files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krutá prehra vo vyrovnanom zápase

Futbal je niekedy krutý, o čom sa presvedčili aj hráči MFK Zemplín Michalovce. Nováčik Fortuna ligy bol vo svojom prvom jarnom vystúpení na domácom trávniku od trnavského Spartaka lepším tímom, no iba po jeho šestnástku. V koncovke jeho hráčom vždy niečo chýbalo. Ako sa premieňajú šance im ukázal krátko pred uplynutím hodiny hry hosťujúci kanonier David Depetris. Ten prejavil svoj „zabijácky inštinkt“ v šestnástke, keď jedinú strelu hostí na bránu pretavil vo víťazný gól. Aj preto si  Trnavčania odviezli zo Zemplína tri body.

Spokojnejší po zápase bol samozrejme tréner FC Spartak Ivan Hucko. „My sme vedeli, že zápas bude o bojovnosti. Na teréne, ako tu bol, sa dal ťažko hrať nejaký kombinačný futbal. Terén bol však rovnaký pre obidvoch. Skončilo to nejakým nakopávaním a snahou presunúť loptu čím skôr na súperovu polovicu. Súperovi sa gól streliť nepodarilo, nám áno a vyhrali sme 1:0,“ boli na pozápasovej tlačovej konferencii prvé slová hosťujúceho trénera, ktorého družstvo jedinú strelu na bránu pretavilo v tri dôležité body. „Sú takéto zápasy. Teraz mi je niečo ťažké ešte k tomu hovoriť. David Depetris je hráčom, ktorý možno osemdesiat minút behá po ihrisku, z toho sa päťkrát stretne s loptou a na šiesty dotyk strelí gól. To sa mu teraz podarilo a tomu som rád,“ konštatoval Ivan Hucko.

Spokojnejší po stretnutí bol tréner FC Spartak Trnava Ivan Hucko

Zápasu by viac svedčala remíza

Michalovčania dominovali na ihrisku hlavne v prvom polčase. V ofenzívnej aktivite prekypoval prevažne nový špilmacher Nikola Lukič, ktorý prišiel v zime z bieloruského FK Minsk. Srbský ofenzívny stredopoliar v prvej pätnásťminútovke dvakrát nebezpečne vystrelil tesne vedľa brány. Veľmi dobre mu v útočnej fáze sekundoval aj Michal Hamuľak. Aj ten mal dve výborné šance, no jeho prvú strelu najskôr obrana zrazila na rohový kop a druhú vykopol brankár Ľuboš Kamenár. Najväčšiu šancu v prvom dejstve si však vytvoril Martin Koscelník, ktorý zoči - voči Kamenárovi mieril iba tesne vedľa jeho žrde. Aj po inkasovanom góle sa Michalovčania tlačili dopredu. Najväčšiu šancu na vyrovnanie mali v 62. minúte, kedy však Hamuľak tiesnený z päťky mieril iba do súperovho golmana. „My sme odohrali veľmi dobrý prvý polčas, ktorému chýbal z tých štyroch čistých šancí iba gól. Keby sa nám ho podarilo streliť, zápas by bol určite iný. Mohli sme to zatvoriť a chodiť do protiútokov. Takto to urobil súper. V druhom polčase sme už príliš ľahko strácali lopty. Mali sme tam desaťminútovku, v ktorej sme nevedeli podržať loptu. Súper sa chytil a strelil gól. Aj keď moji zverenci mali snahu vyrovnať, tak predsa súper je skúsený a víťazstvo si ustrážil. Podľa môjho názoru by zápasu remíza svedčala viacej,“ uviedol po stretnutí tréner MFK Zemplín Michalovce Stanislav Griga.

Podľa Stanislava Grigu by remíza zápasu svedčala viac

Ten tak má za sebou nevydarenú premiéru na lavičke nováčika súťaže. „Hráči zápas chceli vyhrať. Veľa im toho vytknúť nemôžem. Videl som to na nich celý týždeň, až som mal obavu, aby to nebolo premotivované. Na niektorých to bolo aj vidno. Napríklad Sviarčinskij podal výkon pod svoje možnosti. Bolo to vidno aj pri gólových príležitostiach. Keby boli hráči uvoľnenejší, riešili by ich inak. Povedal som im, že nás čaká štrnásť stretnutí a keď do nich dajú všetko, tak to určite bude stačiť na záchranu. Dnes na ihrisku odovzdali všetko, čo v nich bolo. Išli na dno svojich síl, no sú aj takéto zápasy. Súper mal jednu šancu a dal z nej gól. Futbal nám tak ukázal odvrátenú tvár. Chlapcom nemám, čo vytknúť, bojovali, dreli, no na víťazstvo a na body to nestačilo,“ podotkol ešte k zápasu Stanislav Griga.

Michal Hamuľak v najväčšej šanci na vyrovnanie mieril iba do brankára Kamenára

Votinov nevybavený, Serečin nenominovaný

Hlavne v prvom polčase Michalovčania viackrát apelovali na hlavného arbitra Marhefku. Ten najskôr kvôli ofsajdu neuznal gól Lukiča, potom neodpískal faul práve na unikajúceho srbského legionára a nakoniec v nadstavenom čase nereflektoval na možnú ruku hosťujúceho stopéra v šestnástke.  „Ja sa na rozhodcu určite nechcem vyhovárať. Podobná situácia nastala v druhom polčase aj na druhej strane, keď hostia reklamovali ruku v šestnástke. Neviem, aké boli tie pískané ofsajdy, zrejme však boli. Hlavný rozhodca určite zápas neovplyvnil,“ zdôraznil Stanislav Griga.

Najlepší strelec v príprave Maxim Votinov do prvého jarného duelu ešte zasiahnúť nemohol a presedel ho na tribúne

Michalovský lodivod v prvom jarnom stretnutí v základnej zostave využil dve nové posily. Na kraji obrany odohral osemdesiat minút Bielorus Aliaksandr Sviarčinskij, v strede poľa zase celý duel srbský legionár Nikola Lukič a na posledných dvadsaťtri minút vybehol na trávnik aj Grék Kyrriakos Savvidis. Čo i len na lavičke však chýbali ďalšie dve zimné posily. Najlepší strelec v príprave, ruský útočník Maxim Votinov a Filip Serečin, o ktorom je známe, že vie dať niekedy gól aj z tribúny. „Maxim Votinov ešte nebol definitívne vybavený, preto hrať nemohol. Na ihrisku určite chýbal. V druhom polčase sme cítili jeho absenciu. Čo sa týka Filipa Serečina, kolega Hucko hovoril o bojovnosti a Filip Serečin bojovníkom nie je. Podľa mňa nie je hráčom na takéto terény. Filip nám môže pomôcť v zápasoch, keď budeme prehrávať a bude normálne ihrisko. Do takého zápasu, ako bol v sobotu, však podľa mňa nie je vhodným hráčom a preto som ho na stretnutie nenominoval,“ poznamenal k absenciám v zostave tréner Stanislav Griga.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.02.2016 10:10:47 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.