files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jarný jarmok opäť v podaní bohatého kultúrneho a športového programu

Tak ako každým rokom, aj tentoraz  je v Michalovciach na prelome mesiacov apríla a mája na programe jarný jarmok. „Šesnasti Jarni Jurmarok“ sa uskutoční v sobotu 30. apríla a v nedeľu 1. mája. Prvýkrát sa Michalovčania mohli pokochať okrem letného a zimného jarmoku jarnými trhmi ešte v roku 2000, odvtedy „Jarni Jurmarok“ patrí už medzi tradičné podujatia a v tomto roku napíše už svoju šestnástu kapitolu. Opäť budú jeho súčasťou aj predajné trhy, ktoré sa budú nachádzať na Ulici Andreja Sládkoviča a Ulici Obchodnej, Ulička remesiel, ale aj športové súťaže, stavanie mája, hudobné vystúpenia či ďalšie sprievodné akcie. Michalovčania sa teda majú na čo tešiť!

Otvárací ceremoniál jarmoku sa uskutoční na tribúne pred mestským úradom v sobotu predpoludním o 10.00 hod. Jeho súčasťou bude vystúpenie speváckeho súboru Tarnavčan. Jarný jarmok sa nemôže zaobísť ani bez súťaže vo varení kotlíkového guláša. Tá odštartuje už od 8.00 hod. a jej vyvrcholenie príde na rad tradične od 12.00 hod. Sobota bude patriť predovšetkým kultúrnym podujatiam. Okrem Tarnavčana sa môžete tešiť aj na vystúpenie skupiny Družina a chýbať samozrejme nemôže ani tradičné stavanie mája, ktoré predvedú opäť folkloristi zo súboru Zemplín.

Druhý deň jarného jarmoku bude patriť opäť športovým podujatiam. Už o 8.00 hod. sa na Bani uskutočnia preteky v lovení rýb, ktoré sa konajú pod záštitou primátora mesta Viliama Zahorčáka. Pôjde už o desiaty ročník rybárskych pretekov. O 9.30 hod. sa na tribúne pri mestskom úrade uskutočnia mítingy politických strán a o 10.15 hod. vystúpi so svojím programom Dychová hudba zo Sečoviec. V tomto čase sa v Parku študentov začne XV. ročník jazdeckých pretekov Veľká cena Michaloviec. Presne o 13.45 hod. dôjde pred Mestským úradom k slávnostnému zapáleniu olympijskej pochodne, ktorá bude predzvesťou štartu už tradičných bežeckých súťaží. O 14.00 hod. totiž odštartuje 32. ročník Podvihorlatského maratónu a 14. ročník Michalovského polmaratónu. Okrem týchto dvoch podujatí organizátori pripravili aj prvý ročník Polmaratónskej štafety. Program "Šesnasteho jarneho jurmarku" je teda poriadne bohatý!

Program: 30. apríla 2016 (sobota)
8.00 hod. Súťaž vo varení kotlíkového guľášu (gazdovský dvor).
10.00 hod. Slávnostné otvorenie jarmoku, vztyčovanie vlajky, spevácky súbor Tarnavčan (tribúna pri MsÚ).
12.00 hod. Vyhodnotenie súťaže vo varení kotlíkového guľášu.
16.00 hod. Vystúpenie skupiny Družina – folklór trochu inak... (tribúna pri MsÚ).
17.00 hod. Stavanie mája v podaní FS Zemplín.

Program: 1. mája 2016 (nedeľa)
8.00 hod. 10 ročník O pohár primátora mesta – Otváranie vody – Rybárske preteky pre deti od 6 rokov (Baňa) (MsOSRZ).
9.30 hod. Mítingy politických strán (tribúna pri MsÚ).
10.15 hod. DH Sečovce – koncert ( tribúna pri MsÚ ).
10.00 hod. XV. ročník jazdeckých pretekov – Jarná cena Michaloviec ( Park študentov ).
13.45 hod. Zapálenie Olympijskej pochodne (pred MsÚ).
14.00 hod. Štart 32. ročníka Podvihorlatského maratónu, 14. ročníka Michalovského polmaratónu a 1. ročníka Polmaratónskej štafety.



Uverejnené: 26.04.2016 10:20:36 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.