files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výborný výkon priniesol Dukle cenné tri body

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa rozlúčili so svojimi fanúšikmi v kalendárnom roku 2015 tak, ako sa patrí. V poslednom domácom zápase tohto roka totiž na vlastnom ľade po perfektnom výkone zdolali posledného víťaza prvej ligy HC 07 Detva (ten po prvýkrát nastúpil aj s ich bývalým kapitánom Richardom Šechným) hladko 5:0 a v tabuľke preskočili svojho pondelkového súpera. Momentálne sú „tirpákovci“ na piatom mieste, no iba s dvojbodovou stratou na tretí Liptovský Mikuláš a štvrtý Prešov, a štvorbodovou na druhé Nové Zámky.

Michalovčania od začiatku šliapali naplno a zhruba od polovice prvej tretiny prebrali iniciatívu zápasu do svojich rúk. Pred solídnou návštevou, ktorá prvýkrát v sezóne prekročila štvorčíslie (1050), predviedli výborný výkon. Ten po víťaznom stretnutí ocenil aj tréner Peter Tirpák. „Po Nových Zámkoch, kde sme odohrali jedno výborné stretnutie, sme konečne aj pred domácimi divákmi ukázali výborný výkon. Možno sme sa trošku pomalšie rozbiehali, no od druhej polovice prvej tretiny to už išlo. Vo všetkých činnostiach sme boli od Detvy lepšími a naše víťazstvo je tak absolútne zaslúžené. Za výkon môžem chlapcom iba poďakovať a dúfam, že v ďalších zápasoch budeme pokračovať v rovnakom zlepšujúcom sa trende,“ uviedol po stretnutí Peter Tirpák, ktorý chválil aj výkon brankára Dávida Okoličányho.

Dvadsaťročný michalovský ochranca svätyne sa viackrát v stretnutí vyznamenal a kryl všetkých 32 striel nebezpečného súpera. Bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska to na Detvu naozaj vie. Čisté konto si proti jej hráčom udržal aj v súboji 20. kola, ktorý sa odohral pod Poľanou (0:3) a stáva sa tak z neho špecialista na obhajcu ligového prvenstva. „Čisté konto určite teší a proti takémuto súperovi, ako je Detva, je to dvojnásobné,“ rozhovoril sa Okoličany po svojom druhom čistom konte proti HC 07. „Stáva sa zo mňa možno špecialista na tohto súpera, no viac ako čisté konto ma tešia dôležité tri body. Blíži sa totiž záver základnej časti a už musíme vyhrávať zápasy. Do play-off totiž chceme ísť, z čo najlepšej pozície. Šanca určite je, na druhé miesto strácame iba štyri body, čo je minimum. Musíme teda poriadne zabojovať a dať do zápasov všetko,“ zdôraznila michalovská brankárska jednotka.

Jeho čisté konto bolo ohrozené v prvej tretine za stavu 0:1, keď puk skákal po bránkovej čiare, hlavný arbiter Korba ale rozpažil. „Ani neviem, či bol puk za čiarou, alebo nie. Keď som sa otočil, nevidel som ho, takže to neviem posúdiť,“ uviedol k spornému momentu Okoličány. Ten ocenil aj divácku kulisu na poslednom domácom zápase Dukly v roku 2015. „Pred takouto kulisou sa hrá vždy výborne. Dúfam, že diváci si postupne cestu na štadión nájdu a príde ich na každý zápas viac a viac.“

Michalovskú cestu za dôležitými troma bodmi odštartoval presilovkovým gólom po krásnej kombinácii v tretej minúte Martin Drotár. Keď ten istý hráč doklepol puk v 29. minúte za chrbát detvianskeho brankára Patrika Polca po druhýkrát a dal na 4:0, bolo jasné, že Michalovčania pokoria ostatného víťaza prvej ligy aj po druhýkrát v rade. „Dosiahli sme dôležité víťazstvo nad súperom bojujúcim o vrchné priečky v tabuľke. Aj preto si ho veľmi ceníme,“ uviedol Martin Drotár, ktorý sa s troma bodmi za dva góly a jednu asistenciu stal spolu so svojimi kolegami z útoku Jurajom Faithom (1+2) a Petrom Kloudom (0+3) najproduktívnejším hráčom šlágra 31. kole prvej ligy. „Dôležitý bol určite náš úvodný gól počas presilovky. Stále však bol iba začiatok zápasu, takže sa výsledok mohol zmeniť. Museli sme makať aj naďalej. Víťazstvo 5:0 síce vyzerá veľmi presvedčivo, no súper zle nehral. Detva dobre korčuľovala, napádali nás. Podarilo sa nám však streliť góly, im na druhej strane nie, takže naše víťazstvo je asi zaslúžené,“ pokračoval v hodnotení duelu dvojgólový strelec Martin Drotár.

Ten verí, že „vojaci“ budú v zlepšených výkonoch pokračovať aj v poslednom tohtoročnom zápase, ktorý odohrajú v stredu na ľade nebezpečných Topoľčian. „Čaká nás ťažký zápas. Topoľčany ukázali svoju silu aj v našom poslednom meraní síl u nás. Vtedy sme vyhrali iba tesne 3:1 a poriadne sme sa natrápili. V poslednej dobe sa zlepšili a dosahujú dobré výsledky. Určite podávajú lepšie výkony ako minulú sezónu a aj preto nás tam nič ľahké nečaká.“

Peter Brendza



Uverejnené: 29.12.2015 14:58:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.