files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla na Šariši opäť nezabodovala

Aj keď z toho nebola vysoká prehra, ako v prvom vzájomnom meraní síl na Šariši, michalovskí hokejisti opäť v Prešove nebodovali. Tentoraz prehrali tesne 2:3 a odmietli sa tak v tabuľke posunúť na druhé miesto, hneď za unikajúci Bardejov, ktorý má pred prenasledovateľmi deväťbodový náskok. Naopak, na druhú priečku sa posunuli „prešovskí tučniaci“. Tí podali oveľa bojovnejší výkon ako chladná a profesorská michalovská Dukla, ktorá zase po nepríjemnej prehre klesla na šieste miesto v nabitej tabuľke.

Všetko mohlo byť inak. Na konci prvej tretiny sa totiž Michalovčania dostali k 114 sekundovej presilovke o dvoch hráčov, ktorú ale nezahrali dobre. Obdobná situácia sa zopakovala aj v druhej tretine. V nej sa po šťastnom góle ujala Dukla vedenia, ktoré mohla navýšiť v ďalšej presilovke. Klinec do prešovskej rakvy ale Michalovčania nepridali, ba naopak, v prevahe o jedného hráča z hokejky Romana Kohutiara inkasovali. „Boli to veľmi dôležité momenty, ktoré zrejme rozhodli zápas v náš prospech. Samozrejme, dôležité bolo aj to, že nás počas oslaboviek výrazne podržal Robo Marton,“ rozhovoril sa obranca HC Penguins Jaroslav Obšut, ktorý si pri vyrovnávajúcom góle pripísal asistenciu.

Pravé chvíle tridsaťdeväťročného kremenitého obrancu, so skúsenosťami z NHL či KHL, ale prišli na konci druhej a na začiatku tretej tretiny. Obšut v rozpätí ôsmych minút zaznamenal dva góly a de facto rozhodol o triumfe svojho tímu, ktorý sa posunul na druhé miesto v tabuľke. „Základom je pohoda v mužstve, nech sa urobí play-off a nech do neho ideme z čo najlepšieho miesta,“ podotkol obranca, ktorý v NHL odohral v dresoch St. Louis Blues a Colorada Avalanche sedem zápasov a k tomu počas svojej bohatej kariéry napríklad pridal aj 191 zápasov v KHL.

Michalovčanom na druhej strane ostali iba oči pre plač. Aj keď na strely v zápase vyhrali 36:25, ich koncovka nebola príliš efektívna a navyše, Prešovčanov v bráne podržal Róbert Marton. „Prehra veľmi mrzí, pretože sa tu bodovať určite dalo,“ rozhovoril sa michalovský útočník Tomáš Banovský. Ten druhým gólom síce vykresal iskričku nádeje, no vyrovnanie napokon neprišlo. Aj dvadsaťtriročný odchovanec michalovského hokeja videl príčiny prehry v závere prvej tretiny, kedy Dukla nevyužila dlhočiznú presilovku o dvoch hráčov. „Táto presilovka nás asi stále tri body a víťazstvo,“ stroho poznamenal kanonier Dukly, ktorý následne dodal. „Dôležitý samozrejme bol aj ich vyrovnávajúci gól pri našej presilovke, kde sme nechali nepokrytého hráča. To by sa nám určite stávať nemalo, no nás takéto chyby oberajú o body vo viacerých zápasoch, nebolo to iba v tomto.“

Čo podľa Banovského chýbalo Michalovčanom k tomu, aby v Prešove bodovali? „Najviac nám chýbalo srdiečko na ľade. Bojovnosť som u niektorých videl, niektorí zase zaostali za svojimi možnosťami. No a určite by som sa prizastavil aj pri našich šanciam. Boli sme málo dôrazní a málo sme išli do súperovho brankára. Keď chceme byť úspešní, musíme byť určite dôraznejší v koncovke,“ uviedol Tomáš Banovský. Ten verí, že „vojaci“ v piatkovom domácom zápase proti Spišiakom, ktorý sa začína tradične o 17.00 hod. podajú úplne iný výkon. „Určite chceme urobiť radosť aj ľudom. Pôjde totiž o „plyšákový“ zápas, v ktorom by mali fanúšikovia po našom prvom góle zahádzať ľad plyšákmi a tak verím, že na prvý gól nebudú čakať dlho. Čo sa týka zápasu, musíme hrať svoju hru, dať rýchle góly a urobiť si tak pohodové stretnutie,“ dodal Banovský na margo piatkového súboja proti Spišiakom.

Peter Brendza




Uverejnené: 17.12.2015 14:38:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.