files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pašeráci cigariet si chcú pred letom prilepšiť...

Uplynulý týždeň priniesol na celom Zemplíne opäť množstvo kurióznych prípadov kriminality všetkého druhu. Dvaja muži uniesli chlapa, od ktorého žiadali pod hrozbou násilia vrátiť dlh. Pašeráci taktiež nezaspali na vavrínoch. Polícii sa však podarilo zadržať jedného páchateľa, ktorý sa pokúsil o naháňačku, ktorá však skončila jeho pobytom v nemocnici.

 
Upozornenie!

Riaditeľstvo hraničnej polície v Sobranciach žiada občanov, aby zvážili svoju cestu na Ukrajinu na tradičné trhy do mesta Užhorod dňa 9. mája 2010. V meste sa budú konať oslavy 65. výročia víťazstva nad fašizmom. Očakávajú sa výluky v doprave a z uvedeného dôvodu môže dôjsť k predĺženiu čakacej doby na hraničnom priechode Vyšné Nemecké.

Porušovanie domovej slobody a poškodzovanie cudzej veci

Neznámy páchateľ v sobotu okolo 01.45 hod. neoprávnene vošiel na riadne oplotený pozemok rodinného domu na Švermovej ulici v Sobranciach, kde následne nezistenou horľavinou v prednej časti podpálil osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octávia, ktoré bolo odstavené na dvore. Požiarom vozidla vznikla majiteľovi škoda najmenej 5.500,-€.

Dopravná nehoda

V sobotu okolo 05.00 hod viedol 30-ročný Michal z obce Veľké Raškovce (okr. Michalovce)  v uvedenej obci osobné  motorové vozidlo zn. Fiat, pričom pri prechádzaní ľavotočivej zákruty nezvládol riadenie, prešiel do protismeru a pri jednom z domov sa v priekope s vozidlom prevrátil. Vodič i jeho dvaja spolujazdci – 25-ročný Štefan a 20-ročný Tibor utrpeli zranenia s dobou PN cca 7 dní. Policajti vodičovi namerali požitie alkoholu v množstve 0.58 mg/l. Na vozidle vznikla škoda  500,-€.

Vydieračský únos

Michalovský policajný vyšetrovateľ zo zločinu vydieračského únosu spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch mužov z Michaloviec – 53-ročného Milana Š. a 28-ročného  Radovana K.. Obvinení v pondelok okolo 13.00 hod. prišli na osobnom motorovom vozidle zn. VW Vento pred rodinný dom na Jedľovej ulici v Michalovciach, kde zazvonili. Keď pred dvere vyšiel 23-ročný Tomáš, pod  hrozbou násilia ho donútili nastúpiť do vozidla a odviezli ho do pohostinstva na Športovej ulici v Michalovciach. V miestnosti na poschodí ho sotili na zem a starší z páchateľov od neho žiadal vrátiť finančnú hotovosť 380,- €. Následne ho Radovan  dvakrát päsťou udrel do oblasti hlavy. Potom ho odviedli do pivničných priestorov pohostinstva, kde mu mladší z páchateľov roztrhal tričko a ešte viackrát ho udrel. V pivnici ho zamkli, ale ešte sa tam dvakrát vrátili, pričom ho Radovan stále dlaňou udrel do oblasti tváre a žiadal od neho vrátenie peňazí. Napadnutému mladíkovi sa podarilo zo svojho mobilného telefónu privolať políciu a policajti ho v krátkom čase v pivnici našli. V pohostinstve zadržali aj oboch páchateľov. Poškodený utrpel zranenie s dobou liečenia do 5 dní bez PN. Obvinení boli umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na väzbu. Za tento skutok im hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.


Krádež vlámaním a poškodzovanie cudzej veci

V noci z pondelka na utorok sa neznámy páchateľ vlámal  do predajne potravín na sídlisku P.O. Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce), odkiaľ odcudzil alkoholické nápoje, drogistický tovar a z mrazničky hydinové mäso (najmenej 30 kg). Majiteľke vznikla škoda 1.550,-€.

