files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v pohodovom tempe zdolala Humenné

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 33. kola prvej hokejovej ligy nad tímom MHK Bemaco Humenné hladko 6:3. Tri góly do siete nováčika súťaže zaznamenal Zoltán Kubát, po jednom pridali Tomáš Banovský, Vladimír Urban a Martin Schnelly. Zverenci trénera Petra Tirpáka týmto súbojom so zemplínskym rivalom ukončili tretiu štvrtinu základnej časti prvej hokejovej ligy. Záverečnú štvrtú odštartujú v stredu 6. januára 2016 na Troch kráľov zápasom v Považskej Bystrici, doma ich opäť uvidíme v piatok 8. januára 2016, kedy v tradičnom čase od 17.00 hod. privítajú jedného z ašpirantov na prvú štvorku MHK 32 Liptovský Mikuláš.

Nástup do zápasu vyšiel lepšie michalovskej Dukle, ktorá už po 31. sekundách hry viedla, keď sa gólovo presadil jej najlepší strelec Tomáš Banovský. Aj keď mali Michalovčania aj v ďalších minútach hru v rukách a súpera v tejto tretine prestrieľali 12:6, vedenie neudržali. Hostia totiž síce nepotrestali vylúčenie Hinďoša, no hneď po jeho návrate na ľad vyrovnával dobre mierenou strelou Branislav Horváth - 1:1. Michalovčania mali viac z hry aj v poslednej päťminútovke prvej tretiny. Do vedenia ich mohol v jej závere poslať Andrej Salnikov, brankár Volentier bol ale pozorný. O všetkom rozhodol začiatok druhej tretiny. V ňom domáci hokejisti za 90 sekúnd zaknihovali tri góly a bolo prakticky rozhodnuté. Najskôr počas presilovky a signalizovaného ďalšieho vylúčenia prestrelil v 24. minúte všetko, čo mu stálo v ceste Vladimír Urban, následne počas ďalšej presilovky od modrej čiary presne namieril Zoltán Kubát, no a výborných deväťdesiat sekúnd Dukly zakončil jej štvrtým gólom Martin Schnelly, ktorý vyhnal Viktora Volentiera z brány.

Hostia sa snažili, no vždy im niečo chýbalo. Do zápasu sa mohli vrátiť v závere druhej tretiny, pohrdli však dvoma presilovkami, za čo ich na začiatku tretej tretiny v 42. minúte potrestal svojim druhým gólom v zápase Zoltán Kubát. Za Humenčanov takmer okamžite gólovo odpovedal Ladislav Hopkovič, no Zoltán Kubát bol naďalej pri chuti a v 48. minúte zavŕšil tečom Hančákovej strely počas presilovky svoj hetrik - 6:2. Konečné slovo v zápase patrilo tretiemu humenskému útoku, keď Borecký dorazil puk do siete za bezmocného Petra a stanovil tak konečné skóre zápasu na 6:3.

HK Dukla Michalovce - MHK Bemaco Humenné 6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
Góly: 1. Banovský (Hinďoš), 24. Urban (Klouda, Banovský) pres/1, 24. Kubát (Klouda, Faith) pres/1, 25. Schnelly (Banovský, Hinďoš), 42. Kubát (Schnelly, Banovský), 48. Kubát (Hančák, Klouda) pres/1 - 14. Horváth (Nagy), 43. Hopkovič (Michalčin, Borecký), 57. Borecký (Markuš, Mikula)
Vylúčení: 4:6. Presilovky: 3:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Husár - Šoltés, Štefančík. Divákov: 850.

HK DUKLA: Petro - Hančák, Boboš, Urban, Kubát, Šangin, Voronov, Dolgoš, Buraľ - Jur. Faith, Klouda, Drotár - Schnelly, Hinďoš, Banovský - Salnikov, Huňady, Lušnikov - Fedorko, R. Jenčo, M. Gavura.
MHK BEMACO: Volentier (25. E. Kmeť) - Michalčin, Hopkovič, Šeliga, Roháčik, Grega, Horváth, Mendel - M. Segľa, Bylina, Vartovník - Mihalič, Dmitriev, M. Nagy - Mikula, D. Markuš, Borecký - Renčok, Krempaský.



Uverejnené: 03.01.2016 20:01:36

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623