files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po dvoch týždňoch opäť doma, MFK Zemplín hostí majstra

Sériu štyroch ťažkých zápasov s účastníkmi predkôl európskych pohárov na úvod jarnej časti zakončia futbalisti MFK Zemplín Michalovce nedeľňajším súbojom s aktuálnym majstrom a lídrom súťaže FK AS Trenčín. Súboj s Trenčanmi má úvodný výkop v nedeľu 13. marca o 14.30 hod. a zápas odvysiela aj RTVS 2.

Michalovskí futbalisti sa na domácom trávniku predstavia po dvoch týždňoch. V jarnej premiére na vlastnom ihrisku prehrali so Spartakom Trnava 0:1, potom dosiahli vynikajúce víťazstvo 3:2 v Žiline a v stredu nešťastne prehrali gólom z poslednej minúty v dohrávanom súboji 21. kola na Pasienkoch so Slovanom Bratislava 0:1. „S troma bodmi z týchto zápasov vládne spokojnosť,“ rozhovoril sa defenzívny stredopoliar MFK Zemplín Jakub Grič, ktorý vo všetkých troch zápasoch jarnej časti odohral kompletných deväťdesiat minút. „Som veľmi rád, že mi tréner dôveruje. Snažím sa mu za to odvďačiť výkonmi na ihrisku a dúfam, že ho za ponúknutú dôveru nesklamem,“ podotkol devätnásťročný mládežnícky reprezentant Slovenska.

Hráči fortunaligového nováčika, ktorí sú aktuálne ne desiatom mieste v tabuľke a na poslednú Skalicu majú náskok piatich bodov, prekvapili v súboji 22. kola na ihrisku Žiliny, kde zvíťazili 3:2. Na cenný bod siahali aj v stredu na pôde Slovana Bratislava, no remízu neudržali, keďže jediný gól zápasu z kopačky Tamása Priskina padol v 90. minúte. „Je to škoda, pretože cenný bod bol veľmi blízko. Dlho sme sa držali. Nakoniec rozhodli detaily, ktoré zahrali v prospech „slovanistov“. V takýchto zápasoch musíte byť koncentrovaní plných deväťdesiat minút, čo sa nám teraz vypomstilo,“ zdôraznil odchovanec lipanského futbalu v službách MFK Zemplín Michalovce.

V predchádzajúcich dvoch týždňoch sa Michalovčania stretli všetko s ašpirantami na popredné priečky v tabuľke a výnimkou nebude ani duel 23. kola. V ňom na domácom trávniku privítajú aktuálneho majstra a lídra súťaže FK AS Trenčín. „Veľa sa o nich hovoriť nedá. Za všetko hovoria výsledky. Trenčín je majstrom a takisto aj lídrom tabuľky. Je tam skvelá ofenzíva a takisto pevná defenzíva. Trenčania majú veľmi málo slabín. Sú veľmi silní na lopte, no keď chceme pred vlastnými fanúšikmi bodovať, čo aj chceme, musíme sa s ich hrou vysporiadať a podať výkon na hranici našich možností,“ uviedol recept na úspech proti majstrovi Jakub Grič. Ten si veľmi dobre spomína aj na prvý vzájomný duel týchto súperov, keď v prvom kole mali Michalovčania Trenčanov na lopate. V prvom dejstve dvakrát nastrelili brvno hosťujúcej brány. Za nevyužité šance ich súper potrestal v druhom polčase, keď zvíťazil najtesnejším rozdielom 1:0 po góle Ryana Koolwijka z 84. minúty. „Vtedy prišiel plný štadión, čo dúfam príde aj teraz. Diváci nás hnali dopredu a boli fantastickí. Keď podáme dobrý výkon, verím, že aj za pomoci diváka uhráme dobrý výsledok,“ dodal na záver Jakub Grič.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.03.2016 19:15:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.