files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Erotic Cup prvýkrát v rukách Michalovčanov

V tréningovej hale košickej Steel arény sa od štvrtka 31. marca do soboty 2. apríla odohral už sedemnásty ročník prestížneho hokejového turnaja amatérov Erotic Cup. Ten sa hral predtým zakaždým v Humennom, no pre problémy so štadiónom ho organizátori tentoraz presťahovali do metropoly Východu. Po druhýkrát sa na turnaji zúčastnilo aj michalovské družstvo Tigrov. To minulý rok obsadilo deviate miesto. Teraz Tigri opäť prichádzali s malou dušičkou, no nakoniec to vypálilo tak, ako to nikto nečakal. Tigri prešli Erotic Cupom bez prehry a sedemnásty ročník zaslúžene vyhrali! Stali sa tak prvým michalovským tímom, ktorého meno je na listine víťazov tohto prestížneho turnaja amatérov.

Tigri prešli Erotic Cupom bez prehry

Turnaj s veľkým menom

Na prelome marca a apríla napísal prestížny medzinárodný hokejový turnaj amatérov Erotic Cup svoju sedemnástu kapitolu. Za predošlých ročníkov prešiel Erotic Cup viacerými zmenami a stal sa z neho turnaj s veľkým menom nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Na predošlých ročníkoch v Humennom totiž štartovali tímy z viacerých európskych krajín a objavili sa na ňom aj viaceré známy mená, ktoré písali hokejovú minulosť, a to nielen na Slovensku či Čechách. „V minulých rokoch sme na tomto turnaji mohli vidieť viaceré zahraničné tímy. Tento ročník bol iný v tom, že sa nehral v Humennom, kde sú problémy so štadiónom, ale v Košiciach. Azda aj preto na ňom štartovali iba tímy zo Slovenska a Českej republiky, no turnaj mal aj napriek tomu vysokú kvalitu. Za všetkých môžem spomenúť účasť Igora Libu, no aj ďalších hokejistov, ktorých pozná aj michalovský fanúšik. Či už to bol Švenk, Oros alebo napríklad aj Marcel Šterbák, ktorý dres Dukly obliekal v minulej sezóne. Aj z Čiech, aj zo Slovenska boli na turnaji viacerí bývalí reprezentanti. Erotic Cup teda mal opäť výbornú účasť,“ poznamenal na margo sedemnásteho ročníka hráč michalovského tímu Tigri Michal Prada.

Michal Prada s víťaznou trofejou

Bez jedinej prehry

Práve Tigri zastupovali Michalovce na sedemnástom ročníku prestížneho amatérskeho turnaja. Zúčastnili sa na ňom po druhýkrát. Ani teraz veľké oči nemali, no priebeh turnaja, na ktorom štartovalo desať tímov zo Slovenska a Čiech, im ukázal, že majú aj na výborný výsledok. V štyroch zápasoch základnej skupiny (hralo sa 2x15. minút) nenašli Tigri premožiteľa. „Turnaj sme začali vynikajúcim výsledkom, keď sme Káčatka Praha zdolali 11:2. V druhom stretnutí turnaja na nás čakal veľmi ťažký súper Czech Nights Predators Karviná, ktorý Erotic Cup už trikrát vyhral a v minulom ročníku prehral až vo finále. Aj tento zápas sa nám nakoniec podarilo vyhrať, čo nám dalo obrovské sebavedomie. Vyhrali sme aj zvyšné dva zápasy v skupine. Hoci sme sa v nich potrápili a nad Čierny team Bratislava sme vyhrali v gólovej prestrelke iba 7:6, základnou skupinou sme prešli bez prehry, čo bolo fantastické a nikto to nečakal,“ skonštatoval Michal Prada, ktorého družstvo po víťazstve v základnej skupine postúpilo priamo do semifinále.

 

Tigri po víťaznom finálovom zápase

V ňom Tigri narazili opäť na Čierny team Bratislava, s ktorým sa potrápili v základnej skupine. „Už sme vedeli, čo od nich môžeme čakať. Tentoraz to až taká gólová prestrelka nebola. Vyhrali sme 3:1 a postúpili tak do finále, v ktoré poviem pravdu pred začiatkom turnaja nikto neveril,“ pokračoval Michal Prada. Michalovčania si po postupe do finále povedali, že s jedlom rastie chuť a keď sa už dostali takto ďaleko, musia urobiť všetko preto, aby sa víťazná trofej dostala do ich rúk. To sa nakoniec aj stalo, keď finálový duel s tímom Draci Dolný Kubín rozhodol jediným gólom už v druhej minúte Radovan Petruňa. „Finálový zápas proti Dolnému Kubínu bol o jednom góle. Obaja sme dobre bránili. My sme si nakoniec ustrážili čisté konto a to rozhodlo o našom triumfe,“ dodal ešte k priebehu turnaja Michal Prada.  