V noci zo stredy na štvrtok sa neznámy páchateľ vlámal do budovy na Masarykovej ulici v Michalovciach, kde na prízemí, prvom a druhom poschodí poškodil sedem vstupných dverí kancelárií rôznych firiem, pričom v dvoch z nich poškodil aj interiér a z prevádzky kozmetického salónu odcudzil videokameru.  Poškodením zariadenia a krádežou spôsobil celkovú škodu takmer 2.500,-€.


Pašovanie cigariet pokračuje vo veľkom

Dňa 1.5.2010 v čase o 13.30 hod. hliadka Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (OHK PZ) Vyšné Nemecké našla v blízkosti štátnej hranice dve  krabice potiahnuté zeleným igelitom, v ktorých sa nachádzalo spolu 338 kartónov cigariet zn. CLASSIC RED bez označenia platnou kontrolnou známkou SR na označenie tovaru. V blízkosti uvedeného nálezu boli kontrolované  tri osoby slovenskej štátnej príslušnosti, ktoré boli predvedené na OHK PZ Vyšné Nemecké za účelom zistenia totožnosti  a  podania vysvetlenia k uvedenému nálezu tabakových výrobkov.
Na základe podozrenia zo spáchania prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru uvedený prípad z dôvodu vecnej príslušnosti  prevzal vyšetrovateľ Colného kriminálneho úradu (CKÚ) Bratislava – Oddelenie vyšetrovania, pracovisko Poprad.
Celkový colný dlh bol príslušníkmi CKÚ vyčíslený na sumu 8.330,77 €.   
                                                        
Dňa 1.5.2010 v čase o 14.00 hod. orgány Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny informovali OHK PZ Vyšné Nemecké o preniknutí signálu na signalizačnom zariadení na území Ukrajiny. Následne bolo Operačným strediskom Riaditeľstva hraničnej polície (RHP) Sobrance na kamerovom reťazci zaznamenané nedovolené prekročenie štátnej hranice  tromi neznámymi osobami z územia Ukrajiny do SR. Do uvedeného úseku boli vyslané hliadky OHK PZ Vyšné Nemecké a Mobilnej zásahovej jednotky (MZJ) RHP Sobrance, ktoré v lesnom poraste pri vodárke v katastri obce Vyšné Nemecké,  asi 200 m od štátnej hranice, kontrolovali  troch štátnych príslušníkov Moldavska a predviedli ich na OHK PZ Vyšné Nemecké. Zdravotný stav predvedených osôb bol dobrý, lekárske vyšetrenie nevyžadovali. Donucovacie prostriedky neboli použité. Cieľom cesty cudzincov  bola niektorá z  krajín západnej Európy.

Dňa 1.5.2010 o 16.30 hod. sa na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom uskutočnilo stretnutie pomocníkov hraničných splnomocnencov SR a Ukrajiny, na ktorom bolo stotožnené miesto nedovoleného prekročenia štátnej hranice z územia Ukrajiny do SR,   na základe čoho boli menovaní odovzdaní orgánom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny. v zmysle Dohody medzi vládou SR a vládou Ukrajiny o Odovzdávaní a prijímaní osôb cez spoločné štátne hranice (readmisia). Na základe uvedených skutočností bolo menovaným udelené administratívne vyhostenie s určením zákazu vstupu na územie SR po dobu troch rokov do 30.4.2013.

Dňa 7.5.2010 v popoludňajších hodinách počas policajnej akcie zadržali policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Ubľa v spolupráci so Zásahovou jednotkou Riaditeľstva hraničnej polície v Sobranciach pri obci Kalná Roztoka, okr. Snina, občana SR, ktorý prevážal v osobnom motorovom vozidle cigarety zn. JIN LING opatrené ukrajinskými ochrannými známkami v množstve asi 600 kartónov.
Muž nereagoval na výzvu policajta zastaviť motorové vozidlo, pričom ním policajta ohrozil a následne sa snažil policajné auto vytlačiť do priekopy. Počas prenasledovania páchateľa došlo k dopravnej nehode, po ktorej sa muž pokúsil o útek. Bolo privolané vozidlo rýchlej zdravotnej pomoci a ľahko zraneného muža previezli do nemocnice v Snine.


Prípad vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície Humenné ako útok na verejného činiteľa. Zaistené cigarety prevzali pracovníci Colného kriminálneho úradu.
                           
           Veronika Kmecová

 



Uverejnené: 11.05.2010 14:40:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.