files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí basketbalisti v derby úspešní

Basketbalisti 1. BK D Michalovce zvíťazili v stretnutí 14. kola II. basketbalovej ligy skupina Východ v regionálnom derby na pôde 1. BK Humenné hladko o dvadsaťdva bodov 80:58, keď už do polčasu viedli o pätnásť bodov 45:30. Najbližšie sa michalovskí basketbalisti dvakrát predstavia v domácej telocvični Gymnázia Pavla Horova. Najskôr privítajú v zápase 15. kola túto sobotu 13. februára celok Kapybary Košice, no a potom sa doma predstavia aj nasledujúcu sobotu 20. februára, kedy v dohrávke 10. kola nastúpia proti BK UVLF Košice.

Aj keď súboje dvoch zemplínskych účastníkov druhej basketbalovej ligy skupina Východ majú znak derby zápasov, v posledných sezónach zväčša ťahajú za kratší koniec Humenčania. Tí zakaždým chcú negatívnu sériu zrušiť, no opäť sa im to na domácej pôde nepodarilo. V niektorých momentoch síce zväčša z domácej strany bolo vidno aj tvrdosť, no Michalovčania sa s tým dokázali vysporiadať a prakticky celý duel držali pevne vo svojich rukách. O ešte väčšie ako dvadsaťdva bodové víťazstvo sa pripravili predovšetkým urýchlenou a nepresnou koncovkou, či nepochopiteľnými chybami. "Úvod duelu bol síce vyrovnaný, no potom sme sa rozbehli. Od stavu 8:8 zaznamenal Vlado Mitterpák jedenásť bodov v rade a rázom sme viedli 19:8. Potom však prišli naše problémy v koncovke, keď miesto toho, aby sme sa snažili zakončovať z pripravených pozícii, strieľali sme zväčša spoza trojkového oblúka, odkiaľ sa nám streľba v zápase nedarila. Aj to umožnilo domácim stiahnuť naše vedenie na 16:23 po prvej štvrtine. Na začiatku druhej štvrtiny sme získali sedem bodov. Náš náskok narástol do polčasu na 15 bodov, no mohol byť ešte väčší, nebyť nepresnej streľby a našich individuálnych chýb. Treba poznamenať, že v celom stretnutí sme urobili až 35 nevynútených strát lôpt a spoza trojkového pokusu sme vystrelili až 31 krát, no premenili z toho iba päť pokusov... Aj preto sa zdalo, že domáci sa držia v zápase a náš náskok sa nezvyšoval potrebným tempom. Humenčania v druhom polčase ešte viac pritvrdili, na čo doplatili zraneniami Holda s Maškulíkom. Aj napriek tomu sme mali počas celého času duel pod kontrolou a domáci môžu byť radi, že sme vyhrali iba o 22 bodov," poznamenal na margo zápasu prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov.

1.BK Humenné - 1.BK D Michalovce 58:80 (30:45)
Štvrtiny:
16:23, 14:22, 19:22, 9:13
Strelci:
Vl. Mitterpák 27, Janošov ml. 17, Mižák a Holda po 8, Mir. Miháľ 7.

KADETKY

Okrem mužov 1. BK D Michalovce boli v hre aj kadetky tohto klubu. Tie si počas víkendu v zápasoch najvyššej Extraligy skupina Východ zmerali sily s favorizovaným Yang Angels Košice. V sobotňajšom domácom zápase favorita poriadne potrápili. Mladé Michalovčanky totiž podali výborný výkon a dlho boli v hre o víťazstvo. Keby sa strelecky darilo okrem Gazdovej aj ďalším hráčkam, nemusela prísť prehra 61:68. K 34 bodom tejto strelkyne však zvyšné Michalovčanky pridali iba 27 bodov, čo na favorizovaný tím tentoraz nestačilo. Nedeľňajšia odveta na pôde súpera už vyznela jasne pre Košičanky. Tie tentoraz michalovskú strelkyňu dobre bránili a v tíme 1. BK D sa nenašla iná hráčka, ktorá by strhla tím k lepšiemu výkonu. Michalovčanky tak v Košiciach zaslúžene prehrali 50:90. Kadetky 1. BK D Michalovce ukončia svoje zápolenie v základnej extraligovej časti dvoma súbojmi s Rožňavou. Najskôr sa v sobotu 13. februára predstavia na pôde posledného tímu tabuľky a v nedeľu 14. februára o 16.00 hod. zase privítajú Rožňavčanky vo svojej telocvični Gymnázia Pavla Horova.

1.BKD Michalovce - YA Košice 61:68
Najviac bodov 1. BK D: Gazdová 34, Kostovčíková 12, Naščáková 8

YA Košice - 1.BK D Michalovce 90:50
Najviac bodov 1. BK D: Gazdová 15, Naščáková 11, Sabovčíková 10

JUNIORI

Zemplínske derby s Humenným odohrali okrem mužov 1. BK D aj juniori 1. BK Michalovce, ktorí sa ale na rozdiel od mužov predstavili na domácej palubovke. Aj keď v prvom vzájomnom meraní síl zvíťazili Michalovčania o pätnásť bodov, derby nepozná favorita a to sa potvrdilo aj v prvú februárovú sobotu v telocvični GPH. Domáci basketbalisti začali dobre, no postupne sa Humenčania dostávali do zápasu čoraz viac a do polčasu znížili na štyri body. V tejto časti hrali domáci veľmi zle a vyslovene sklamali. Úvod druhého polčasu bol rozpačitý na oboch stranách. Vyrovnaný duel pokračoval aj naďalej a do poslednej štvrtiny išli Michalovčania s dvojbodovým náskokom. Nakoniec síce zvíťazili 84:80, tešiť ich ale môžu akurát dva získané body. Juniori 1. BK Michalovce sa najbližšie predstavia znova doma. V sobotu 20. februára o 18.15 hod. privítajú v telocvični GPH celok Karlovky Bratislava, no a v nedeľu 21. februára o 11.00 hod. si zmerajú sily s Interom Bratislava. 

1.BK Michalovce - 1.BK Humenné 84:80  (39:35)
Štvrtiny: 20:16, 19:19,  20:22, 25:23
Zostava a body 1.BK: Meňky 34, M. Demko 15, S. Kováč 14, M. Laurinčík 8, Kincel 7, Jevočin 3, Novakovský 3, Chrobák, Pirkovský, Podžuban.

pb, 1. bk michalovce, 1. bkd michalovce



Uverejnené: 08.02.2016 21:42:42 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.