files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná prehrá Dukly v Prešove

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v stretnutí 28. kola I. hokejovej ligy na ľade HC Penguins Prešov tesne 2:3 a pripravili sa tak o možnost katapultovať sa v tabuľke na druhé miesto. O góly michalovskej Dukly sa postarali Juraj Faith a Tomáš Banovký. Zverenci trénera Petra Tirpáka, ktorí v priebežnej tabuľke klesli na šieste miesto, sa najbližšie predstavia doma, keď v plyšákovom zápase v piatok 18. decembra o 17.00 hod. privítajú celok HK Spišská Nová Ves.

V súboji dvoch tímov, ktoré atakujú vrchné priečky v tabuľke sa hral zaujímavý hokej, v ktorom boli efektívnejší domáci hráči. Tí síce prehrali na strely (26:35), no vypracovali si viac gólovejších šancí a strelili o jeden gól viac, ako profesorsky hrajúca michalovská Dukla. Navyše, domácim zabrali kľúčové opory, zatiaľ, čo na michalovskej strane, "nosní hráči" nepodali očakávaný výkon. Aj preto sa v Šariši zrodili víťazstvo prešovských "tučniakov"...

V šesťbodovom zápase išlo obom oveľa, v prípade výhry sa totiž jeden z týchto tímov mohol v tabuľke dostať dokonca na druhé miesto. Aj preto obaja zvolili vyčkávaciu taktiku a v prvej tretine sa veľa vzruchu pred oboma bránkami neodohralo. V desiatej minúte Dávid Okoličány nepokryl puk, no Juraj Dancsák ho do brány nedorazil. Na druhej strane pálil Andrej Salnikov z ideálnej pozície medzi kruhmi iba do dobre postaveného Róberta Martona. Michalovčania mali ideálnu šancu dostať sa v závere prvej časti do vedenia. Najskôr síce pykali za príliš veľa hráčov na ľade, v presilovke Prešovčanov si však neudržal nervy na uzde Han Kihoon, ktorý najskôr fauloval Petra Čížeka a potom ho aj udrel, za čo dostal dva dvojminútové tresty. Keď vzápätí Róbert Marton fauloval Gleba Lušnikova, Michalovčania mali k dispozíciu 116 sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov. V nej mohol otvoriť skóre Martin Drotár, Marton ale skryl jeho strelu do lapačky. Viac z presilovky o dvoch hráčov Dukla nevyťažila a mohla za to pykať v 22. minúte, kedy Okoličány nezachytil puk, ktorý Alexej Voronov zastavil pred bránkovou čiarou. Následne v čistej šanci pálil iba do Martona Peter Klouda, no v 27. minúte sa už skóre menilo, keď sa strela Daniela Hančáka od Juraja Faitha odrazila za chrbát prešovského brankára - 0:1.

Domáci hokejisti po inkasovanom góle ožili, zatlačili Michalovčanov, no paradoxne mohli inkasovať, strela Tomáša Banovského ale našla iba pozorného Róberta Martona. Hostia mohli ísť do dvojgólového vedenia v 30. minúte. Tartaľ putoval na trestnú lavicu za podrazenie, no "vojaci" zahrali presilovku veľmi zle a dokonca v nej inkasovali, keď sa z rýchlej kontry presadil Roman Kohutiar - 1:1. V 35. minúte už domáci "tučniaci" viedli. Opäť podnikli rýchly protiútok a Jaroslav Obšut popod padajúceho Okoličányho poslal svojich do vedenia. Krátko pred koncom druhej tretiny mohlo byť už dokonca 3:1, Igor Halás však v čistej šanci minul michalovskú bránu. Aj v tretej tretine videli diváci niekoľko gólových šancí, na oboch stranách. Už po troch minútach domáci viedli dvojgólovým vedením, keď sa opäť presadil Jaroslav Obšut - 3:1. Michalovčania sa vrátili do hry v 49. minúte. Najskôr síce Kloudova strela skončila na žrdke, no potom Tomáš Banovský nahadzoval puk pred Martona a ten skončil v jeho sieti. Štyri minúty pred koncom odmietol vyrovnanie Ivan Fedorko, ktorý poskakujúci puk v bránkovisku nedoklepol do siete, no a keď sa na druhej strane neujali strely Šechného, Halása a Dávid Okoličány nedoprial hetrik Jaroslavovi Obšutovi, zápas sa skončil tesným víťazstvom Šarišanov.  

HC Penguins Prešov - HK Dukla Michalovce 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Góly: 30. Kohutiar (Halás, Obšut) oslab/1, 35. Obšut (Jokeľ, Dancsák), 43. Obšut (Jokeľ, Šándor) - 27. Jur. Faith (Hančák, Klouda), 49. Banovský (Kubát, Schnelly)

Vylúčení: 4:3. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Korba - Wolf, Smerek. Divákov: 570.

HC PENGUIS: Marton - Kihoon, Obšut, Tartaľ, Novický, Nitrianský, Pitka - Dancsák, Šechný, Jokeľ - Halás, Prokop, Kohutiar - Pulščák, Kivader, Torok - Šándor, Ľ. Sabol.

HK DUKLA: Okoličány - Hančák, Buraľ, Voronov, Kubát, Šangin, Urban, Dolgoš, Boboš - Jur. Faith, Klouda, Drotár - Banovský, Hinďoš, Lušnikov - Salnikov, Huňady, Čížek - Fedorko, R. Jenčo, Schnelly.




Uverejnené: 16.12.2015 22:36:18
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.