files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Medzinárodné maliarske a sochárske sympózium 2010

Mestský úrad a Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach zorganizovali 9. ročník „Medzinárodného maliarskeho a sochárskeho sympózia“. Toto sympózium sa koná každý druhý rok. Bol vypracovaný projekt „Tvoríme pre všetkých“, za ktorý mesto a mestské kultúrne stredisko získali podporu z Ministerstva kultúry SR.

Pri tejto príležitosti bol vydaný katalóg, v ktorom sú predstavení všetci zúčastnení umelci. Od 24. apríla mali pozvaní umelci  možnosť vidieť mesto Michalovce i okolie. Navštívili radnicu v Bardejove, kúpele, skanzen i drevené kostolíky. Na vernisáži v príhovore pán Bančej uviedol, že tento plenér považuje za úspešný, pretože pozvanie prijali tí umelci, ktorí majú spätosť s týmto regiónom a sú z rôznych  končín nielen Slovenska, ale aj Európy. Sú to umelci rôznych štýlov a žánrov. Za ten čas mali možnosť vymeniť si skúsenosti a porovnať tvorbu. Snahou vernisáže bolo predstaviť hosťom Michalovce „očami v štýle jednotlivých umelcov“. Jednou z ich úloh bola „voľná tvorba“, v ktorej mali vyjadriť to, čo je ich srdcu najbližšie.

Hlavný cieľ

Cieľom a zámerom sympózia bolo zanechať odkaz budúcim generáciám, cenné svedectvo o dobe a kultúre Zemplína, prezentovať mesto Michalovce , Zemplín a jeho okolie.
Aby sa tento cieľ splnil, pozvanie prijalo pätnásť umelcov, ktorými boli: Baji Miklós Zoltán, Maďarsko – intermediálny umelec, perfomer, Vasiľ Beca, Ukrajina – akademický maliar a zaslúžili umelec, Ivan Bíreš, Slovensko – umelecký výtvarník, Eva Wlodzik Burdzy, Poľsko – umelecká výtvarníčka, Marek Burdzy, Poľsko – umelecký výtvarník, Ladislav Hodný, Česká republika – umelecký výtvarník a svetoznámy odborník na umeleckú knižnú väzbu, Jánoš Korcsok, Maďarsko – umelecký výtvarník a drevorezbár, Milka Lakomá – Krausová, Michalovce – akademická maliarka, Marián Mikloš, Slovensko – umelecký výtvarník, sochár, Tibor Moskál, Maďarsko – umelecký výtvarník, grafik, Rehák Pavol, Slovensko – akademický maliar, Viktoria Sacharova, Rusko – umelecká výtvarníčka, Laco Staňo a Laco Staňo ml., otec a syn, ktorí zaožili prvú súkromnú galériu vo Valalikoch LS+LS, Slovensko – sochári, Bernadetta Stepien, Poľsko – akademická maliarka, Jekaterina Ušanova, Rusko. – umelecká výtvarníčka.                (mk)



Uverejnené: 12.05.2010 19:35:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.