files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín sa dohodol s Kelemenom a Serečinom

Dobré správy z MFK Zemplín Michalovce. Fortunaligový nováčik, ktorý zimuje na desiatom mieste tabuľky, sa dohodol na kontraktoch s Mariánom Kelemenom a Filipom Serečinom, v hre sú aj návraty legionárov Akakiho Khubutiu a Emmanuela Mensaha. Zmeny nastali aj v prípravných dueloch, kde už Michalovčania poznajú súperov na sústredení v Španielsku (8. - 17. február 2016).

Najväčšia opora MFK Zemplín Michalovce v jesennej časti Fortuna ligy brankár Marián Kelemen bude pokračovať v klube aj v jarnej časti. Tridsaťšesťročný golman, ktorý chytal aj v Slovane Bratislava, holandskej Brede, tureckom Bursaspore, španielskom Tenerife či Numancii, lotyšskom FK Ventspils, gréckom Arise Solún či českej Marile Příbram, sa totiž s vedením klubu dohodol na kontrakte do konca aktuálnej sezóny. „Sme veľmi radi, že nám Marián pomôže v jarných záchranárskych prácach. Je to výborný brankár,“ povedal pre oficiálnu stránku klubu po podpise nového kontraktu s 36-ročným odchovancom klubu športový manažér MFK Zemplín Marek Zahorčák.

Mariána Kelemena opäť uvidíme v michalovskom drese

Dohoda so Serečinom, návraty Khubutiu a Mensaha

Kelemen je tak druhým hráčom, ktorý v roku 2016 podpísal kontrakt s nováčikom Fortuna ligy. Tým prvým je ofenzívny stredopoliar Filip Serečin. Odchovanec košického futbalu sa s Michalovčanmi dohodol rovnako ako Kelemen, teda do konca aktuálnej sezóny. "Ide o hráča, ktorého si do kádra vybral tréner Griga. Mal na neho dobré referencie a hodí sa takisto do koncepcie. Keďže u nás skončil ľavák Montero, tréner chcel ďalšieho ľaváka a jeho voľba padla na Filipa Serečina," uviedol Marek Zahorčák, podľa ktorého slov ešte nie je definitívne uzavreté ani pôsobenie ghanského ofenzívneho stredopoliara Emanuela Mensaha. Ten sa v týchto dňoch objavil na tréningu a k dispozícii bude aj na sobotňajší zápas s Ferencvarosom Budapešť. "Jeho ďalšie pôsobenie u nás je v štádiu riešenia. Uvidíme teda, či u nás ostane v jarnej časti aj on," poznamenal Marek Zahorčák na margo zotrvania ghanského stredopoliara, ktorého na konci minulého roka skončila zmluva.

Filip Serečin bude opäť hájiť michalovské farby

Zdá sa, že onedlho môže byť vyriešený aj stopérsky post. Do metropoly Zemplína sa totiž vracia gruzínsky stredný obranca Akaki Khubutia, ktorý bol pevným pilierom obrany aj v jesennej časti. Khubutiovi sa síce skončila zmluva, no teraz prichádza k rokovaniu o jej obnovení. "Akaki prišiel v piatok do Michaloviec a v najbližších dňoch prebehnú rokovania o jeho zotrvaní v našom klube. Chceme aby ostal aj on, pretože nechceme príliš veľa zásahov do základnej zostavy, ktorej na jeseň Akaki bol pevným pilierom. V štádiu riešenie je aj angažovanie hrotového útočníka a takisto je možný príchod aj jedného stredopoliara," dodal športový manažér michalovského futbalového klubu. 

V hre je aj návrat piliera defenzívy, gruzínskeho stopéra Akakiho Khubutiu

Na sústredení proti moldavskému majstrovi

Michalovčania túto sobotu 16. januára začínajú aj s prípravnými duelmi. Ten prvý odohrajú na pôde jesenného majstra Maďarska Ferencvárosu Budapešť, za ktorý hráva aj slovenský reprezentant Stanislav Šesták. V ďalších zápasoch nastali mierne zmeny. „Grigovci“ neodohrajú svoj domáci duel s Lokomotívou Košice v utorok 19. januára, ale až v stredu 3. februára. Ešte predtým sa predstavia v sobotu 23. januára v Debrecíne a v stredu 27. januára v Poprade. Prvý domáci duel odohrajú v sobotu 30. januára proti Tatranu Prešov. Následne nastúpia na spomenutý zápas s košickou Lokomotívou a v sobotu 6. februára sa predstavia v Krakove proti účastníkovi najvyššej poľskej Ekstraklasy Cracovii. „Z Krakova sa už vracať domov nebudeme, pretože odtiaľ letíme na herné sústredenie do španielskeho Alicante, kde odohráme tri zápasy. Prvý duel odohráme 11. februára s gruzínskym Lokomotiva Tbilisi, 13. februára bude naším súperom moldavský majster Dacia Kišinov a v štádiu riešenie je ešte prípravné stretnutie na 16. februára. Tam máme tri - štyri alternatívy, z ktorých si momentálne vyberáme. V hre je jeden čínsky klub, domáce španielské tímy, ako aj klub z Ruska. Generálku absolvujeme na domácom ihrisku proti lídrovi DOXXbet ligy skupina Východ VSS Košice v sobotu 20. februára,“ poznamenal športový manažér klubu Marek Zahorčák.

Aktualizovaný program MFK Zemplín v príprave

DÁTUM DEŇ ZÁPAS
16. január sobota Ferencvaros Budapešť - Michalovce
23. január sobota DVSC Debrecín - Michalovce
27. január streda FK Poprad - Michalovce
30. január sobota Michalovce - Tatran Prešov
3. február streda Lokomotiva Košice - Michalovce
6. február sobota MKS Cracovia SSA Krakov - Michalovce
    8. - 17. február sústredenie v Španielsku
11. február štvrtok Michalovce - Lokomotíva Tbilisi
13. február sobota Michalovce - Dacia Kišinov
20. február sobota VSS Košice - Michalovce

PETER BRENDZA



Uverejnené: 15.01.2016 16:30:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.