files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zvíťazila v Prešove a má siedmy titul vo WHIL

Hádzanárky Iuventy Michalovce majú siedmy titul v česko-slovenskej súťaži WHIL. Zemplínčanky o svojom treťom triumfe na česko-slovenskej scéne v rade rozhodli v predohrávanom stretnutí posledného 26. kola, v ktorom zvíťazili na pôde Bemaco Prešov hladko 34:20 (17:7) a pred svojimi prenasledovateľmi už majú nedostihnuteľný náskok. Zverenky trénera Františka Urbana ukončia základnú časť WHIL už túto sobotu 16.apríla 2016 domácim zápasom 25.kola proti HC Zlín, ktorého začiatok je stanovený na tradičných 17.30 hod.

Michalovské hádzanárky vedeli, že v prípade víťazstva majú interligový primát vo vrecku a tomu prispôsobili aj svoju hru. Od samého začiatku totiž nebolo pochýb o tom, kto v tomto zápase bude ťahať za kratší koniec. Michalovčankám, ktoré mali vďaka svojmu fanklubu domáce prostredie, vyšiel ideálne nástup do stretnutia. V 4. minúte vyhrávali po góle Kučerovej 4:0 a tréner Bemaco Dušan Daniš siahol po oddychovom čase. Po ňom skórovali už aj domáce hráčky, no Iuventa naďalej udávala tempo hry. V jedenástej minúte viedla po dvoch góloch kridelníčky Sofie Nagyovej 8:2, o štyri minúty neskôr po presnej strele Jevgenije Levčenkovej bolo už 10:2. Následne síce Prešovčanky mierne skorigovali, keď po góle Harčarúfkovej z 25. minúty bolo 6:12, záverečných päť minút ale patrilo Iuvente, ktorá ich vyhrala 5:1 a v polčasovej prestávke tak mala desaťgólový náskok 17:7, keď polčasové skóre stanovila v poslednej minúte prvého dejstva Sofia Nagyová.

Iuvente ideálne vyšiel aj vstup do druhého dejstva. Prvých päť minút totiž vyhrala 3:1 a to ešte Tatiana Fiĺková - Trehubová zahodila pokutový hod. Prešovčanky však opäť korigovali. Mária Babuková dala v 38. minúte na polčasových desať gólov (10:20). Od tohto momentu však opäť narastal michalovský náskok. A to aj napriek tomu, že tréner František Urban prestriedal všetky nosné hráčky a zahrala si aj celá lavička. Keď v 51. minúte Veronika Habánková dala na 27:13 v prospech svojho tímu, nebolo pochýb o víťazovi duelu a fanklub začal po prvýkrát skandovať "Majstri!". Michalovské hádzanárky nakoniec ich prianie splnili a po víťazstve 34:20, ktoré pečatili gólmi ukrajinské legionárky Oľga Perderyjová a Jevgenija Levčenková, vypukla oslava ich tretieho česko-slovenského primátu v rade, ktorý je pre nich už siedmym celkovým. Tie pravé oslavy však vypuknú v sobotu po domácom zápase so Zlínom, kedy si hráčky prevezmú víťazný pohár a opäť budú dekorované zlatými medailami.

Štatistika

Prešov - Michalovce 20:34 (7:17) 

Pok. hody: 3/2 - 6/4, vylúčené: 7 - 4. Rozhodovali: Gedeon a Palovčák - 200 divákov.

BEMACO: Balogová, Bernatová - Vagaská 1, Hižnayová, Gajdošová 1, Kocanová, Fuleková 1, Vraňuchová 2, Šutranová 3, Puzderová, Pavúková 6/2, Babuková 2, Vencuriková 1, Harčarúfková 3, Jevčáková, Kundrátová.  

IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Kučerová 5/2, Kišiková 3, S. Nagyová 6, Habánková 4, Levčenková 5, Wollingerová 1, Bajčiová 2/1, Golubevová, Fiľková - Trehubova 2/1, Perederyjová 6.



Uverejnené: 13.04.2016 22:32:25
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.