files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské volejbalistky s dvoma výhrami

V sobotu 16. januára v telocvični Strednej zdravotníckej školy volejbalistky VK Michalovce odohrali piaty turnaj 2. ligy žien. Počas neho bojovali proti tímom TJ Sokol Trebišov, Sokol Giraltovce a Športovej Akadémie Košice. Spolu sa odohralo šesť stretnutí systémom každý s každým na dva víťazné sety.

Michalovské volejbalistky nastúpili na prvý zápas proti tímu TJ Sokol Trebišov. Po veľmi dobrom výkone, keď robili minimum chýb, si so súperkami poradili a vyhrali 2:0 (25:8, 25:21). Ďalšie dve stretnutia Michalovčanky oddychovali a pripravovali sa na zápas proti líderkám z Giraltoviec. Aj napriek bojovnej hre a dobrému výkonu stačili držať krok s Giraltovčankami len do polovice oboch setov. Súperky si urobili náskok výborným podaním a hrou v poli.  Koncovky oboch setov mali hráčky Giraltoviec pevne v rukách a napokon porazili Michalovčanky 0:2 (15:25, 18:25).

Najnapínavejší  pre hráčky michalovského VK bol posledný zápas proti ŠA Košice. Aj keď sú Košičanky posledné v tabuľke, posila dvoch nových hráčok sa ukázala ako veľmi dobrý ťah a potrápili na turnaji všetky tri družstvá. Súboj s Michalovčankami rozhodovala hra v koncovkách všetkých setov. Lepšie začali domáce hráčky, ktoré si v prvom sete od začiatku udržiavali mierny náskok a nakoniec ho vyhrali 25:23. V druhom sete sa vedenie striedalo z jednej strany na druhú, nakoniec si víťazstvo na svoju stranu stiahli Košičanky. V tajbreku sa bojovalo o každý bod. Nakoniec lepšie zmobilizovali sily Michalovčanky a vďaka tomu vyhrali tretí set a aj zápas.

Kompletné výsledky 5. turnaja 2. ligy skupina východ
VK Michalovce - TJ Sokol Trebišov 2:0 (8, 15)
Sokol Giraltovce - Športová Akadémia Košice 2:0 (16, 13)
TJ Sokol Trebišov - Športová Akadémia Košice 1:2 (-16, 20, -10)
VK Michalovce - Giraltovce 0:2 (-15, -18)
Trebišov - Sokol Giraltovce 0:2 (-19, -7)
VK Michalovce - Športová Akadémia Košice 2:1 (23, -23, 12)

V ten istý deň odohrali staršie žiačky VK Michalovce svoj prvý zápas odvetnej časti súťaže M-SR východnej oblasti. V telocvični Základnej školy Školská 2 (5.ZŠ) privítali družstvo VK Slávia TU Košice. Staršie žiačky VK Michalovce poctivo zbierajú prvé body a herné skúsenosti, čo sa potvrdilo aj v tomto dvojzápase.  Prvý set skončil víťazstvom Košičaniek 25:12. V ďalších setoch sa herný prejav Michalovčaniek zlepšoval a v druhom dosiahli dvadsať bodovú hranicu. V treťom sete sa rozhodovalo až v samom závere, kde viac skúsenosti preukázali Košičanky, ktoré zvíťazili 28:26 a v celom zápase hladko 3:0. Druhý duel bol vyrovnanejší ako prvý. V prvom sete sa rozhodovalo opäť až v závere. Aj napriek snahe Michalovčanky opäť prehrali 25:22. Bojovnosť sa im vyplatila až v treťom sete, ktorý dokázali vyhrať 25:23. Na štvrtý set sa však hráčky Slávie TU Košice plne koncentrovali, nerobili veľa chýb a dokázali ho vyhrať hladko 25:15, a tak aj celý zápas 3:1.

Výsledky zápasov
VK Michalovce - Slávia TU Košice 0:3 (-12, -20, -26)
VK Michalovce - Slávia TU Košice 1:3 (-22, -16, 23, -15)

V sobotu 9. januára odohrali žiačky posledný dvojzápas prvej časti súťaže, keď na domácej pôde privítali družstvo Lendaku. V oboch stretnutiach sa Michalovčankám podarilo vyhrať. Hráčky získavali body hlavne dobrým podaním a bojovnosťou v hre v poli.

Výsledky zápasov
VK Michalovce - VK ZŠ Lendak 3:0 (20, 15, 35)
VK Michalovce - VK ZŠ Lendak 3:1 (23, 15, -29, 17)

VK Michalovce a Peter Brendza



Uverejnené: 18.01.2016 20:45:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.