files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvý postupový mečbal fuč, rozhodne sa vo štvrtok na Liptove

Prvý postupový mečbal je fuč. Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali vo štvrtom zápase štvrťfinálovej série na domácom ľade s tímom MHK 32 Liptovský Mikuláš 0:1 a Liptáci tak vyrovnali stav série na 2:2. O jediný gól zápasu sa v 35. minúte postaral Jakub Sukeľ. O postupujúcom do semifinále sa tak rozhodne v piatom zápase, ktorý sa odohrá vo štvrtok 18. februára v Liptovskom Mikuláši.

Šachová partia medzi dvoma rovnocennými súpermi pokračovala v podobnom duchu ako v pondelok. Aj tentoraz začali oba tímy opatrne a zo začiatku sa len zriedka dostávali do gólových šancí. Viac si ich v prvej tretine vypracovali aktívnejší Liptáci, ktorí trikrát gólovo ohrozili domáceho Trenčana. Michalovčania mohli ísť do vedenia v polovici prvej tretiny, kedy mali možnosť presilovky, tú ale zahrali zle a šancu v nej si vypracoval akurát Peter Klouda, hneď po nej Pravdu v súperovej bránke nebezpečne ohrozil Salnikov. Keď si obdobne počas presilovej hry počínali aj Liptáci, prvá tretina sa skončila podobne ako v pondelok, bezgólovým výsledkom. Ten bol dlho aj v druhej časti a zdalo sa, že to môže byť rovnako ako prvý zápas tejto série o jednom góle. O ten sa najskôr v druhej časti pokúšali Michalovčania. Už po niekoľkých sekundách sa rútil na hosťujúceho brankára ich kapitán Juraj Faith, no nepochodil podobne ako v 23. minúte Georgij Šangin, ktorý nenašiel medzeru medzi brankárom Pravdom a jeho ľavou žŕdkou. Na druhej strane zase v stopercentne pozície netrafil bránu Piatka.

V polovici tejto časti síce Liptáci nevyužili presilovku, no v 35. minúte už gólovo udreli. Najskôr sa mohli radovať domáci, Klouda ale v dobrej príležitosti zakončoval málo razantne. Prišiel tak gólový trest. Najlepší hráč na ľade Marek Uram udržal puk v útočnom pásme, posunul ho Jakubovi Sukeľovi a mladík v drese Liptákov rutinérsky otvoril skóre – 0:1. Inkasovaný gól domácich prebral. Vyrovnanie mal na hokejke Tomáš Banovský, iba do brankára vzápätí mieril aj Peter Čížek.  Kto čakal z michalovskej strany v tretej tretine nejaký obrovský nápor, veľmi sa mýlil. Domáci totiž naďalej nedokázali v zápase diktovať tempo hry a boli to práve Liptáci, ktorý dej zápasu kontrolovali. V prvých sekundách tretej časti síce mohol vyrovnať Andrej Salnikov, no to bolo na dlhší čas z michalovskej strany všetko, čo v ofenzíve jeho hráči ponúkli. Solídne zaplnený štadión si tak na domáce šance musel počkať až do samého záveru. Ešte predtým trikrát „vojakov“ podržal golman Adam Trenčan, vďaka ktorému boli domáci naďalej v hre o vyrovnanie. To mohlo prísť v samom závere počas power-play, kedy puk skákal po súperovom bránkovisku, ani jeden z hráčov Dukly ho ale neposlal za bránkovú čiaru. Aj preto sa štvrtý štvrťfinálový duel skončil víťazstvom Liptákov, ktorí vrátili sériu späť na svoj ľad. O postupujúcom tak rozhodne opäť ako v predošlých troch sériách medzi týmito súpermi piaty zápas.

HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Stav série: 2:2

Gól: 35. J. Sukeľ (Lichanec, Uram)

Vylúčení: 3:3. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Kalina - Bogdaň, Riš. Divákov: 1985.

HK DUKLA: Trenčan - Ďurák, Kubát, Hopkovič, Hančák, Voronov, Šangin, Vl. Urban - Jur. Faith, Klouda, Banovský - M. Segľa, Drotár, Čížek - Lušnikov, Salnikov, Fedorko - Bašič, Huňady, Hinďoš - Schnelly.

MHK 32: Pravda - Šiška, Mezovský, Burzala, Nádašdi, Krčula, Gula, Oravec, Kadlubiak - Cibuľa, Kuric, Jabrocký - J. Sukeľ, Lichanec, Uram - A. Laco, Piatka, Lištiak - Bartík, Oško, Brezniak.



Uverejnené: 16.02.2016 20:33:26

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623