files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trnavčania vrátili Michalovčanom požičané aj s úrokmi

Prvé jarné kolo Fortuna ligy prinieslo niekoľko prekvapení na oboch stranách tabuľky. V hornej polovici zaujala domáca prehra lídra z Trenčína so Slovanom Bratislava, v tej dolnej zase výhry dvoch posledných tímov Skalice doma nad Žilinou (1:0) a Podbrezovej gólom z 97. minúty nad Senicou (1:0). Prekvapenie mali na kopačkách aj futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí boli v domácom súboji viac ako vyrovnaným súperom trnavskému Spartaku. Nakoniec museli skloniť hlavy, keďže inkasovali gól z prakticky jedinej strely na ich bránu. Trnavčania tak rovnakou mincou vrátili Michalovčanom prehru z jesennej časti, keď v sa v Trnave odohral zápas s takmer na vlas podobným priebehom. Aj vtedy domáci Trnavčania búšili, no body brali Michalovčania.

„Vrátili sme im požičané aj s úrokmi. Taký je však niekedy futbal a tím, ktorý má viac z hry nevyhrá. Tak to bolo u nás v Trnave a tak sa stalo aj teraz v Michalovciach,“ uviedol strelec jediného gólu v zápase David Depetris. Naturalizovaný Slovák sa v 56. minúte najlepšie zorientoval v michalovskej šestnástke, keď sa k nemu odrazila lopta od žrde. „Keď sme pred zápasom videli terén, vedeli sme, že to bude skôr o bojovnosti, ako o futbalovej kvalite. Tak sa aj stalo. Michalovčania mali svoje šance v prvom polčase, nevyužili ich, zatiaľ, čo my sme boli efektívni a berieme si tak dôležité tri body,“ pokračoval David Depetris.

Všetko však mohlo byť inak, keby v 21. minúte Martin Koscelník premenil svoju stopercentnú šancu, keď sa rútil sám na brankára hostí Kamenára. Situáciu ale neriešil najlepšie. Brankára hostí síce obstrelil, no tým aj celú bránu. „Chcel som zakončiť presne, no žiaľ, nepodarilo sa. Mojej koncovke chýbala rozvaha. Mohol som si počkať na pohyb brankára a potom by to bolo jednoduchšie. Žiaľ, neriešil som situáciu dobre,“ poznamenal čochvíľa dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar MFK Zemplín Michalovce. Ten následne dodal. „Jarnú premiéru sme si rozhodne predstavovali inak. Veľká škoda nepremenených šancí. Musíme sa z toho ponaučiť a do ďalších zápasov ísť opäť s cieľom bodovať. O osude zápasu určite rozhodli naše nepremenené šance v prvom polčase. Mali sme ich aj v druhom, no zakaždým nám niečo chýbalo. Raz to bola presnosť, raz dynamika v zakončení. Ako som už povedal, musíme sa z toho poučiť a do ďalších zápasov ísť s hlavou hore.“

Zatiaľ, čo Trnavčania boli efektívni, keď jedinú strelu na bránu premenili v gól, Michalovčania sa v koncovke trápili. Najväčšiu šancu na vyrovnanie mal päť minút po inkasovanom góle Michal Hamuľak, ktorý však mieril z päťky tiesnený iba do nohy brankára Kamenára a ten tak mohol v poslednej chvíli jeho gólovú strelu vykopnúť z bránkovej čiary. „Rozhodol jednoznačne gól, ktorý súper dal a my nie. Futbal je o góloch a keď ich nedáte, nemôžete vyhrať. Mali sme oveľa viac šancí ako súper. Ja sám som mal tri alebo štyri, žiaľ, nepadlo to mne, ani spoluhráčom, tak sme prehrali,“ konštatoval Michal Hamuľak, ktorý na hrote prekypoval aktivitou. Michalovčania na rozdiel od svojich konkurentov v boji o záchranu v prvom jarnom kole nebodovali. Po výhre Podbrezovej so Senicou klesli na jedenáste miesto a na poslednú Skalicu majú náskok už iba dvoch bodov. „Samozrejme, zaregistroval som tie výsledky, ale my sa nepozeráme na súperov. Pozeráme na seba a svoje výsledky či výkony. Verím, že už čoskoro to prelomíme a body budeme zbierať aj my,“ podotkol Michal Hamuľak.

Michalovskí futbalisti teda neodštartovali jarnú časť najlepšie a keď sa pozrieme na ich najbližší program, bodov veľa nemusia získať ani v nasledujúcich kolách. Zverenci trénera Stanislav Grigu absolvujú tentoraz anglický týždeň, keď sa najskôr v utorok predstavia v Bratislave na Slovane (19.00 hod. priamy prenos Arena sport), no a v piatok zase odohrajú zápas v Žiline. „Máme pred sebou veľmi ťažký týždeň, no ja verím, že smolu prelomíme a v ďalších zápasoch zabodujeme,“ uviedol Martin Koscelník, na ktorého slová nadviazal aj Michal Hamuľak. „Nepozeráme na súpera, ktorý nás čaká. Musíme sa sústrediť na každý jeden zápas. Určite to nebude ľahké, no sme dobre trénovaní a som o tom presvedčený, že sa nám snaha vráti úspešnými výsledkami.“

Peter Brendza



Uverejnené: 29.02.2016 16:04:10 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.