files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Klub, váž si svojho fanúšika. Funguje to však aj naopak?

V poslednej dobe sa v Michalovciach hovorí o tom, že kluby si nevážia svojich fanúšikov. Nerobia pre nich žiadne akcie počas majstrovských zápasov, žiadny marekting, vedenie robí „politiku“, ktorá nevonia fanúšikovi a ten to dáva najavo mimo štadióna, po rôznych diskusiách či sociálnych sieťach. Je však aj odozva z druhej strany? Váži si fanúšik svoj klub a jeho činovníkov primerane? Po posledných skúsenostiach si až taký istý nie som. Fanúšik je totiž veľmi náročný. Keď sa darí, je všetko v poriadku. Čo sa však stane, keď niečo nevyjde? Prichádza osočovanie, ohováranie, či nadávky najhrubšieho zrna, za ktoré by sa nehanbili ani v šiestej cenovej skupine.

V Michalovciach aktuálne prežívame športový boom. Zaslúžia si ho však všetci?

Či už je to futbal, hokej alebo hádzaná, fanúšik vo viacerých prípadoch ukazuje, že si klub neváži. Už som to raz v niektorom článku spomínal a teraz by som sa k tomu chcel vrátiť. Áno, je pravda, že v ani jednom michalovskom klube to nie je úplne ideálne a aj manažmenty robia chyby. Zaslúžia si však intenzívne urážanie na spomenutých diskusiách či sociálnych sieťach? Zaslúžia si to vedúci predstavitelia klubov za to, že dávajú do športu svoje peniaze, či všetku energiu aj na úkor svojich najbližších? Hovorím jedno, kto si bez viny a robíš všetko bez chýb, ten nech hodí kameňom. Myslím, že veľa lietajúcich kameňov by sme nevideli... A sme pri samotných aktéroch, ktorí predvádzajú výkony na ihriskách. Ani oni nie sú bez chyby a viackrát ich aj v samotnom zápase predvedú. O tom je však šport, lepší víťazí, slabší prehráva. Zaslúži si však napríklad futbalista alebo hádzanárka vulgárne osočovanie, po ktorom by sa cítil veľmi zle každý z nás?  

V poslednej dobe sa mi zdá, že michalovský šport je až veľmi presýtený úspechmi, čo si divák vážiť vonkoncom nevie. Michalovské hádzanárky rok, čo rok oslavujú majstrovský titul, ku ktorému v posledných troch rokoch pridali aj československý primát v nadnárodnej súťaži. Futbalisti MFK Zemplín po prvýkrát v histórii postúpili do najvyššej súťaže a momentálne bojujú o jej udržanie. Máme tu florbalovú extraligu, hokej skoro na najvyššej úrovni, mládežnícke tímy hrajú v najvyšších súťažiach. Niekedy je však aj toto málo... Na záver sa spýtam rečníckou otázkou? Zaslúžia si všetci taký športový boom ako je momentálne v Michalovciach a aký by nám v susedných mestách každý závidel? Niektorí asi nie...

Peter Brendza



Uverejnené: 26.04.2016 18:05:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.