files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí basketbalisti uspeli v Košiciach proti Tydamu

Aj keď v druhej basketbalovej lige boli počas minulého víkendu na programe zápasy desiateho kola, michalovskí basketbalisti 1. BK D si svoj domáci duel s BK UVLF Košice odložili a absolvovali akurát dohrávané stretnutie ôsmeho kola, v ktorom sa predstavili na pôde silného Tydamu Košice, kde po výbornom výkone zvíťazili 87:63 a udržali sa tak na treťom mieste tabuľky.

Basketbalisti Tydamu UPJŠ Košice v tejto sezóne majú reálnu šancu hrať na finálovom turnaji Final - four, čo potvrdili aj v sobotňajšom stretnutí s rozbehnutou Rožňavou. Preto sa v nedeľňajšej dohrávke zápasu ôsmeho kola, v ktorom nastúpili štvrtý Tydam proti tretím Michalovciam, očakával ostrý súboj. "Hráči Tydamu majú šikovných strelcov a aj solídnu hru pod košom, na čo sme museli počas celého zápasu reagovať. Nastúpili sme v takmer kompletnej zostave a bolo to vidno. Naša obrana bola výborná, darilo sa nám hlavne v podkošovom priestore, kde sme súpera nepúšťali prakticky do ničoho. Tak ako sme si predsavzali, po zisku lopty sme podnikli rýchle kontry, čo na Tydam platilo. Výsledkom bol jedenásť bodový náskok už po prvej štvrtine a pohodlný pätnásť bodový polčasový rozdiel po vyrovnanej druhej štvrtine. V tejto fáze hry sa ukázala dobrá kvalita striedajúcich hráčov, kde Miroslav Miháľ i Kusko výborne zapadli do rozbehnutého zápasu,“ skonštatoval prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov.  

Tretiu štvrtinu začali domáci náporom, keď dali päť rýchlych bodov, čo však hostí nezaskočilo. Tí totiž odpovedali desiatimi úspešnými pokusmi, celú štvrtinu vyhrali o osemnásť bodov, takže po troch štvrtinách viedli v pohode 76:43 a bolo rozhodnuté. „Posledná štvrtina sa prakticky už len dohrávala. Nepripustili sme žiadnu drámu a kontrolovali priebeh hry. Do zápasu sa zapojili aj nádejní mladíci Martin Miháľ, Hasaralejko či Sklár a aj s nimi sme v pohode dotiahli ťažký duel do víťazného konca. Individuálne výkony niektorých hráčov boli síce nadpriemerné, ale v zápase sa ukázal jeden seriózny kolektívny výkon celého družstva, ktoré zaslúžene zvíťazilo,“ pokračoval ešte Ladislav Janošov. Pre michalovských basketbalistov to bol posledný majstrovský súboj v tomto roku, ďalší zápas majú na programe až v sobotu 9. januára, kedy sa predstavia v Rožňave. Termín dohrávky s BK UVLF Košice zatiaľ známy nie je. "V týchto dňoch to doťahujeme, no v roku 2015 to už zrejme nebude," dodal na záver Ladislav Janošov.

Tydam UPJŠ Košice - 1.BK D Michalovce 63:87 (32:47)  
Štvrtiny: 16:27, 16:20, 11:29, 20:11.
Rozhodcovia: Hricišin, Gacík.
Základné zostavy: Babinčák, Drábik, Draganovský, Halas, Klein - Holda, V. Mitterpák, T. Mitterpák, Mižák, Janošov ml.
Strelci: Babinčák 17, Zachar 12, Draganovský 7, Klein 6. - V.Mitterpák 25, Kusko 16, Mižák po 12, Janošov ml. 10.
Trojkové pokusy: 8/4 - 8/6.
Fauly: 15 - 15.



Uverejnené: 21.12.2015 09:44:29 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.