files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

O prvý postupový mečbal prišli v koncovke, na Liptove chcú premeniť druhý

Hokejisti HK Dukla Michalovce nedotiahli na vlastnom ľade štvrťfinálovú sériu s Liptovským Mikulášom do úspešného konca. Zverenci trénera Petra Tirpáka totiž v poradí štvrtý duel prehrali futbalovým výsledkom 0:1 a Liptáci tak vyrovnali stav série na 2:2. O tom, kto doplní už známu trojicu HC 46 Bardejov, HC Mikron Nové Zámky a HC 07 Detva v semifinále prvej lige sa teda rozhodne vo štvrtok v Liptovskom Mikuláši.

O jediný gól v utorkovom štvrtom štvrťfinálovom zápase sa postaral mladík v drese MHK 32 Jakub Sukeľ. Slovenský mládežnícky reprezentant v 35. minúte zužitkoval výbornú prihrávku skúseného harcovníka Mareka Urama a rozhodol o tom, že séria sa ešte raz vráti na Liptov. „Som veľmi rád, že sa nám podarilo vyhrať, hoci aj o ten jeden gól. Nepripúšťali sme si, že to pre nás môže byť posledný zápas sezóny. Chceli sme jednoznačne vyhrať a myslím si, že sme boli trošku lepším tímom a vyhrali sme zaslúžene,“ uviedol dvadsaťročný útočník MHK 32. Ten videl v utorkovom zápase istú paralelu s prvým stretnutím na Liptove, ktoré skončilo takisto 1:0, no víťazmi vtedy boli Michalovčania. „Bolo to dosť podobné. Konečne sa usmialo šťastie aj na nás a zápas sme vyhrali jedným gólom my. Vedeli sme, že keď predvedieme svoju hru, môžeme v Michalovciach jeden zápas vyhrať a vrátiť tak sériu do Liptovského Mikuláša. S tým cieľom sme sem aj išli a som rád, že sa nám to nakoniec podarilo,“ pokračoval Jakub Sukeľ.

Michalovčania tak premárnili prvý postupový mečbal, ktorý si vybojovali po pondelkovom výbornom výkone. Ten v utorok nezopakovali, keď zlyhali hlavne v ofenzíve. „Bez gólu sa vyhrať nedá,“ skonštatoval ruský útočník Gleb Lušnikov a na jeho slova nadviazal aj jeho krajan Georgij Šangin. „Určite sme chceli dnes vyhrať a ukončiť sériu v Michalovciach. Žiaľ, asi sme chceli až príliš a na naše hokejky sa vkrádala nervozita. Nehralo sa nám tak ľahko ako v pondelok a aj do šancí sme sa dostávali ťažšie. Je nám to teraz ľúto, no ešte nie je koniec v sérii a keď sa nám na Liptove podarilo v tejto sezóne vyhrať dvakrát, prečo by to tak nemohlo byť aj po tretíkrát,“ podotkol ruský bek v službách michalovskej Dukly.

Jeden z ofenzívnych ťahúňov Gleb Lušnikov videl problém Dukly jasne. „Málo sme sa tlačili pred brankára, málo sme na neho strieľali. Mali sme aj niekoľko presiloviek, ktoré sme nezahrali najlepšie. Ako som hovoril, keď nedáte gól, nemôžete vyhrať. My sme ho mohli dať, veď trikrát sme netrafili prázdnu bránku. Určite sa tento zápas vyhrať dal, no to by sme si museli počínať lepšie v koncovke,“ poznamenal Lušnikov, ktorý takisto videl podobnosť v prvom zápase hranom v Liptovskom Mikuláši. „Aj vtedy to bolo o brankároch a o obranách. Čakalo sa na chybu súpera. Vtedy ju urobili Liptáci, teraz my. Bol to typický zápas o jednom góle, kto ho dá, ten vyhrá. Na Liptove sme mali šťastie my, teraz sa šťastena priklonila k ním.“   

Vyrovnaná séria sa tak vracia opäť na Liptov a o postupujúcom rozhodne podobne ako v predošlých troch sériách medzi Michalovčanmi a Liptákmi piaty zápas. „Určite to nie je niečo výnimočné, že aj po štvrtýkrát rozhodne piaty zápas. Jednoducho sa to tak udialo. Určite sme chceli doma rozhodnúť, no k dispozícii máme ešte jeden zápas, ktorý rozhodne chceme vyhrať. Verím v to, že sa nám to môže podariť. Opravujem, nie verím, ja to viem!“ presvedčivo skonštatoval Georgij Šangin a na jeho slová nadviazal aj Gleb Lušnikov. „Už dvakrát sme na Liptove vyhrali a ja verím, že sa nám to môže podariť aj do tretice. Očakávam absolútne podobný zápas, ako bol ten štvrtý. Obidvaja zrejme budeme čakať na chyby súpera a kto ich využije viac, vyhrá.“

Peter Brendza



Uverejnené: 17.02.2016 18:09:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.