files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zdolala Topoľčany, v play-off opäť proti Liptovskému Mikulášu

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 43. kola I. hokejovej ligy na domácom ľade nad tímom HC Topoľčany 5:2. Po dva góly zaknihovali Luka Bašič a Peter Čížek, jeden pridal Georgij Šangin. Keďže sa družstvo MHK Humenné, ktoré malo byť súperom Michalovčanov v zápase posledného nedeľňajšieho 44. kola odhlásilo zo súťaže, zverenci trénera Petra Tirpáka súbojom s Topoľčanmi ukončili základnú časť. Najbližší zápas odohrajú vo štvrťfinále play-off, kde bude ich súperom po základnej časti tretí Liptovský Mikuláš. Prvé dva zápasy sa uskutočnia vo štvrtok a v piatok 11. a 12. februára na Liptove, tretí duel sa odohrá v pondelok 15. februára v Michalovciach. Prípadný štvrtý zápas je na programe v utorok 16. februára opäť v Michalovciach a keby sa nerozhodlo o postupujúcom do semifinále ani v ňom, príde na rad piaty zápas, ktorý by sa hral v stredu 17. februára v Liptovskom Mikuláši. 

Prvá tretina súboja aktuálne šiesteho a ôsmeho tímu tabuľky sa niesla vo veľmi pomalom tempe. Bolo jasne vidno, že ide už o prípravu pred play-off a obaja aktéri boli hlavami asi už tam. Aj keď mali Michalovčania na úvod mierny tlak, veľa z neho nevyťažili. Za všetko hovorila presilovka pri vylúčení Jána Perniša, pri ktorej dokonca ani raz nevystrelili na bránu hostí. Naopak, nebezpečnejší boli vpredu Topoľčanci, ktorí viackrát podkúrili rýchlymi kontrami. Brankár Adam Trenčan si ale so všetkým bezpečne poradil. Od druhej tretiny sa hral svižnejší hokej, o ktorý sa postarali hlavne domáci hráči. Tí zapli na vyššie obrátky a hneď to bolo aj vidno. Najskôr síce Fedorko mieril iba do žrde, no v 25. minúte našiel Martin Segľa novú posilu Luku Bašiča a slovinský útočník otvoril nielen skóre zápasu, ale aj svoj strelecký účet v Michalovciach. O deväťdesiat sekúnd už bolo 2:0, kedy z kombinácie Juraja Faitha s Petrom Kloudom ťažil Peter Čížek.

Následne putoval na trestnú lavicu za hru vysokou hokejkou Juraj Faith, ktorý inkasoval dva dvojminútové tresty. Keď sa následne v oslabení faulu dopustil aj Matej Hinďoš, hostia mali k dispozícii 84 sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Tú síce nevyužili, no ďalšiu o jedného hráča už áno, keď sa v 35. minúte presadil Patrik Jarab - 2:1. O minútu neskôr už Michalovčania opäť viedli rozdielom dvoch gólov. Na trestnú lavicu totiž putoval hosťujúci Samuel Hain a presilovku už po necelej minúte využil na svoj druhý gól v zápase Luka Bašič - 3:1. To nebolo v druhej tretine všetko, keďže minútu a pol pred jej koncom pri hre štyroch proti štyrom napriahol Peter Čížek, ktorý takisto dosiahol svoj druhý gól v zápase. V poslednej tretine sa už zápas iba dohrával. Oba tímy v nej dosiahli po jednom góle. Najskôr Georgij Šangin strelou od modrej v presilovke prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste, no a štyri minúty pred koncom hosťujúci Tomáš Paleček upravil na konečných 5:2.

HK Dukla Michalovce - HC Topoľčany 5:2 (0:0, 4:1, 1:1)
Góly: 25. Bašič (Hindoš, M. Segľa), 27. Čížek (Klouda, Faith), 37. Bašič (Drotár, Ďurák) pres/1, 39. Čížek (Huňady, Faith), 50. Šangin (Hančák, Luchnikov) pres/1 - 35. Jarab (Lipovský) pres/1, 56. Paleček (Vyskoč, Kluka)
Vylúčení: 5:6. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Divákov: 620. Rozhodovali: Husár - Bogdaň, Štofančík.
HK DUKLA: Trenčan - Ďurák, Kubát, V. Urban, Hančák, Hopkovič, Šangin, Voronov, Boboš - Jur. Faith, Klouda, Drotár - M. Segľa, Bašič, Hinďoš - Lušnikov, Salnikov, Fedorko - Čížek, Huňady, Schnelly.
HC: Kutej (41. Halo) – Bystričan, Majerčík, Perniš, Vyskoč, Hain, Jar. Niník – Jurášek, Mišuta, Paleček, Bosák, Gašparovič, Jarab, Ružička, Salka, Toman, Kluka, Záborský, Lipovský.



Uverejnené: 05.02.2016 20:15:39
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.