files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stavební sporitelia víťazia nad krízou

Na slovenskom finančnom trhu už 18 rokov pôsobí inštitúcia, ktorá od svojho vzniku pomohla a pomáha ľuďom splniť si sen o vlastnom, krajšom a lepšom bývaní. Prvá stavebná sporitelňa, a. s.

Aj v čase krízy stavebné sporenie úspešne napreduje

O tom, že stavebné sporenie bude imúnne voči hospodárskej kríze, hovoril už koncom roka 2008 člen predstavenstva Prvej stavebnej sporiteľne, a. s. a prezident Európskeho združenia stavebných sporiteľní, Herbert G. Pfeiffer, keď pre denník Sme povedal: „Sme uzavretý systém, ktorý sa refinancuje úsporami vlastných klientov, preto sme úplne mimo krízového diania. Nikdy nerobíme žiadne špekulatívne obchody. Zákon nás zaväzuje úspory klientov investovať iba do absolútne bezpečných štátnych dlhopisov, alebo ich môžeme ukladať na termínované účty. A to je pre našich klientov stopercentná istota.“ O stavebné sporenie je medzi našimi občanmi stále veľký záujem. Ako konštatoval 5. mája  2010 na tlačovej konferencii Prvej stavebnej sporiteľne, a. s., v Košiciach Ing. Marek Darida, regionálny riaditeľ PSS, a. s., v roku 2009 uzatvorili v rámci celého Slovenska občania v Prvej stavebnej sporiteľni, a. s., o 27 % zmlúv viac, ako tomu bolo v roku 2008.  Stavebnému sporeniu sa darí aj na východnom Slovensku. V prvom štvrťroku 2010 uzatvorili stavební sporitelia v regióne Košice takmer 7000 zmlúv o stavebnom sporení.

Pomoc sporiteľom

Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., sa rozhodla v týchto neľahkých časoch uľahčiť svojím klientom aj prístup k úverom. Preto až do 31. júla ponúka záujemcom o rýchle financovania krajšieho bývania úver so záložným právom na nehnuteľnosť so zvýhodnenou úrokovou sadzbou len 1,99 % ročne. Ako nám na tlačovej konferencii potvrdil riaditeľ komunikácie PSS, a. s., Ing. Miloš Blanárik, zvýhodnená úroková sadzba  je garantovaná do konca tohto kalendárneho roka. Potom sa zmení na úrokovú sadzbu platnú v čase podania žiadosti o úver. „Čím skôr klient požiada o úver v Prvej stavebnej sporiteľni, a. s., tým väčšiu výhodu získa z mimoriadne nízkej úrokovej sadzby,“ dopĺňa Ing. Marek Darida. Úver so zvýho-
dnenou úrokovou sadzbou je určený pre fyzické aj právnické osoby, pre nových aj existujúcich klientov. Maximálna výška tohto úveru so záložným právom na nehnuteľnosť je pre fyzickú osobu 170 tisíc €. Pre manželov, príp. pre partnerov poskytuje PSS, a. s., na financovanie jednej nehnuteľnosti dvojnásobok, teda 340 tisíc eur. Zvýhodnená úroková sadzba platí aj pre právnické osoby, teda pre spoločenstvá vlastníkov bytov, správcov bytových domov a bytové družstvá. V ich prípade je výška úveru bez obmedzenia. Organizačný riaditeľ PSS, a. s., pre Michalovce, Sobrance, Ing. Miloš Tocik dodáva, že právnické osoby, ktoré už majú svoje bytové domy zateplené, môžu tento úver so zvýhodnenou úrokovou sadzbou využiť napríklad na renováciu bytových rozvodov či výťahov.

Klienti PSS, a. s., ktorí sa rozhodli uzatvoriť zmluvu o stavebnom sporení a požiadať o úver so zvýhodnenou sadzbou, zároveň zhodnocujú svoje vklady na účte stavebného sporenia 2 %-ným ročným úrokom a získavajú aj štátnu prémiu 12,5 % z ročných vkladov, maximálne 66, 39 € ročne.                                           (eh)



Uverejnené: 13.05.2010 10:03:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.