M. Monroe“. Odborná porota odporučila postup všetkých troch divadiel poézie pre ich vysokú umeleckú úroveň.                              (mk)



Uverejnené: 07.05.2010 10:49:01 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.