files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nová posila verí v zachovanie extraligovej príslušnosti

Florbalistky Eastern Wings Michalovce aj keď vo svojej premiérovej extraligovej sezóne nesklamali, stanovený cieľ, účasť medzi najlepšou osmičkou v play-off nenaplnili. Preto si musia extraligovú kožu ratovať v baráži s prvoligistami. Po štyroch zápasoch majú na svojom konte štyri body za dve výhry a dve prehry. K dvom víťazstvám, ktoré dosiahli minulý víkend na vlastnej palubovke Mestskej športovej haly, im dopomohla aj nová posila do ofenzívy Michaela Vršková. Slovenská reprezentantka zaknihovala v súboji s tímom FBK Quick Sport Banská Bystrica (7:1) dva presné zásahy a ďalšie tri góly pridala pri vysokej výhre 14:3 nad ŠK Lido Women Bratislava.

Michaela Vršková tak naplnila ambície, ktoré do jej príchodu vkladali tréneri a funkcionári extraligového nováčika. Ako sa vlastne do Michaloviec táto rodáčka z Bratislavy, naposledy hrávajúca v Bohemianse Praha dostala? „Môj angažmán v Michalovciach sa zrodil veľmi náhodne. Ozval sa mi tréner Dárius Siheľský, či by som nemala záujem pomôcť. Hrať som mala už v prvých dvoch zápasoch v Bratislave a Trenčíne, vtedy sa však môj prestup ešte nezrealizoval. Vyšlo to až ďalší týždeň,“ uviedla dvadsaťštyriročná Michaela Vršková, ktorá okrem florbalu aktívne hráva aj hokej. Tá následne opísala aj dôvod ukončenia svojho pôsobenia v Bohemianse Praha. „Zavážilo hlavne to, že som sa v Bratislave dostala na vysokú školu, takže bolo pre mňa veľmi namáhavé cestovať do Prahy. V Michalovciach mi vyšli v tomto smere v ústrety, pretože trénovať môžem v Bratislave aj s trénerom Siheľským, ktorý tam pracuje. Florbal je šport, ktorý ma baví, takže som neváhala a prijala ich ponuku.“

Florbalistky Eastern Wings Michalovce spolu s ďalšími troma tímami momentálne súperia o dve miestenky pre extraligovú sezónu 2016/2017. Po štyroch kolách je to veľmi vyrovnané. Všetky štyri tímy majú totiž na svojom konte štyri body za dve výhry a dve prehry, no a pred zostávajúcimi dvoma kolami je teda všetko otvorené a extraligovú príslušnosť si môže z tejto štvorice zabezpečiť ktokoľvek. „Je to veľmi vyrovnané, no to som aj čakala. Zdá sa, že môže rozhodovať aj konečné skóre, takže som veľmi rada, že sme v ostatných dvoch domácich zápasoch zvíťazili vysoko,“ podotkla Michaela Vršková. Tú spolu so spoluhráčkami čaká najbližší víkend posledný barážový dvojzápas. V sobotu o 13.00 hod. privítajú Trenčín, no a baráž ukončia v nedeľu na ihrisku druhého extraligistu FBK Quick Sport Banská Bystrica. „Určite verím v to, že sa zachránime. Kvalita v tíme je. Takisto je tu výborný kolektív, ktorý si zaslúži hrať extraligu aj na budúcu sezónu,“ dodala na záver Michaela Vršková.  

Tabuľka po 4. kole

1. Eastern Wings Michalovce
4 2 0 0 2 23:13 +10 4
2. 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica
4 2 0 0 2 17:14 +3 4
3. ŠK 1. FBC Trenčín
4 2 0 0 2 19:23 - 4
4
4. ŠK Lido Women Bratislava
4 2 0 0 2 11:20 - 9 4

Zostávajúci program extraligovej baráže
5. kolo
Sobota 19. marec
Eastern Wings Michalovce - ŠK 1. FBC Trenčín (13.00 hod.), 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica - ŠK Lido Women. 

6. kolo
Nedeľa 20. marec
1. FBK Quick Sport Banská Bystrica - Eastern Wings Michalovce, ŠK Lido Women - ŠK 1. FBC Trenčín. 

Peter Brendza



Uverejnené: 17.03.2016 19:06:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.