files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stanislav Griga: "Neviem, čo tento klub komu urobil..."

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa dušovali, že po nepríjemnej prehre v Myjave (0:3), kde podľa trénera Grigu podali zbabelý výkon, všetko odčinia v následnom domácom zápase s Dunajskou Stredou. Výkonom sa im to podarilo. Čo však z toho, keď opäť nepremenili gólové tutovky, za čo ich súper štyri minúty pred koncom potrestal vyrovnávajúcim gólom na 1:1. Opakovala sa tak situácia z týždňa a pol, keď mal pri Laborci rovnaký priebeh aj duel so Zlatými Moravcami.

Michalovčania teda naďalej ako na jeseň platia krutú nováčikovskú daň, ktorú si dopredu zaplatili zrejme aj na ďalších päť rokov. Nie je tých nešťastných momentov, ktoré ich pripravili o body už nejako veľa? Aby toho nebolo málo, nepotešil ich ani výsledok zo Skalice. Na Záhorí Zlaté Moravce držali bezgólovú remízu až do nadstaveného času. Domáci však v ňom skórovali a bodovo sa tak dotiahli na „žlto-modrých“. Päť kôl pred koncom teda začína mať boj o záchranu poriadny náboj. Vyhraté nemajú ani Zlaté Moravce, ktoré majú pred spomenutou dvojicou trojbodový náskok.

O obrovskej smole Zemplínčanov hovoril na pozápasovej tlačovej konferencii aj tréner Stanislav Griga. „Svojich zverencov musím na úvod pochváliť. Po tých dvoch dňoch to totiž bolo úplne iné mužstvo. Aj teraz sme si vypracovali množstvo gólových príležitosti, bohužiaľ, využili sme iba jednu. V druhom polčase si Dunajská vytvorila územnú prevahu. Dve šance sme ustáli, tretiu... Ja neviem, čo toto mužstvo, či tento klubu komu čo urobil, že sa mu to takto vracia. Tých smolných zápasov je strašne veľa. Na jar sme tu odohrali štyri zápasy, v ktorých sme mali smoly až-až. Nechcem sa na to vyhovárať, no to športové šťastie sme nemali,“ poznamenal na margo obrovskej smoly tréner MFK Zemplín.


„Keby sme v tých predchádzajúcich zápasoch mali šťastie a teraz smolu, tak by som to nejako vyvážilo. My tej smoly však máme strašne veľa. Na hráčov to samozrejme vplýva. Už pred zápasom s Dunajskou Stredou toho bolo na nich veľa. Bolo veľmi ťažké ich motivovať a dať ich psychicky hore. Po zápase na Myjave to bolo pre nich ťažké, no zhostili sa toho veľmi dobre. O to viac mrzí, že im nie je dopriané trošku radosti a za svoj výkon nie sú odmenení,“ pokračoval Stanislav Griga.

Ten urobil oproti zápasu s Myjavou tri zmeny v základnej zostave. Namiesto nevýrazných legionárov Votinova so Sviarčinským a takisto aj Dominika Kuncu vytiahol Milana Šimčáka, Jakuba Griča aj Filipa Serečina a urobil veľmi dobre. Výkonom totiž Michalovčania pripomenuli, že futbal hrať vedia. Žiaľ, opäť sa nehovorí o ňom, ale skôr o tom, že sú v koncovke jaloví... „Cítili sme, že mužstvo potrebuje nový impulz. Všetci traja, ktorí nastúpili, si zastali svoje miesto na ihrisku. Určite sa zdatne pobili o miesto v základnej zostave,“ obhajoval Stanislav Griga zmeny v základnej zostave a následne sa vyjadril aj ku koncovke svojho tímu. „Nemyslím si, že by moji hráči so svojimi šancami naložili nejako ľahkovážne. Ku gólu niekedy potrebujete aj športové šťastie a my sme ho dnes nemali. Lopta sa niekedy musí odraziť tak, ako sa odrazila ku „Hamimu“ pri góle. Za výkon proti Dunajskej Strede treba hráčom poďakovať. Z našej strany bol pravdepodobne najlepší v jarnej časti. Podali sme ho proti súperovi, ktorý v sobotu porazil Trenčín. No, čo z toho, keď...,“ nedokončil vetu Stanislav Griga.

Michalovčanom okrem utorkového výsledku nezlepšila náladu ani správa zo Skalica. Záhoráci totiž doma na rozdiel od nich dokázali vydolovať tri body, keď v hodine dvanástej po góle Mareka Hlinku zvíťazili nad Zlatými Moravcami 1:0 a bodovo sa tak dotiahli na Zemplínčanov v tabuľke. Ako chce tréner Stanislav Griga zdvihnúť psychiku svojho tímu v náročnom boji o záchranu? „Od toho sme realizačný tím tu. Podľa môjho názoru toto mužstvo charakter má. Minulú sobotu som povedal, že sme predviedli zbabelý výkon, čo bola pravda. S odvahou na súperovom ihrisku máme problém. Mužstvo sa však v lige zachrániť chce. Ja verím, že chlapci si o tú najvyššiu súťaž ešte zabojujú,“ presvedčivo dodal na záver michalovský lodivod.

Program tímov "namočených" do boja o záchranu

  Dátum Zlaté Moravce Michalovce Skalica
29. 23. - 24.4. Myjava (v) Ružomberok (v) Slovan (v)
30. 30.4. - 1.5. D. Streda (d) Senica (d) Myjava (d)
31. 7.5. Ružomberok (v) Trnava (v) Žilina (v)
32. 13.5. Senica (d) Slovan (d) D. Streda (d)
33. 21.5. Trnava (v) Žilina (d) Trenčín (v)

Peter Brendza



Uverejnené: 20.04.2016 11:12:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.