files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prehra michalovskej Dukly po nájazdoch

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v súboji 35. kola I. hokejovej ligy na domácom ľade s tímom MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:4 po samostatných nájazdoch a prvá štvorka sa im tak opäť o trochu vzdialila. Góly do siete Liptákov zaznamenal Gleb Lušnikov, Peter Klouda a Tomáš Banovský. Zverenci trénera Petra Tirpáka sa najbližšie predstavia v stredu na ľade nebezpečnej Senice, doma ich uvidíme opäť v piatok 15. januára, kedy v tradičnom čase o 17.00 hod. privítajú celok HC 46 Bardejov.

Michalovským hokejistom absolútne nevyšla prvá tretina, v ktorej boli hostia dominantnejší. Svoju prevahu pretavili vo vedúci gól, keď počas presilovej hry presne namieril Juraj Kuric - 1:1. Za domácich mohol odpovedať v deviatej minúte ich kapitán Juraj Faith, jeho strelu ale brankár Pravda vytesnil nad svoju bránu, na druhej strane Tomáš Petro zachránil pri čistej šanci Petra Bartíka. Známe športové nedáš - dostaneš opäť platilo, potom, čo sa obranou hostí predral Gleb Lušnikov a strelou pod vyrážačku vyrovnal na 1:1. To však nebolo v prvej tretine všetko. V osemnástej minúte vyhral buly Lištiak a Maroš Piatka strelou k žŕdke opäť poslal svoje družstvo do vedenia. Od druhej tretiny sa hra vyrovnala. Michalovčania najskôr nevyužili dve presilovky a mohli za to pykať. Ich brankár Tomáš Petro sa ale opäť vyznamenal, keď tentoraz v úniku vychytal Jabrockého. Na druhej strane ale už z tretej presilovky zapršalo, keď Juraj Faith krásne našiel Petra Kloudu a ten nadvihol puk nad padajúceho brankára Pravdu 2:2. V závere druhej časti mohli ísť dokonca domáci do vedenia. Najskôr však v čistej šanci minul Lušnikov, po ňom aj Salnikov, no a napokon tiesnený Fedorko nedopravil puk do prázdnej brány hosťujúceho tímu. Poriadny hokej sa začal hrať až v tretej tretine, kedy sa šance striedali z jednej strany na druhú. Najskôr hostia nevyužili dve presilovky a mohli za to takisto pykať, Salnikov a aj Banovský však mierila iba do ich brankára Pravdu. V 48. minúte prišla prihrávka Jakuba Sukeľa spoza brány a Liptáci po koncovke Lichanca po tretíkrát v zápase viedli 2:3. Svoje vedenie ale neudržali, keďže už o necelé dve minúty našiel v úniku dvoch na jedného Juraj Faith Tomáša Banovského a ten opäť vyrovnal 3:3. Viac za troma bodmi išli domáci hokejisti. Ich snahu mohol najskôr pretaviť v rozhodujúci gól Fedorko, po ňom Lušnikov trafil iba do žŕdky, no a keď sa neujala ani Bobošova bomba, o víťazovi muselo rozhodnúť predĺženie. V ňom sa síce hral hokej hore - dole, no bez čistých šancí. Na rad tak prišli samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší hostia, ktorí premenili dve, zatiaľ, čo Michalovčania iba jeden, extra bod tak putuje na Liptov.

HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:4 po sam. nájazdoch (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)

Góly: 14. Lušnikov (Salnikov, Fedorko), 35. Klouda (Jur. Faith, Banovský) pres/1, 49. Banovský (Jur. Faith, Hančák) - 4. Kuric (Cibuľa, Krčula) pres/1, 18. Piatka (Lištiak), 47. Lichanec (J. Sukeľ, Jabrocký), roz. sam. nájazd Piatka.

Vylúčení: 4:5. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Tornay - Bogdaň, Smerek. Divákov: 1154.

HK DUKLA: Petro - Hančák, Boboš, Voronov, Kubát, Šangin, Urban, Buraľ, Dolgoš - Jur. Faith, Klouda, Banovský - Drotár, Hinďoš, Schnelly - Lušnikov, Huňady, Salnikov - M. Gavura, Jenčo, Fedorko.

MHK 32: Pravda - Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, Oravec, Kadlubiak, Oško, Holiga - Bartík, Kuric, Cibuľa - J. Sukeľ, Lichanec, Jabrocký - Laco, Piatka, Lištiak - Brezniak, Gápa.




Uverejnené: 08.01.2016 20:07:21

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623