files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín na úvod jarnej časti tesne podľahol Trnave

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali vo svojom prvom jarnom vystúpení na vlastnom trávniku s FC Spartak Trnava 0:1. O jediný gól zápasu sa postaral v 56. minúte David Depetris. Zverenci trénera Stanislava Grigu sa najbližšie predstavia dvakrát vonku a to u súperov, ktorí okupujú horné priečky v tabuľke. Už v utorok 1. marca o 19.00 hod. odohrajú duel 21. kola v Bratislave so Slovanom, no a v piatok 4. marca o 18.00 hod. ich čaká zápas 22. kola v Žiline. Oba tieto zápasy si môžete pozrieť v televíznych prenosoch na stanici Arena Sport. Doma ich uvidíme až v nedeľu 13. marca, kedy v rámci 23. kola Fortuna ligy o 14.30 hod. privítajú v televíznom prenose RTVS aktuálneho lídra súťaže a obhajcu majstrovského titulu FK AS Trenčín.

V prvom zápase jarnej časti sa v Michalovciach na ťažkom teréne hral vyrovnaný medzišestnástkový futbal, v ktorom mali herne na vrch Michalovčania. Niekedy to však vo futbale býva tak, že nevyhrá lepší tím. Tak to bolo aj v súboji s trnavským Spartakom, ktorý pretavil jedinú strelu na bránu v trojbodový zisk. Poďme ale pekne po poriadku...

Prvý polčas patril herne Michalovčanom. Tí sa v ofenzíve snažili vyprodukovať viac než ich súperi, no zakaždým im niečo chýbalo. Už v prvých minútach dobre zakombinovali v strede poľa, k lopte sa dostala nová posila srbský dispečér hry Lukič, ktorého strela len tesne minula michalovskú bránu. Ten istý hráč pálil tesne vedľa z priameho kopu aj v dvanástej minúte. V 19. minúte prišla ďalšia výborná kombinácia michalovského celku, loptu do pokutového územia poslal neúnavný Lukič, ktorý našiel Hamuľaka, jeho strelu ale obrana hostí zrazila na rohový kop. Najväčšia šanca domácich sa zrodila o dve minúty neskôr. Dlhá lopta prepadla za trnavských stopérov, dostal sa k nej rýchly Koscelník, ktorý však s brejkom na brankára Kamenára nenaložil najlepšie a mieril tesne vedľa. O sedem minút neskôr sa už diváci radovali z gólu, ten ale hlavný arbiter Marhefka pre ofsajd Lukičovi neuznal. V 35. minúte sa zase činila obrana Spartaka, keď po rýchlej kombinácii najskôr Kamenár zneškodnil Hamuľakovu strelu a následne Horník odvrátil pred Lukičom na ďalší rohový kop. V samom závere prvého dejstva ešte zaujali dve strely z hranice pokutového územia. Najskôr tesne vedľa mieril hosťujúci Čonka, po ňom na druhej strane iba do Kamenára Lukič.

Aj v druhom dejstve sa hral futbal prevažne v strede poľa, kde mierne dominovali domáci hráči. Tí však nedokázali svoju aktivitu pretaviť v strelený gól. Už po piatich minútach tejto časti zatlačil na obranu súpera veľmi dobre hrajúci Michal Hamuľak a stopér Denis Horník si v tlaku skoro strelil vlastný gól. V 56. minúte sa zrodil jediný gólový moment v zápase. Tvorca trnavskej hry Róbert Jež poslal loptu na unikajúceho Mikoviča, toho strieľaný center skončil na michalovskej žrdi a dobre postavený David Depetris otvoril skóre duelu - 0:1. Michalovčania sa ešte viac začali tlačiť dopredu a po hodine hry prišli dva momenty, kedy boli blízko k vyrovnaniu. Najskôr v 60. minúte po Perezovej prihrávke mieril Koscelník z dobrej pozície málo razantne iba do Kamenára a o dve minúty neskôr sa brankár hostí zaskvel pri tutovke Hamuľaka, ktorý z päťky mieril opäť iba do jeho nohy. Výrazný tlak domáceho tímu neprichádzal, Trnavčania tak pozorne bránili jednogólové vedenie. O to mohli prísť v samom závere, brankár Kamenár ale na dvakrát skrotil hlavičku Vernona de Marca. Keďže ani táto šanca Michalovčanov gólom neskončila, zápas, ktorému by radšej svedčala remíza, skončil víťazstvom trnavského Spartaka.

 MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 0:1 (0:0)
Góly: 56. Depetris.
Žlté karty: 13. Vernon - 11. Kadlec, 44. Schranz, 80. Čonka.
Rozhodovali: Marhefka - Hancko, Lieskovský.
Divákov: 4135.
MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Vernon, Sviarčinskij (80. Bayón) - Grič, Sedlák (67. Savvidis) - Kunca (67. L. Tóth), Lukič, Koscelník - Hamuľak.
FC SPARTAK: Kamenár - Čonka, M. Tóth, Horník, Kadlec - Baez - Mikovič, Jež (89. Bello), Schranz, Halilovič (73. Tambe) - Depetris (82. L. Mihálik)



Uverejnené: 27.02.2016 19:53:36
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.