files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vyhrala a zajtra bude premieňať prvý postupový mečbal

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v treťom štvrťfinálovom stretnutí play-off prvej hokejovej ligy nad tímom MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:1 a v sérii sa tak ujali vedenia 2:1. Góly Dukly zaznamenali postupne Tomáš Banovský, Gleb Lušnikov, Georgij Šangin a Miroslav Ďurák. Štvrťfinálová séria pokračuje štvrtým zápasom, ktorý sa odohrá v utorok 16. februára opäť v Michalovciach, prípadný piaty zápas by sa odohral vo štvrtok 18. februára v Liptovskom Mikuláši. 

Prvá tretina tretieho duelu napínavej sérii sa niesla vo vyrovnanom tóne. Michalovčania mohli otvoriť skóre už na samom začiatku, keď Michal Šiška nedovolene zastavil prenikajúce Lušnikova a putoval na trestnú lavicu. Domáci takmer na celé dve minúty zatlačili svojho súpera. Najbližšie ku gólu mal Martin Drotár, ktorému sa však v poslednej chvíli zošmykol puk z hokejky. Následne michalovského golmana ohrozil nebezpečnou strelou Števuliak, po ňom Trenčan zlikvidoval aj dobrú šancu Sukeľa, na druhej strane nezasunul puk za Pravdou chrbát Salnikov. 

Dôležité okamihy sa udiali na začiatku druhej tretiny. V jej 32. sekunde urobili Liptáci chybu pri striedaní, následne sa pri prečíslení dostal k puku Tomáš Banovský a strelou po žrdku otvoril skóre duelu - 1:0. O štyri minúty neskôr sa menilo skóre opäť. Liptáci zase chybovali pri striedaní, k puku sa dostal Gleb Lušnikov, ktorý strelou ponad Pravdovu lapačku poslal puk do siete - 2:0. Už o minútu neskôr mohlo byť znížené, Cibuľa ale puk do michalovskej siete kopol, čo neuniklo pozornému oku hlavného arbitra Petra Korbu, o dve minúty neskôr zase v čistej šanci nenamieril presne Maroš Piatka.

Aj v tretej tretine pokračoval výborný hokej, o ktorý sa pričinili obe strany. Zápas dostal zaujímavý náboj v 43. minúte, kedy Lištiak využil presilovku a znížil tak na 1:2. Našťastie pre domácich, hneď na to putoval na trestnú lavicu aj hosťujúci Peter Lichanec a Georgij Šangin tvrdou strelou od modrej poslal Michalovčanov opäť do dvojgólového vedenia - 3:1. V poslednej desaťminútovke sa zápas už len dohrával. Hostia viackrát hrali na hranici tvrdosti, na čo doplatili až šiestimi dvojminútovými trestami. Michalovčania nakoniec využili presilu o dvoch hráčov, keď od modrej presne mieril Miroslav Ďurák, ktorý uzavrel skóre na konečných 4:1.    

HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Stav série: 2:1

Góly: 21. Banovský (Faith, Klouda), 24. Lušnikov (Drotár, Šangin), 45. Šangin (Voronov, Lušnikov) pres/1, 57. Ďurák (Klouda, Drotár) pres/2 - 43. Lištiak (Piatka, Laco) pres/1.

Vylúčení: 2:8. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba - Riš, Smerek. Divákov: 1280.

HK DUKLA: Trenčan - Ďurák, Kubát, Hopkovič, Hančák, Voronov, Šangin, Urban - Jur. Faith, Klouda, Banovský - M. Segľa, Drotár, Bašič - Lušnikov, Salnikov, Čižek - Schnelly, Huňady, Hinďoš.

MHK 32: Pravda - Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, M. Šiška, Gula, Oravec, Kadlubiak - Cibuľa, Jabrocký, Števuliak - J. Sukeľ, Lichanec, Uram - Laco, Piatka, Lištiak - Bartik, Kuric, Brezniak.



Uverejnené: 15.02.2016 20:52:51

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623