files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šport zviditeľòňjú najmä dobrovoľní hasiči

Celé desaťročia sa vo Vyšnej Rybnici (dedine vzdialenej 10 km od Sobraniec, smerom na sever) hral organizovaný futbal. Jednotlivé tímy účinkovali v súťažiach na úrovniach okresov Michalovce a Sobrance. Zopár rokov to už však neplatí. V súčasnosti zviditeľňujú obec na južnom upätí Vihorlatských vrchov predovšetkým dobrovoľní hasiči.


Futbal postupne zanikol


Bývalý futbalový oddiel bol začlenený do Telovýchovnej jednoty (TJ) Družstevník. Zanikol po skončení sezóny 2003/2004. „Príčinou bol nízky počet hráčov. Súvisel najmä s nepriaznivým populačným vývojom v obci,“ vysvetlil starosta František Gejguš. Už v posledných súťažných ročníkoch pred rozpadom TJ hrávali za celky Vyš.Rybnice aj hráči zo susedných dedín. „Bolo to však náročné na financie,“ doplnil najvyšší predstaviteľ miestnej samosprávy. Zároveň verí, že sa raz futbalový klub opäť dá dohromady.

Dobrovoľní hasiči

Dedine robia výborné meno dobrovoľní hasiči súťažiaci v hasičskom športe. „V sobranskom okrese sú najlepší,“ vyzdvihol.
Zdôraznil, že v blízkom okolí nemajú adekvátnych súperov. Hlavne preto už neštartujú len v oblastných súťažiach. Niekoľko rokov predvádzajú svoje umenie už aj na krajských podujatiach. Priaznivci hasičského športu ich mohli vidieť dokonca aj v okolí Prešova či Starej Ľubovne. „Tento oddiel pozostáva z troch družstiev. Dve sú tvorené vekovou kategóriou dospelých. Jedno je dorastenecké,“ predstavil jednotlivé kolektívy František Gejguš. Činnosť úspešného družstva financuje obecný úrad.

                                                 (janč)



Uverejnené: 12.05.2010 19:46:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.