files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fantázia! Dukla zvíťazila na Liptove a v sérii vedie 1:0

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v prvom štvrťfinálovom súboji play-off prvej hokejovej ligy na ľade MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:0 a v sérii sa tak ujali vedenia rovnakým výsledkom. O víťazstve Michalovčanov rozhodol v 19. minúte gólom v presilovke Martin Drotár. Štvrťfinálová séria pokračuje druhým zápasom znova v Liptovskom Mikuláši v piatok 12. februára, tretí duel už v Michalovciach je na programe na pondelok 15. februára (17.00 hod.).

Jediný gól v zápase zaznamenal Martin Drotár

V prvom štvrťfinálovom súboji sa čakalo aj to, kto z brankárov si udrží dlhšie čisté konto. Liptáci nakoniec inkasovali iba raz, no aj to im nebolo nič platné. Michalovský brankár Adam Trenčan totiž zatiahol roletu, dosiahol svoj prvý shot-out v drese michalovskej Dukly a tá tak vedie v napínavej štvrťfinálovej sérii 1:0. Dôležitým faktorom v zápase boli aj presilovky. Zatiaľ, čo domáci zo šiestich príležitosti neskórovali ani raz, „vojaci“ jednu z troch využili zásluhou Martina Drotára a nesmierne dôležitý prvý duel tak vyhrali futbalovým výsledkom. Bitka sa však iba začala...

Michalovská Dukla, ktorá cestovala na Liptov aj s dvoma hráčmi HC Košice Petrom Boltunom a Dávidom Šoltésom (prišli na výpomoc v rámci striedavého štartu), bola v prvej tretine favorizovaným Liptákom viac ako vyrovnaným súperom. Už v prvej minúte mohli ísť jej hráči do vedenia, hlavný arbiter Valach ale gól neuznal pre prihrávku rukou. Oba tímy sa v tejto časti iba zriedkavo dostávali do šancí. Na jednej strane iba do Adama Trenčana pálil Lichanec, na druhej Martin Segľa minul po krásnej prihrávke Hinďoša odkrytú bránu domácich. Michalovčania mali v desiatej minúte ideálnu možnosť otvoriť skóre, keď na trestnú lavicu putoval domáci Števuliak. Prevahu o jedného hráča však nevyužili, no rovnakou mincou odpovedali aj Liptáci, ktorí na úvodný gól nepretavili vylúčenie Miroslava Ďuráka. Čo sa nepodarilo Michalovčanom v polovici prvej časti, podarilo sa im v jej závere. Na trestnú lavicu putoval domáci Burzala a Martin Drotár strelou od modrej otvoril skóre nesmierne dôležitého duelu - 0:1.

Domáci hokejisti začali druhú tretinu so snahou urobiť niečo s nepriaznivým stavom. Najskôr Trenčana ohrozil skúsený Ján Cibuľa, po ňom michalovský brankár vychytal aj Lichanca. Na druhej strane, domáci brankár Pravda kryl nebezpečný pokus Lušnikova aj dorážku ruského útočníka v službách michalovskej Dukly. V druhej polovici druhej tretiny dal o sebe vedieť aj hlavný arbiter Valach, ktorý postupne vylúčil za sebou štyroch hráčov michalovskej Dukly a Liptákom dal dvakrát na niekoľko sekúnd dokonca možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov. Michalovčania to nakoniec ustáli a do šatni išli aj po druhej tretiny s jednogólovým vedením.

To si výbornou obrannou hrou udržiavali aj v tretej tretine, hoci domáci hokejisti na nich spustili doslova oheň a síru. Adam Trenčan odolal šanciam Števuliaka a Krčulu, na opačnej strane z výbornej pozície medzi kruhmi mieril iba tesne vedľa Peter Klouda. Liptáci aj naďalej pokračovali v tlaku. Na vyrovnanie ale nevyužili ani vylúčenie Mateja Hinďoša, keď sa Adam Trenčan zaskvel pri strelách Kadlubiaka aj Števuliaka. Následne vychytal už za rovnovážneho stavu aj najväčšie útočné esá domáceho tímu Jaroslava Jabrockého či Marek Urama, neskôr kryl aj ďalšiu nebezpečnú strelu Krčulu. V samom závere otupil domáci tlak faul Števuliaka a Michalovčania tak nakoniec ubránili futbalové víťazstvo, a v sérii sa ujali vedenia 1:0.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Stav štvrťfinálovej série: 0:1
Gól: 19. Drotár (Bašič, Ďurák)
Vylúčení: 3:6. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valach – Peterka, Ševčík. Divákov: 1620.
MHK 32: Pravda - Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, M. Šiška, Guľa, Oravec, Kadlubiak - Bartík, Jabrocký, Cibuľa - J. Sukeľ, Lichanec, Uram - A. Laco, Piatka, Števuliak - Lištiak, Kuric, Brezniak.
HK DUKLA: Trenčan - Ďurák, Kubát, V. Urban, Hančák, Hopkovič, Šangin, Voronov - Jur. Faith, Klouda, Drotár - M. Segľa, Bašič, Hinďoš - Lušnikov, Boltun, Salnikov - Čížek, Huňady, Šoltés - Schnelly.



Uverejnené: 11.02.2016 19:29:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.