files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvou výhrou u súpera zdramatizovali sériu, v utorok šanca na vyrovnanie

Dorastenci HK Mládež Michalovce zažili na Bielu sobotu zmŕtvyschtanie. V barážovej sérii o účasť v Extralige totiž dokázali po prvýkrát triumfovať na ľade HC Topoľčany. Po výhre 3:2 sa im podarilo znížiť v sérii, v ktorej prehrávali už 0:3 na 2:3. Mladí Michalovčania budú mať šancu vyrovnať v utorok na domácom ľade, kedy sa od 17.00 hod. uskutoční šiesty zápas.

Michalovským dorastencom sa v predošlých dvoch zápasoch v Topoľčanoch nedarilo. Zakaždým vyhoreli po vyrovnanej prvej tretine v tej druhej a zaknihovali hladké porážky 3:6 a 2:7. V piatom zápase série nastala zmena, keď po kolektívnom výkone konečne dokázali dobyť ľad svojho súpera. „Chlapci podali od brankára až po posledného hráča zodpovedný výkon. Počas celého duelu dodržali taktické pokyny a čo je hlavné, konečne boli efektívni v útoku. V minulých zápasoch sme totiž doplácali okrem nedisciplinovanosti aj na nepremenené šance,“ uviedol na margo sobotňajšieho zápasu tréner dorastencov HK Mládež Michalovce Ivan Králik.

Práve v tomto bol podľa jeho slov odlišný zápas od tých, v ktorých Michalovčania neuspeli. „Boli sme určite disciplinovanejší, ako vtedy. Zdalo sa mi, že chlapci si aj viac verili. Pomohol im ten štvrtý zápas, v ktorom súpera konečne zdolali a sami videli, že na neho majú. Oproti minulým zápasom bol dôležitý faktor aj to, že sme si udržali vedenie. 1:0 sme vyhrávali aj v prvom stretnutí série, no vtedy sme pre nedisciplinovanosť inkasovali vo vlastnej presilovke. Teraz to bolo naopak. Najskôr sme udreli počas nášho oslabenia a krátko na to sme využili presilovku, a dostali sa tak na koňa. Keby sa tak stalo aj v prvom súboji, či v treťom, kedy sme takisto viedli 1:0, určite by sme si udržali vedenie aj vtedy,“ pokračoval Ivan Králik.

Mladí Michalovčania tak potom, čo v sérii prehrávali 0:3, doslova v stali z mŕtvych a po dvoch výhrach zdramatizovali barážovú sériu, ktorá sa predtým zdala byť jednoznačnou záležitosťou „žochárov“. Našiel teda víťaz prvej ligy konečne recept na po základnej a nadstavbovej časti najslabšieho extraligistu? „O nejakom recepte by som nehovoril. Skôr si myslím, že si začali viac veriť. Takisto si pravdepodobne uvedomili, že oproti prvoligovým zápasom musia pridať a dať do toho aj viac srdca. Musia hrať zodpovedne celých šesťdesiat minút a úspech sa dostaví. Uspieť sme mohli aj v prvých troch zápasoch, ktoré sme prehrali. Náš výkon by však musel byť disciplinovanejší. Teda presne taký, aký sme podali v sobotu v Topoľčanoch,“ ponúkol vlastný recept na Topoľčany tréner michalovského dorastu.  

Michalovčania teda majú obrovskú šancu na to, na čo po treťom súboji série nemyslel asi nikto. V utorok 29. marca o 17.00 hod. môžu na domácom ľade vyrovnať jej stav. „Trošku sa tohto zápasu obávam,“ prekvapil nás svojou odpoveďou Ivan Králik, ktorý následne dodal. „Ani nie tak súpera, skôr výkonu svojich zverencov. Určite im verím, že môžu vyrovnať. Očakávam však, že opäť príde väčšia divácka návšteva, ktorá ich opäť môže „vyhecovať“ k individuálnym činnostiam. Moje obavy sú v tom, že to nebude o kolektívnom výkone, ale skôr o tom, že každý jeden sa bude chcieť predviesť a skórovať sám. Táto hra nám však nesedí. Skôr nám sedí kolektívny výkon, aký sme podali v sobotu v Topoľčanoch.“ 

Peter Brendza




Uverejnené: 28.03.2016 11:26:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.