Na trofeji pre víťaza je konečne napísane aj meno michalovského klubu

Základom výborná partia

Káder víťazného tímu tvorili hráči, ktorí pravidelne proti sebe nastupujú v michalovskej Mestskej hokejovej lige. Tá v tejto sezóne niesla názov Fann Sport hokejová liga a aj prítomní diváci, ktorí niektoré zápasy sledovali, museli uznať, že jej úroveň bola opäť vysoká. „Základom tímu bol káder Tigrov, ktorý sme doplnili o niekoľkých hráčov z ostatných tímov. Na turnaj sme s veľkými cieľmi necestovali. Poskladali sme sa na poslednú chvíľu. Dosť dlho to vyzeralo tak, že ani hrať nebudeme. Všetko to nakoniec „spískal“ Jakub Bojkun. Ten sa nakontaktoval na organizátora Erotic Cupu a prihlásil nás do turnaja, na ktorý sa dostáva dosť ťažko. Aj kvôli tomu, že sme sa pozbierali na poslednú chvíľu, veľké ambície sme nemali. Jednoducho sme si išli zahrať. Nikdy sme nepovedali, že ideme Erotic Cup vyhrať. Postupne sa to však kryštalizovalo tak, že môžeme dosiahnuť úspech. Keď sme zdolali Karvinú, začali sme si veriť. Nakoniec to vypálilo tak, že sme turnaj vyhrali a zabezpečili sme, že po prvýkrát v histórii je na mene víťazov aj michalovský tím,“ hrdo poznamenal Michal Prada, ktorý na záver dodal. „Základom bola výborná partia, ktorú sme utvorili počas jednotlivých zápasov. Išli sme od zápasu k zápasu a nakoniec sme turnaj vyhrali.“  

Michalovi Pradovi sa ušla aj individuálna cena, keď bol organizátormi vyhlásený do All - stars ako najlepší pravý kridelník

Výsledky Tigrov
Základná skupina:
Tigri - Káčatka Praha 11:2 (6:0)
Góly Tigrov:  2. M. Hasani, 3. Ferenc (Prada), 8. M. Hasani (F. Bojkun), 9. J. Bojkun (Prada), 10. Prada (Ferenc), 13. Ferenc (Prada), 17. Ficko, 23. M. Hasani, 26. F. Bojkun (M. Hasani), 27. Prada (Ferenc), 29. Ficko (M. Hasani)

Tigri - Czech Nights Predators Karviná 3:1 (1:0)
Góly Tigrov:  13. Petruňa (F. Bojkun), 25. F. Bojkun (Gergeľ), 27. F. Bojkun (Petruňa)  

Tigri - KIA Partners Žilina 6:3 (2:1)
Góly Tigrov:  7. M. Hasani (Petruňa), 15. Ficko (M. Hasani), 16. Petruňa (F. Bojkun), 20. Petruňa (F. Bojkun), 25. J. Bojkun (Prada), 30. Marjov

Tigri - Čierny team Bratislava 7:6 (5:2)
Góly Tigrov: 3. J. Bojkun, 11. Ferenc (Prada), 11. Gergeľ (M. Hasani), 13. J. Bojkun, 14. Petruňa (M. Hasani), 21. Ferenc (Prada), 29. Prada (Marjov)

Semifinále
Tigri - Čierny team Bratislava 3:1 (1:0)
Góly Tigrov: 10. Prada (Ferenc), 20. Ferenc (Prada), 21. F. Bojkun (M. Hasani)

Finále
Tigri - Draci Dolný Kubín 1:0 (1:0)
Gól: 2. Petruňa (E. Hasani)

Zostava a štatistiky Tigrov

Brankár Erik Piso

 

Hráč Góly Asistencie Body
Michal Prada 4 7 11
Murat Hasani 4 6 10
František Bojkun 5 4 9
Tomáš Ferenc 5 3 8
Radovan Petruňa          5 2 7
Richard Ficko 3 0 3
Jakub Bojkun 3 0 3
Radoslav Marjov 1 1 2
Patrik Gergeľ 1 1 2
Eren Hasani 0 1 1
Lukáš Karch 0 0 0
Richard Falis 0 0 0

Peter Brendza



Uverejnené: 06.04.2016 12:22:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.