files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa doma zlyhala, majstrovský titul opäť pre ŠKP

Hádzanárky ŠKP Bratislava po tretí raz v poradí získali majstrovský titul. V treťom finálovom stretnutí play-off na palubovke Iuventy Michalovce zvíťazili 34:26 (17:10) a celú sériu vyhrali 3:0 na zápasy. Zemplínčanky doma v treťom súboji série výkonnostne zlyhali, od začiatku ťahali za kratší koniec a napokon zaslúžene prehrali rozdielom ôsmich gólov, čo v konečnom účtovaní znamená celkové druhé miesto.


Majstrovským hetrikom hráčky ŠKP Bratislava napodobnili doposiaľ jediný klub v samostatnej ére, ktorý vyhral súťaž trikrát za sebou - Slovan Duslo Šaľa. Bratislavčanky sa zároveň v historickej úspešnosti zaradili na druhú priečku za Šaľu (9 titulov) a po boku Michaloviec (3 tituly). Iuventa neuspela vo finále už druhýkrát za sebou, tretíkrát v rade jej cestu za ligovým zlatom preťal práve tento bratislavský tím a na majstrovský primát čaká od roku 2007, keď si vo finále poradila s Duslom Šaľa.

Iuventa sa musela vysporiadať s citeľným oslabením kanonierky Lucie Tobiášovej, ktorej zabránilo nastúpiť zranenie chrbtice. Počas zápasu kvôli rovnakej príčine predčasne vypadla zo zostavy ukrajinská pivotka Viktória Škľaruková a keďže viaceré opory zahrali pod svoje možnosti, príležitosť dostali aj mladé hráčky z lavičky, ktoré síce nesklamali, ale na skúseného súpera stačiť nemohli.

K dôležitému psychologickému momentu došlo hneď v úvode. ŠKP vyšiel vynikajúco vstup do tretieho finálového stretnutia. Skóre sobotňajšieho súboja otvorila v 3. minúte Martanovičová a v 7. minúte Kochanová zvýšila už na 4:0 z pohľadu bratislavského tímu. To domáce zjavne zaskočilo. Vzápätí skórovala zásluhou Škľarukovej aj Iuventa, ale ďalšie dva góly v michalovskej sieti prinútili trénera domácich Dušana Daniša zobrať si už v 9. min. oddychový čas. Zemplínčanky sa trápili v útočnej fáze a strelecky ťahala družstvo len Obšatníková, ktorá v 13. min. znížila na 4:9 a v 19. min. na 7:11. Hostky však odvrátili hrozbu črtajúceho sa obratu trojgólovou šnúrou na 16:9. Do kabín odchádzali za rovnako priaznivého stavu 17:10. Hneď po zmene strán zvýšili hádzanárky úradujúceho šampióna po góloch Šimákovej a Beňuškovej svoje vedenie na 19:10. Potom však rýchlejšie hrajúca Iuventa s omladenou zostavou začala ukrajovať z tohto výrazného náskoku a v 43. min. prehrávala už len 17:22. ŠKP však rovnako ako predtým, dokázal troma gólmi za sebou umlčať michalovský pokus o zvrat a zápas napokon s prehľadom doviedol do nečakane jednoznačného konca.


Dušan Daniš, tréner Iuventy: "Myslím si, že bratislavské družstvo disponovalo v tejto sérii kvalitnejšími spojkami a tie rozhodli. Naše spojky zahodili oveľa viac dobrých streleckých pokusov. Nečakal som taký zlý vstup do zápasu a na domácej palubovke. Nemôžem to pochopiť."

Štatistika

Michalovce - Bratislava 26:34 (10:17) - konečný výsledok série 0:3.

Pok. hody: 6/5 - 3/3, vylúčené: 1 - 1, rozhodovali: Horáček a Novotný (obaja ČR), 1500 divákov.

IUVENTA: Kudročová, Gubíková - Bachirievová 6/3, Kvetková 1, Bačíková, Szollosiová, Polláková, Škľaruková 2, Obšatníková 11/2, Hollá 1, Horňáková 2, Piskayová, Rebičová, Tregubovová 3.

ŠKP: Z. Školková, Múdra - Martanovičová 6, Cicmanová, Kochanová 2, Kertészová-Hrmová, Hodošková 3, Beňušková 2, Porubská 1, Globanová 2, Šimáková 14/3, Štetáková 4, H. Janšáková, Z. Janšáková.
                                                    (juke)



Uverejnené: 10.05.2010 14:22:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.