files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínske derby opäť pod taktovkou Michalovčanov

Aj tretie prvoligové hokejové derby patrilo michalovskej Dukle. Hráčom MHK Bemaco Humenné síce snahu uprieť nemožno, no lepším tímom boli opäť „vojaci“, ktorí korunovali svoj výkon hladkým víťazstvom 6:3. Zatiaľ, čo Humenčania si touto prehrou ešte viac skomplikovali cestu do play-off, Michalovčania sa priblížili na dostrel prvej štvorke, keď na štvrtý Prešov strácajú na piatom mieste iba jediný bod.

Úvod zápasu vyšiel michalovskej Dukle podľa predstáv. Už po 31 sekundách napriahol po vyhratom buly Hinďoša Tomáš Banovský a bolo 1:0. Tomuto odchovancovi michalovského hokeja zemplínske derby zrejme svedčí. V prvom vzájomnom meraní síl totiž zaznamenal gól a dve asistencie, v druhom zaťažil konto humenských brankárov troma gólmi a teraz pridal ku gólu aj tri asistencie! „Špecialistom na Humenné sa zatiaľ necítim,“ s úsmevom na perách začal debatu Banovský, ktorý následne pokračoval v hodnotení duelu. „Aj napriek tomu, že sme rýchlo dosiahli gól, začiatok z našej strany bol slabší. Laxnejší prístup sa nám vypomstil vyrovnávajúcim gólom,“ uviedol Banovský na margo vyrovnávajúceho gólu Branislava Horvátha zo štrnástej minúty.

O všetkom rozhodol začiatok druhej časti. Michalovčania totiž rozhodli o svojej výhre v prvej päťminútovke tejto časti, keď v rozpätí deväťdesiatich sekúnd zaznamenali tri góly. V presilovkách sa presne trafili Vladimír Urban a Zoltán Kubát, a hneď na to sa presadil aj Martin Schnelly. Domáci hokejisti tak mohli kontrolovať priebeh zápasu, do ktorého konca sa dvakrát gólovo uviedol obranca Zoltán Kubát, ktorý tak zaknihoval hetrik. „Tri góly v sieti súpera ma určite tešia, no dôležitejšie je naše víťazstvo,“ poznamenal na margo troch presných zásahov michalovský obranca, ktorý donedávna pauzoval pre zlomeninu zápästia. „Som veľmi rád, že sa pomaly dostávam do toho pravého hokejového tempa a dúfam, že moja výkonnosť bude v nasledujúcich týždňoch gradovať,“ pokračoval Zoltán Kubát. Ten si na posledný hetrik spomenúť nevedel. „Ako obranca gólom skôr zabraňujem. Nejaké hetriky som už zaznamenal, no bolo to skôr v mládežníckych kategóriách.“  

Michalovskí hokejisti tak ukončili tretiu štvrtinu základnej časti víťazstvom, ktoré ich posunulo na piatu priečku v tabuľke. Aktuálne majú 62 bodov, čo je rovnaký počet ako nazbierala šiesta Detva. Čelo tabuľky je poriadne natlačené. Štvrtý Prešov má iba o jeden bod viac, ako dvojica prenasledovateľov na piatom a šiestom mieste, no a rozdiel medzi druhými Novými Zámkami a šiestou Detvou je iba päťbodový. Vo zvyšných jedenástich kolách teda môžeme očakávať tuhý boj o prvú štvorku, ktorá zaručuje tímu, že štvrťfinále play-off začne doma. „Na prvú štvorku je šesť kandidátov. Prichádza rozhodujúca fáza, ktorá rozhodne o tom, z akého miesta pôjdeme do play-off. Musíme teda ku každému zápasu pristúpiť tak, aby sme získali čo najviac bodov a išli do play-off, z čo najlepšieho miesta,“ uviedol aktuálne s 21-gólmi najlepší tohtosezónny strelec Dukly Tomáš Banovský.

K ambíciám tímu v zostávajúcich zápasoch základnej časti sa vyjadril aj Zoltán Kubát. „Určite chceme skončiť čo najlepšie a ísť do play-off, z čo najlepšieho miesta. Na druhé Nové Zámky strácame iba päť bodov a to sa dohnať dá. Vzhľadom na našu minimálnu stratu na prvú štvorku a naše vyžrebovanie v poslednej časti som optimistom a verím, že prvú štvorku uhráme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 04.01.2016 15:49:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.