files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské florbalistky do dôležitých barážových duelov s cennou posilou

Florbalistky Eastern Wings Michalovce nezačali barážovú skupinu o udržanie v najvyššej Extralige najlepšie. V prvý marcový víkend totiž dvakrát prehrali na ihrisku tímov z prvej ligy, keď najskôr nestačili na ŠK Lido Women (0:2) a potom prehrali vysoko aj v Trenčíne (2:7). Keď si chcú udržať Extraligu aj na budúcu sezónu, musia v nastávajúcich zápasoch zabrať. Šancu na to budú mať v domácom dvojzápase, keď v sobotu 12. marca o 14.00 hod. najskôr privítajú FBK Quick Sport Banská Bystrica a potom sa v nedeľu 13. marca od 12.00 hod. budú snažiť oplatiť porážku celku z hlavného mesta ŠK Lido Women.

Najskôr sa vrátime k minulému víkendu, kedy Michalovčanky dvakrát nečakane prehrali na ihriskách súperov, ktorí sa do baráže dostali z prvej ligy. V čom videl príčiny prehry manažér Eastern Wings Gerhard Puchír? „Jednoznačne sme zlyhali v koncovke,“ pohotovo odpovedal Puchír, ktorý následne dodal. „Už od domáceho zápasu s Prešovom, ktorý sme prehrali vlastným gólom z poslednej minúty, sa na nás lepí smola. Keby sme ten gól nedostali, neriešime baráž o Extraligu, ale hráme play-off. Vedeli sme, že v Bratislave a v Trenčíne nás ľahké zápasy nečakajú. Lido Women aj 1. FBC poznáme z prvej lige, takže sme vedeli, že nás nič ľahké nečaká. To sa aj potvrdilo. Proti Lido Women sme obaja hrali zodpovedne. Bolo to o jednom góle, ktorý sme napokon inkasovali my. Doplatili sme na koncovku. Aj keď sme mali viacero gólových šancí, chýbal nám pokoj na hokejkách, čo rozhodlo o našej prehre. V Trenčíne sme zase nezvládli druhú tretinu, ktorú sme prehrali 0:6. Rýchlo sme sa tam síce ujali vedenia, no potom prišlo sedem gólov súpera v rade a ten tak pohodlne zvíťazil.“   

Hráčky extraligového nováčika si tak dvoma prehrami skomplikovali účasť medzi florbalovou elitou na budúcu sezónu. Zmeniť to budú môcť v štyroch zostávajúcich zápasoch, v ktorých si už zakopnutie nemôžu dovoliť. „Uvedomujeme si to. Počas najbližšieho víkendu nás čakajú dva dôležité zápasy. Najskôr v sobotu privítame Banskú Bystricu, ktorú sme v tejto sezóne už dvakrát zdolali a potom v nedeľu musíme naplno zabodovať aj proti Lido Women. Keď sa nám v obidvoch domácich súbojoch podarí vyhrať, naše šance na zachovanie extraligovej príslušnosti výrazne stúpnu,“ podotkol Gerhard Puchír, podľa ktorého slov Eastern Wings vyrukuje na dôležité súboje o záchranu aj s výraznou posilou do ofenzívy. „Práve v týchto hodinách sa nám podarilo vybaviť prestup slovenskej reprezentantky Michaely Vrškovej, ktorá k nám prichádza z Bohemiansu Praha. V posledných zápasoch sme mali problémy v útoku a verím, že príchodom tejto kvalitnej hráčky sme získali do ofenzívy poriadnu posilu,“ zdôraznil Gerhard Puchír. My len dodajme, že keďže sa vedeniu klubu podarilo promptne vybaviť medzinárodný transfer, Michaela Vršková budú družstvu k dispozícii už na víkendové zápasy s Banskou Bystricou a Lido Women. 

Michaela Vršková by tímu mala pomôcť v ofenzíve (foto internet)

Doterajšie výsledky barážovej skupiny o Extraligu
1. kolo: ŠK 1. FBC Trenčín - 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica 3:5 (0:4, 1:1, 2:0), ŠK Lido Women - Eastern Wings Michalovce 2:0 (1:0, 1:0, 0:0).
2. kolo: ŠK Lido Women - 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica 1:0 (0:0, 1:0, 0:0), ŠK 1. FBC Trenčín - Eastern Wings Michalovce 7:2 (1:1, 6:0, 0:1).

Tabuľka po 2. kolách

1. ŠK Lido Women 2 2 0 0 0 3:0 +3 4
2. ŠK 1. FBC Trenčín 2 1 0 0 1 10:7 +3 2
3. 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica 2 1 0 0 1 5:4 +1 2
4. Eastern Wings Michalovce 2 0 0 0 2 2:9 -7 0

Zostávajúci program extraligovej baráže
3. kolo
Sobota 12. marec
Eastern Wings Michalovce - 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica (14.00 hod.), ŠK 1. FBC Trenčín - ŠK Lido Women.  

4. kolo
Nedeľa 13. marec
Eastern Wings Michalovce - ŠK Lido Women (12.00 hod.), 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica - ŠK 1. FBC Trenčín.
 
5. kolo
Sobota 19. marec
Eastern Wings Michalovce - ŠK 1. FBC Trenčín (13.00 hod.), 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica - ŠK Lido Women. 

6. kolo
Nedeľa 20. marec
1. FBK Quick Sport Banská Bystrica - Eastern Wings Michalovce, ŠK Lido Women - ŠK 1. FBC Trenčín.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.03.2016 13:09:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.