files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zatiaľ zbiera v príprave iba výsledky 2:0

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou už tri týždne prípravy na jarnú časť. Pod vedením novej trénerskej dvojice Stanislav Griga - Anton Šoltis sa zatiaľ pripravujú v domácich podmienkach, keď mimo Michaloviec zatiaľ vycestovali akurát na prípravné súboje do Maďarska. To sa zmení už na budúci týždeň, kedy odídu na herné sústredenie do španielskeho Alicante. Čo sa týka prípravných duelov, tých zatiaľ Michalovčania odohrali päť. V prvých dvoch prehrali, v ďalších troch zaknihovali víťazstvá. Paradoxom je, že všetkých päť zápasov sa skončilo výsledkom 2:0.

Po jesennej časti desiaty tím fortunaligovej tabuľky sa v rámci prípravy najskôr predstavil na pôde jesenného majstra Maďarska Ferencvárosu Budapešť a prehral aj na ihrisku ďalšieho účastníka najvyššej maďarskej ligy DVSC - TEVA Debrecín. Tomu hneď vzápätí vrátil prehru, následne doma porazil celok FK Slavoj Trebišov, no a v zatiaľ poslednom prípravnom súboji zdolal na vlastnej umelej tráve Tatran Prešov zhodne po 2:0. „Päť zápasov a päť výsledkov 2:0 je určite iba dielom náhody. Také niečo som ešte vo svojej kariére nezažil. Cez prestávku zápasu s Prešovom som chlapcom hovoril, že by bola sranda, keby zápas skončil opäť 2:0 a vidíte, stalo sa. Sú však aj takéto situácie,“ uviedol na margo piateho výsledku 2:0 v rámci prípravy tréner MFK Zemplín Michalovce Stanislav Griga. 

O víťazstve MFK Zemplín nad Tatranom Prešov rozhodol dvoma gólmi Martin Koscelník

Michalovskí futbalisti si tak po dvoch zápasoch, v ktorých dvakrát inkasovali, trikrát v rade udržali čisté konto. „Neteší ma to, že sme neinkasovali, no skôr to, že sme súpera nepúšťali do čistých šancí. Ten sa do nich dostal akurát po štandardke, alebo po našej chybe v strede ihriska, no keď sme boli kompaktní, tak si súper šancu nevytvoril. Tento fakt ma teší ešte viac, ako tri čisté kontá,“ zdôraznil michalovský lodivod, ktorý na trénerskej stoličke nováčika Fortuna ligy vymenil na prelome rokov Františka Šturmu. Bývalý československý reprezentant a tréner tak dvadsaťjednotky, ako aj seniorského áčka, je zatiaľ s priebehom prípravy spokojný. „Zápasom s Prešovom sme ukončili prvú fázu zimnej prípravy, ktorú by sme mohli nazvať objemovou. Viac sme sa teda venovali kondícii. Od tohto týždňa vstupujeme do druhej fázy, teda hernej. Viac sa teda budeme venovať herným činnostiam a futbalovej stránke,“ poznamenal Stanislav Griga.

Zverenci trénerskej dvojice Stanislav Griga - Anton Šoltis majú za sebou prvú fázu zimnej prípravy

Cudzinci presvedčili, trápia ich zranenia

Michalovský lodivod skúšal v posledných prípravných zápasoch aj troch zahraničných hráčov. Zatiaľ, čo srbský útočník Nikola Komazec nepresvedčil, bieloruský krajný obranca Aliaxandr Sviarchinsky z FK Minsk a 27-ročný ruský útočník Maxim Votinov z FC Luch-Energia Vladivostok už áno a klub má o ich služby záujem. „Nedá sa povedať, že sme ich sledovali dlho. Jednoducho sme dostali na nich tip. Pozvali sme si ich na skúšku, na ktorej presvedčili. Zaujali nás a máme o nich záujem. Uvidíme, ako sa budú javiť v ďalších dňoch a zápasoch,“ podotkol na margo skúšaných cudzincov tréner MFK Zemplín Michalovce.

Trénera Stanislav Grigu presvedčil tak bieloruský obranca Aliaxandr Sviarchinsky...

 

... ako aj útočník Maxim Votinov

V zápasoch fortunaligového nováčika sa počas zimnej prípravy neobjavuje trojica Stanislav Danko, Martin Regáli a Jozef Šimon Turík, ktorých trápia zranenia. K ním sa v posledných dňoch pridala aj španielska dvojica Vernon de Marco a Samuel Garcia Bayón. „Zranenia sú momentálne naším problémom. Je veľká škoda, že trojica Danko, Turík, Regáli nám nemôže od začiatku prípravy pomôcť. Ide o mladých domácich hráčov, ktorí by si určite šancu pýtali. Čo sa týka Regáliho s Turíkom, vyzerá to na chronické problémy s platničkami. Stano Danko má zase od začiatku prípravy zdravotný problém. Verím, že to najhoršie má za sebou a v najbližšom čase začne s tréningom. Dúfajme, že aspoň on bude do začiatku jarnej časti pripravený nastúpiť,“ skonštatoval Stanislav Griga, ktorého môže tešiť aspoň to, že zo zdravotných ťažkostí sa dostáva španielska dvojica. „Vernon by sa mal zapojiť do tréningu od tohto týždňa. Samuel Garcia Bayón má opäť problémy s prstom na nohe, čomu nepomáhajú ani terény, na ktorých trénujeme. Verím, že keď pôjdeme na sústredenie do Španielska, jeho zdravotný stav sa zlepší.“

Druhý najlepší jesenný strelec Stanislav Danko chýba od začiatku prípravy

Tento týždeň opäť s dvoma zápasmi

Michalovskí futbalisti majú pred sebou posledný týždeň prípravy v domácich podmienkach. Aj v ňom odohrajú dva zápasy. V stredu 3. februára o 14.00 hod. privítajú na svojej umelej tráve celok Lokomotívy Košice, v sobotu 6. februára sa zase predstavia v Krakove proti tamojšiemu prvoligistovi MKS Cracovia SSA. Z Poľska sa už domov vracať nebudú, pretože v pondelok majú práve z Krakova naplánovaný odlet na herné sústredenie do španielskeho Alicante. Na ňom už poznajú kompletný zápasový program. K už dávnejšie známym duelom s gruzínskym FC Lokomotiv Tbilisi (štvrtok 11. február) a moldavským FC Dacia Kišinov (sobota 13. február), pribudol na utorok 16. februára súboj proti rezerve FC Valencia. Hneď po tomto zápase sa Michalovčania vracajú domov, pred štartom jarnej časti Fortuna ligy ešte odohrajú generálku proti po jesennej časti lídrovi DOXXbet ligy skupina Východ VSS Košice (sobota 20. február).

Peter Brendza



Uverejnené: 01.02.2016 15:01:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.