files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stratené body! MFK Zemplín iba remizoval so Zlatými Moravcami

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v stretnutí 26. kola Fortuna ligy na domácom trávniku s tímom FC ViOn Zlaté Moravce 1:1. Ich jediný presný zásah zaknihoval v 40. minúte Michal Hamuľak. "Žlto - modrí" tak ťahajú už päťzápasovú domácu sériu bez víťazstva, v lige naplno nezabodovali taktiež päť zápasov. Zverenci trénera Stanislav Grigu sa v najbližšom už 27. kole Fortuna ligy predstavia na pôde Spartaka Myjava, doma ich uvidíme v utorok 19. apríla, kedy o 19.00 hod. privítajú v rámci 28. kola Fortuna ligy celok DAC Dunajská Streda.

Gól Michala Hamuľaka na dôležité tri body nestačil

Michalovskí futbalisti môžu banovať! V dôležitom „šesťbodovom“ zápase totiž držali počas celého duelu taktovku vo svojich rukách, doplatili ale na koncovku. Keby bolo po polčase tri, štyri nula, nikto by nemohol nič povedať. Žiaľ, z plejády šancí sa presadil iba Michal Hamuľak a Michalovčania za to pykali v druhom polčase vyrovnávajúcim gólom. Nerozhodný výsledok hrá viac pre Zlaté Moravce, pretože "grigovci" mali rozhodne na to, aby tento súboj doviedli do víťazného konca. Keby premenili..., ale viete čo, na keby sa nehrá! Keďže Skalica svoj šesťbodový zápas s Podbrezovou zvládla, po výhre 2:1 sa k Zemplínčanom priblížila na dva body.

Michalovčania začali duel tak, ako sa očakávalo. Výrazným tlakom. Už v prvej minúte mali možnosť priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti, Stanislav Danko ale mieril iba do múru. V jedenástej minúte dostal za obranu loptu Dominik Kunca. Ten sa rútil sám na Pavla Kováča, trafil však iba do vybiehajúceho golmana hostí. Ten mal šťastie aj o niekoľko desiatok sekúnd neskôr, keď po dlhom aute Šimčáka hlavičkoval Vernon tesne vedľa brány a takisto aj v 16. minúte, potom, čo Votinov mieril v čistej šanci iba do bočnej siete. Festival zahodených šancí domácich pokračoval aj v ďalších minútach. Najskôr Dominik Kunca pálil tesne vedľa, potom v 22. minúte Michal Hamuľak „zľuftoval“ v čistej šanci na päťke, keď netrafil ideálne loptu. Vzápätí zaujala aj hlavička Vernona, s ktorou si však Pavol Kováč poradil. Šesť minút pred koncom prišiel stret v pokutovom území, po ktorom si domáci fanúšikovia pýtali pokutový kop. Zbytočne! Michal Hamuľak k zákroku niečo pridal, na čo hlavný arbiter neskočil. Michalovčania sa ale za svoju snahu úvodného gólu dočkali. V 40. minúte putovali lopta z pravej strany a Michal Hamuľak krásnou strelou z jednej otvoril gólový účet „šesťbodového“ zápasu 1:0.

Aj druhé dejstvo začali lepšie Michalovčania a nič nenasvedčovalo, že by sa museli báť o víťazstvo. Domáci hráči totiž naďalej držali zápas pevne vo svojich rukách, chýbala im však gólová poistka. Tú mohol pridať hneď v úvode druhého polčasu Stanislav Danko, po ňom v čistej šanci zlyhal Michal Hamuľak. Domácim futbalistom sa nepremenené šance vypomstili. V 63. minúte prišiel center z pravej strany a striedajúci Bamba krásnou strelou z jednej vyrovnal na 1:1. Domáci hráči vrhli všetky sily do útoku, druhý gól im ale súdený streliť nebol. Najbližšie k nemu boli štyri minútu pred koncom, kedy Šimčák vyhral súboj na ľavej strane, jeho strieľaný center ale v sieti neskončil a lopta tam neskončila ani po Bayónovej následne koncovke, keďže ju pred bránkovou čiarou vykopol Tibulič. Keď sa gól nepodarilo streliť ani Tomášovi Sedlákovi, ktorý mieril nad bránu hosťujúceho tímu, zápas skončil síce podľa priebehu nezaslúženou remízou, no počítajú sa strelené góly, nie gólové šance...

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (1:0)
Góly:
40. Hamuľak - 63. Bamba
Žlté karty:
43. Sviarčinskij, 71. Podhorin, 90. Votinov - 41. M. Kuzma, 44. Perišič, 89. P. Kováč.
Rozhodovali:
Smolák - Pozor, Hrmo.
Divákov:
1938.
MFK ZEMPLÍN:
Kelemen - Sviarčinskij, Podhorin, Vernon, Šimčák - T. Sedlák - Koscelník, S. Danko (74. Savvidis), Kunca (73. Bayon) - M. Hamuľak (81. Bellas), Votinov
FC VION:
P. Kováč - Majkič, De Souza, Tipurič, Š. Kupec - M. Kuzma, Karlík - Orávik, D. Školnik (60. Cebara), Gešnábel (82. Krznarič) - Perišič (55. Bamba)



Uverejnené: 09.04.2016 19:49:13
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.