files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po výbornom výkone hladko zdolala Detvu

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili po výbornom výkone v zápase 31. kola prvej hokejovej ligy nad tímom HC 07 Detva hladko 5:0. Dva góly do siete ostatného víťaza prvej ligy zaznamenal Martin Drotár, po jednom pridali Gleb Lušnikov, Georgij Šangin a Juraj Faith. Pre zverencov trénera Petra Tirpáka to bol posledný domáci zápas roka 2015. Ten uzavrú v stredu 30. decembra súbojom v Topoľčanoch, doma ich uvidíme v nedeľu 3. januára 2016, kedy v rámci 33. kola v tradičnom čase o 17.00 hod. privítajú v zemplínskom derby celok MHK Humenné.

V poslednom domácom zápase michalovskej Dukly v roku 2015 sa hral hokej ako remeň. Obe mužstvá od začiatku pristúpili k zápasu tak ako mali a bolo sa teda na čo pozerať. Ako prví mohli udrieť hostia, Srnkovu strelu ale Okoličány vyrazil. Následne ponúkol Dukle výhodu faulom Kanaet a Michalovčania opäť ukázali, že presilovky im v tejto sezóne idú. Po krásnej kombinácii zakončoval presne Martin Drotár - 1:0. Gól nakopol k ešte väčšej aktivite hostí, no tí paradoxne mohli inkasovať v siedmej minúte, po strele Salnikova ale zvonila žŕdka na bráne Patrika Polca. Následne mohli vyrovnať Detvanci, strela Budu poskakovala na bránkovej čiare, gól však z toho nebol. V 12. minúte opäť zvonila žŕdka na bráne Detvy, keď tentoraz milimetre chýbali Jurajovi Faithovi, na druhej strane zase centimetre chýbali novej posile Detvancov Richardovi Šechnému. Dôležitý moment zápasu sa udial v závere prvej tretiny, keď michalovská druhá lajna v zakombinovala v útočnom pásme a po skrumáži dorazil puk do siete Gleb Lušnikov - 2:0. Druhú tretinu začali lepšie domáci. Tí vyvinuli hneď od úvodu aktivitu, no postupne na brankárovi Polcovi stroskotali Juraj Faith, Andrej Salnikov aj Patrik Huňady. Následne sa Okoličány v michalovskej bráne zaskvel pri úniku Martina Hájnika, na druhej strane Polc zlikvidoval brejk Martina Drotára.

V 27. minúte ale už inkasoval, keď sa strela Šangina odrazila od mantinelu do jeho siete - 3:0. O dve minúty už Michalovčania viedli rozdielom štyroch gólov. Opäť sa o to pričinil prvý útok a na konci akcie bol gól Martina Drotára - 4:0. Aj v ďalších minútach sa hralo podľa nôt michalovskej Dukly. V závere druhej tretiny mohol zvýšiť jej vedenie Peter Čížek, proti ale bola opäť žŕdka Polcovej brány. V tretej tretine sa už veľa hokejového neudialo. Michalovčania bezpečne kontrolovali priebeh zápasu a skóre ešte navýšili, keď sa päť minút pred koncom presadil Juraj Faith - 5:0.

HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Góly: 3. Drotár (Klouda, Faith) pres/1, 19. Lušnikov (Banovský, Hinďoš), 27. Šangin (Vl. Urban, Huňady), 29. Drotár (Faith, Klouda), 55. Faith (Klouda, Drotár)
Vylúčení: 4:2. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba - Riš, Wolf. Divákov: 1050.
HK DUKLA: Okoličány - Hančák, Boboš, Voronov, Kubát, Šangin, Vl. Urban, Dolgoš, Buraľ - Jur. Faith, Klouda, Drotár - Lušnikov, Hinďoš, Banovský - Salnikov, Huňady, Čížek - Schnelly, R. Jenčo, Fedorko.
HC 07: Polc - Mačkovič, Predajnianský, Sládok, Blaško, Jendroľ, Lunter, Zorvan - Balko, Fekiač, Kanaet, Šechný, Říha, Srnka, Hájnik, Buda, Graham, Parkhouse, Žilka, J. Tatár. 




Uverejnené: 28.12.2015 19:43:37

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623