files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

"Vojaci" po roku opäť na štíte Liptákov

Sezóna hokejistov HK Dukla Michalovce sa skončila. „Vojaci“ nepresvedčili v základnej časti, v ktorej obsadili až šieste miesto a dieru do sveta neurobili ani vo vyraďovacej časti. V nej síce zdvihli hlavy a po základnej časti tretí Liptovský Mikuláš poriadne potrápili, no nebolo im to nič platné, keďže v najvyrovnanejšej štvrťfinálovej sérii podľahli Liptákom 2:3.

Rozhodujúci duel na Liptove veľa gólov nepriniesol, rozhodla akurát jedna presilovka v tretej tretine a gól do prázdnej brány počas power-play. „Bol to podobný duel ako náš prvý v sérii, ktorý sme na Liptove vyhrali 1:0, ako aj štvrtý u nás, ktorý zase rovnakým výsledkom vyhral Liptovský Mikuláš. Bolo to o jednom góle. Ten dali oni. Blízko sme k nemu mali aj my, keď sme v závere druhej tretiny Šanginom nastrelili žŕdku. Keby z toho bol gól, podľa mňa vyhráme my,“ uviedol na margo piateho zápasu štvrťfinálovej série tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák. Ten sa vzápätí rozhovoril o situácii, ktorá predchádzala rozhodujúcemu gólu Liptovského Mikuláša. „Mrzí ma, že, takúto vyrovnanú sériu rozhodla presilovka, ktorá ani nemala byť. Faul Petra Čížeka sa odohral pred našou striedačkou, kde sme všetci videli, že nie náš hráč fauloval, ale bol faulovaný. Zápas rozhodla vymyslená presilovka pána rozhodcu. O našom osude tak rozhodla sporná situácia a to ma veľmi mrzí.“   

 Zlyhali v koncovke. Michalovčania nedali gól vo štvrtom ani v piatom štvrťfinálovom zápase

Michalovskí hokejisti tak skončili podobne ako v minulej sezóne, vo štvrťfinále play-off na štíte Liptovského Mikuláša. Ten vyrovnal stav štvrťfinálových sérii týchto súperov na 2:2. Zaujímavosťou je aj fakt, že každá jedna z týchto sérii sa rozhodovala v piatom zápase a iba raz v nej rozhodujúci duel vyhralo hosťujúce družstvo. „Bola to vyrovnaná séria. Tak ako vyhrali oni, vyhrať sme mohli aj my. Ako zlomový zápas série vidím štvrtý na našom ľade. Nevyužili sme postupový mečbal. V ňom sme mali využiť domáce prostredie, no žiaľ, nepodarilo sa nám to a prehrali sme. Šanca na postup žila síce aj v piatom zápase, no ten sa už hral na ľade nášho súpera, čo bola jeho výhoda. Ako však hovorím, postúpiť mohol jeden aj druhý. Rozhodovali maličkosti a mrzí ma, že takúto sériu musel rozhodnúť moment, ktorý som spomínal v predchádzajúcej odpovedi,“ poznamenal Peter Tirpák, ktorého družstva nezaznamenalo gól vo štvrtom ani v rozhodujúcom piatom zápase. Bol aj to dôležitý moment série? „Samozrejme! To sú detaily, ktoré rozhodujú napínavé série. Keď nedáte gól, nemôžete vyhrať a my sme gól nedali v dvoch dôležitých stretnutiach,“ dodal na záver Peter Tirpák.



Uverejnené: 20.02.2016 10:18:27 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.