files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Peter Boltun: Banská Bystrica sa na nás výborne pripravila

Aj keď im na krk zavesili bronzové medaily, o spokojnosti hovoriť nemôžu. Pri hokejistoch HC Košice sa totiž hovorí iba o maximálnych cieľoch, ktorým bol aj zisk majstrovského titulu. Ten po dvoch úspešných sezónach „oceliari“ tentoraz nezískali, keďže im stopku v semifinále vystavili „barani“ z Banskej Bystrice. Na najvyšší hokejový piedestál sa tak nepodarilo vystúpiť ani Michalovčanovi Petrovi Boltunovi, ktorý sa musel uspokojiť s medailou bronzového lesku.

 

Sezónu ako na hojdačke majú za sebou hokejisti HC Košice. Majster z ostatných dvoch rokov síce splnil dva stanovené ciele, no nakoniec sezóna pre neho vyznieva rozpačito, keďže neobhájil majstrovský titul. Na druhej strane postupom zo základnej skupiny Ligy majstrov splnili jeho hráči určený cieľ a po víťazstve v základnej časti najvyššej Extraligy si zahrajú súťaž majstrov aj v budúcej sezóne. „Na začiatku sezóny to z našej strany ešte išlo. V základnej skupine Ligy majstrov sme skončili na druhom mieste a postúpili sme tak do vyraďovacej časti, kde sme potrápili švédsku Skellefteu. Dovtedy to bolo z našej strany dobré,“ rozhovoril sa odchovanec michalovského hokeja Peter Boltun, ktorý už niekoľko sezón striedavo háji farby „oceliarov“. Obhajcu ligového prvenstva začiatok základnej časti Tipsport ligy nezachytil v najlepšej forme. Majster sa dosť dlho potácal na spode tabuľky, istý čas ju dokonca uzatváral. Na všetko nakoniec doplatil tréner Peter Oremus, ktorého nahradil známy búrlivák Rostislav Čada. „Zmena na trénerskom poste, ale aj v šatni, nám prospela. Začali sme hrať to, čo sa od nás očakávalo a dokonca sme zvíťazili s náskokom v základnej časti, čím sme si opäť zabezpečili miestenku v Lige majstrov,“ pokračoval Peter Boltun.

Výborne pripravení „barani“

Aj napriek rozpačitému začiatku základnej časti išli košickí hokejisti do play-off z najvýhodnejšej pozície. Po príchode trénera českého lodivoda totiž družstvo začalo šliapať a výsledkom bolo víťazstvo v základnej časti. Vo štvrťfinále play-off si Košičania hravo 4:0 na zápasy poradili s Martinom a nikto teda nečakal problémy. Tie však prišli. Na Veľkonočnú nedeľu a pondelok totiž zažili „oceliari“ šibačku, akú zrejme nečakal nikto. Po základnej časti štvrtá Banská Bystrica totiž prišla na východ Slovenska výborne pripravená a prvé dva zápasy na košickom ľade v spomenutých dňoch vyhrala 3:1 a 5:1, čím jej šance na opätovne finále po roku veľmi vzrástli. Košičania síce kontrovali víťazstvami v treťom aj v piatom zápase, nebolo im to ale nič platné. V šiestom domácom stretnutí „barani“ zvíťazili 4:1, v celej sérii 4:2 na zápasy a trochu prekvapujúco vyradili obhajcu ligového prvenstva. „Zatiaľ, čo nás nezastihol úvod semifinálovej série v najlepšej forme, Bystričanov áno a to zrejme rozhodlo. Boli na nás výborne pripravení po všetkých stránkach. Priznávam, týmto nás zaskočili v prvých dvoch zápasoch, kedy sa zrejme aj lámal chlieb celej semifinálovej série. V ďalších zápasoch sme síce zahrali lepšie, no sériu sme už neotočili,“ poznamenal Peter Boltun, ktorý symbolicky uzavrel strelecký účet „oceliarov“, keď v predposlednej minúte šiesteho semifinálového duelu dal na konečných 1:4.

Pomohlo mu účinkovanie v Poprade

Aj keď šikovný dvadsaťdvaročný center alebo kridelník už zažil aj dekorovanie zlatou medailou, s bronzovou sezónou nemôže byť nespokojný. Patril k stabilným členom tretej či štvrtej päťky oceliarov, takže sezónu z individuálneho hľadiska ako negatívum sezónu nehodnotil „V príprave to bolo celkom fajn. Zo začiatku sa mi v lige nedarilo. Po príchode trénera Čadu som sa dlhšie adaptoval na jeho štýl, časom to však z mojej strany bolo lepšie a lepšie,“ poznamenal k sezóne, v ktorej v 62 zápasoch zaznamenal 21 kanadských bodov za 10 gólov a jedenásť asistencií Peter Boltun. K tomu mu pomohlo aj minulosezónne účinkovanie v Poprade, kde si zahral až-až. „Pôsobenie tam mi veľmi pomohlo. Hrával som buď v prvej alebo tretej formácii, takže som na ľade strávil dostatok času. To mi pomohlo po všetkých stránkach,“ nedal na pôsobenie u „kamzíkov“ dopustiť Peter Boltun. Ten aktuálne ešte nevie povedať, kde bude hrávať v nasledujúcej mesiacoch. „Sezóna sa pre mňa skončila iba teraz, takže na tieto otázky je ešte skoro odpovedať. Práve v týchto dňoch sa všetko bude riešiť, takže sa uvidí, čo a ako,“ uzavrel debatu Peter Boltun, ktorý sa v sezóne 2015/2016 v rámci striedavého štartu dvakrát obliekol dres michalovskej Dukly.

Peter Brendza (foto: Peter Jesenský, hokej.sk) 



Uverejnené: 14.04.2016 14:14:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.