files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalové víťazstvo potešilo, Dukla chce „dolovať“ na Liptove aj v piatok

Hokejisti HK Dukla Michalovce začali vyraďovaciu časť ako z rozprávky. Hneď v prvom zápase na ľade Liptovského Mikuláša splnili to, prečo na Liptov išli. Po góle Martina Drotára zvíťazili futbalovým výsledkom 1:0 a v takom stave vedú aj napínavú štvrťfinálovú sériu. „Vojaci“ sa teda hneď dostali do psychickej výhody a v piatkovom druhom štvrťfinálovom súboji môžu hrať o to uvoľnenejšie.

V sérii medzi po základnej časti tretím MHK 32 Liptovský Mikuláš a šiestym HK Dukla Michalovce každý očakával boj o každý centimeter ľadu a presný taký bol prvý duel. Michalovčania sa mohli ujať vedenia už v prvých sekundách hry, keď dosiahli gól, hlavný arbiter Valach ho ale pre prihrávku rukou neuznal. Presilovkový gól Martina Drotára z devätnástej minúty však už platil a práve tento presný zásah ostal v stretnutí jediným. „Bol to výborný zápas z oboch strán. Už v prvom zápase sme dosiahli to, po čo sme sem išli a za predvedený výkon musím svojim zverencom poďakovať. Ešte však nie je v sérii koniec, vyhrali sme iba jeden zápas,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorý sa vo svojom hodnotení vrátil aj k prvým sekundám hry, kedy jeho zverenci dosiahli podľa neho regulárny gól. „Podľa mňa mal platiť aj ten. Žiadne porušenie pravidiel som z lavičky nevidel,“ uviedol k inkriminovanému momentu tréner HK Dukla Michalovce. Toho zverenci následne zubami-nechtami bránili tesný náskok a v druhej polovici druhej tretiny sa museli vysporiadať aj so štyrmi vylúčeniami v rade. „Podržal nás brankár Adam Trenčan. Čo sa týka tých vylúčení, chlapci si musia vstúpiť do svedomia a hrať čistejšie. Či už to bolo na vylúčenie alebo nie, to riešiť nechcem. Jednoducho si v takýchto zápasoch nemôžeme dovoliť takto oslabiť mužstvo a musíme sa toho v ďalších stretnutiach vyvarovať. Na druhej strane musím povedať, že tie prežité oslabovky bol zrejme kľúčový moment zápasu, ktorý rozhodol v náš prospech,“ podotkol Peter Tirpák.

Michalovčania si uvedomujú, že vyhrali iba bitku, nie celú vojnu

Michalovskej Dukle pomohli k dôležitému víťazstvu aj dve posily, ktoré vedenie klubu vybavilo v posledných dňoch prestupového obdobia. Na striedavý štart aspoň na zápasy v Liptovskom Mikuláši prišla „vojakom“ pomôcť dvojica hráčov HC Košice - odchovanec michalovského hokeja Peter Boltun a ďalší útočník Dávid Šoltés, ktorý je bronzovým medailistom z minuloročných MS do 20 rokov. „Obaja určite boli prínosom a pomohli nám zaceliť miesta po zranených Ivanovi Fedorkovi a Tomášovi Bánovskom, ktorí by zase mohli byť k dispozícii na pondelkový tretí duel štvrťfinálovej série,“ uviedol Peter Tirpák k prítomnosti dvoch útočníkov z majstrovských Košíc. Michalovčania však ešte nemôžu nejako vyskakovať. Vyhrali totiž iba jednu dôležitú bitku, no nie celú vojnu. Jej druhý diel bude mať pokračovanie v piatok opäť na ľade Liptovského Mikuláša. „Naším cieľom bolo na Liptove vyhrať minimálne jeden zápas. To sa nám podarilo hneď v prvom. Chlapcom som však hneď po stretnutí zdôraznil, že vonkoncom sme ešte nič nevyhrali. V piatok musíme hrať tak, ako by bolo 0:0. Samozrejme, psychická výhoda to pre nás môže byť, no ako sa hovorí, s jedlom rastie chuť a nám táto chuť po štvrtkovom víťazstve poriadne narástla. Určite chceme vyhrať aj v piatok,“ presvedčivo poznamenal na záver tréner michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.02.2016 11:15:22 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.