files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vysoká prehra michalovskej Dukly, v sérii je vyrovnané

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v druhom štvrťfinálovom súboji play-off prvej hokejovej ligy na ľade MHK 32 Liptovský Mikuláš hladko 3:8 a po ich piatkovom víťazstve 1:0 sa tak séria za vyrovnaného stavu sťahuje do Michaloviec. S istotou môžeme povedať, že na Zemplíne sa odohrajú dva štrtťfinálové súboje. V poradí tretí je na programe v pondelok 15. februára o 17.00 hod, štvrtý sa odohrá v utorok so začiatkom v rovnakom čase.

Druhý štvrťfinálový duel už michalovským hokejistom nevyšiel ako ten prvý. Aj keď "vojaci" mohli hrať uvoľnene bez psychického bremena, keďže už vo štvrtok splnili úlohu, s ktorou na Liptov išli, dostali od domácich poriadnú "latu". Zverenci trénera Petra Tirpáka síce opäť išli do vedenia, no potom Liptáci našli recept na brankára Adama Trenčana a v druhej tretine definitívne zlomili zápas na svoju stranu. Napokon zvíťazili hladko 8:3 a štvrťfinálovú sériu tak zrovnali na 1:1. Už teraz je istotou, že michalovský divák uvidí dva zápasy.

Na vysokú prehru to v prvej tretine vôbec nevyzeralo. Aj keď domáci hokejisti boli opäť strelecky aktívnejší, najskôr nevyužili presilovku za faul Juraja Faitha a potom v desiatej minúte inkasovali z hokejky Petra Kloudu. Hostia sa však tešili iba necelé dve minúty, pretože Andrej Lištiak vyrovnal na 1:1. O víťazovi zápasu rozhodla druhá tretina. V nej sa domáci hokejisti strelecky utrhli, keď sa najskôr dvoma gólmi uviedol Peter Lichanec a vo vlastnom oslabení sa presadila aj najväčšia útočná opora Liptákov Marek Uram. Za stavu 1:4 už Michalovčania veľa s výsledkom urobiť nemohli. Navyše v prvej desaťminútovke tretej časti v rozpätí piatich minút opäť trikrát inkasovali a vyzeralo to na poriadný debakel. Ten síce zmiernili gólmi Faith s Čížekom, posledné slovo ale patrilo Andrejovi Lištiakovi, ktorý v posledných sekundách hry zaršil gólom na 8:3 svoj hetrik.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce 8:3 (1:1, 3:0, 4:2)
Stav štvrťfinálovej série: 1:1
Góly: 13. Lištiak (Laco, Piatka), 27. Lichanec (Nádašdi, Burzala) pres/1, 35. Lichanec (Uram, Burzala), 38. Uram (Šiška) oslab/1, 44. Sukeľ (Uram, Lichanec) pres/1, 45. Lištiak (Piatka), 49. Uram (Sukeľ), 60. Lištiak (Piatka) - 11. Klouda (Faith, Drotár), 56. Faith (Hančák, Klouda), 58. Čížek (Hančák, Schnelly)
Vylúčení: 4:4, navyše Faith (Michalovce) 10. minút nešportové správanie. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Husár - Gavalier, Šoltés.
MHK 32: Pravda - Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, M. Šiška, P. Gula, F. Oravec, Kadlubiak - Števuliak, Jabrocký, J. Cibuľa - J. Sukeľ, Lichanec, Uram - A. Laco, Piatka, Lištiak - Bartík, Kuric, Brezniak.
HK DUKLA: Trenčan (45. D. Okoličány) - Kubát, Ďurák, Hančák, Vl. Urban, Hopkovič, Šangin, Voronov – Jur. Faith, Klouda, Drotár – M. Segľa, Bašič, D. Šoltés - Lušnikov, Boltun, Salnikov - Hinďoš, Huňady, Čížek.



Uverejnené: 12.02.2016 19:51:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.