files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Strelci gólov sa zhodli: Pre hostí zlatý bod, pre domácich dva stratené

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce opäť vyhoreli v koncovke. Tak ako pred týždňom a pol v súboji so Zlatými Moravcami, si aj proti Dunajskej Strede v prvom polčase vytvorili šancí aj na tri zápasy. Premenili iba jednu a v závere za to pykali. Tak ako Zlatým Moravciam sa totiž podarilo vyrovnať na 1:1 aj Dunajskej Strede a s bodom odchádzali domov spokojnejší hostia. Michalovčanom ostali iba oči pre plač a pomaly im začína zatekať do topánok. Oproti poslednej Skalici totiž majú už iba lepšie skóre.

Michal Hamuľak skóroval v posledných dvoch domácich zápasoch...

Zápasy so Zlatými Moravcami a Dunajskou Stredou boli podobné aj v tom, že v oboch za Michalovčanov otváral skóre Michal Hamuľak. Jeho góly ale víťazstvá nepriniesli. Netešili ho teda až tak, ako keby boli trojbodové. „Na jednej strane ma teší, že som strelil gól. Na druhej zase mrzí, že podobne ako proti Zlatým Moravciam nebol víťazný. Viac by ma preto tešili v týchto zápasoch góly, keby boli trojbodové,“ zdôraznil michalovský útočník, ktorý v závere prvého polčasu na dvakrát zužitkoval presný priamy kop Mariána Kelemena a hlavičkové predlženie Vernona de Marca. „Chceli sme začať aktívne a dostať súpera pod tlak. To sa nám v prvom polčase aj darilo. Mali sme dostatok šancí na skórovanie, no opäť sme doplatili na nepresnú koncovku. Dali sme iba jeden gól a to bolo málo,“ pokračoval Michal Hamuľak.

... jeho góly ale víťazstvá nepriniesli

Ten si nevedel vysvetliť, prečo „žlto-modrí“ naďalej doplácajú na vychýlenú mušku. „Neviem... Možno nám chýba kúsok šťastia. Šancí máme dostatok, vieme sa do nich dostať, no nedokážeme ich premeniť. Tak ako proti Zlatým Moravciam nám chýbala gólová poistka. Keby sme ju pridali, určite vyhráme a máme o štyri body v tabuľke viac. Určite sme chceli proti Dunajskej Strede vyhrať. Možno sme sa v závere až príliš obávali o víťazstvo, za čo nás súper potrestal,“ podotkol ešte k zápasu s celkom zo Žitného ostrova odchovanec humenského futbalu v službách MFK Zemplín Michalovce. Michala Hamuľaka nepotešil ani výsledok zo Skalice, hoci... „My sa nemôžeme pozerať na Skalicu, alebo na iné mužstvá. Naša pozornosť musí byť zameraná iba na seba. Aj keď sa na nás Skalica bodovo dotiahla, stále to máme vo svojich rukách a o najvyššiu súťaž budeme bojovať do posledných chvíľ,“ presvedčivo dodal michalovský útočník.

Roland Černák vyrovnával v 86. minúte ...

Paradoxom zápasu 28. kola Fortuna ligy bolo aj to, že do čierneho triafali iba futbalisti narodení v zemplínskom regióne. Zatiaľ, čo za Michalovčanov to bol Humenčan Hamuľak, za Dunajskú Stredu sa to podarilo štyri minúty pred koncom Rolandovi Černákovi, ktorý pochádza z neďalekého Trebišova. Z presného zásahu mal obrovskú radosť a tú zvyšovalo aj to, že ho dosiahol na rodnom Zemplíne. „Strelený gól ma určite teší o to viac, že som ho strelil pred zrakom svojej rodiny a neďaleko domova. Na druhej strane ma mrzí, že sme tu nevyhrali, pretože sme chceli v Michalovciach vyhrať. Vzhľadom na priebeh zápasu ale musíme byť spokojní aj s bodom, pretože by sa dalo povedať, že bol pre nás šťastným,“ zdôraznil osemnásťročný Roland Černák, ktorý nebol spokojný s predvedenou hrou DAC. „Výkon z našej strany nebol najlepší. Proti Trenčínu sme hrali oveľa lepšie. Domáci zase zahrali výborne a aj preto sa tešíme zo získaného bodu.“

... a z gólu mal obrovskú radosť

Peter Brendza



Uverejnené: 20.04.2016 17:44:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.