files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín remizoval so Slovanom, záchranu ešte istú nemá

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v predposlednom 32. kole Fortuna ligy na domácom trávniku s tímom ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:1) a keďže MFK Skalica zvíťazil opäť gólom zo záveru nad Dunajskou Stredou 2:1, ešte stále nemajú istotu záchrany. Momentálne majú Michalovčania pred Záhorakmi dvojbodový náskok. Svoju účasť vo Fortuna lige aj v sezóne 2016/2017 budú môcť Michalovčania potvrdiť v poslednom kole, v ktorom v piatok 20. mája opäť o 20.30 hod. privítajú celok MŠK Žilina.

Hosťujúci tréner Nikos Papavasiliou prišiel k Laborcu s pozmeneným kádrom. Kvôli zraneniu mu chýbal kanonier Róbert Vittek, preradený do rezervy bol ex-kapitán Marko Milinkovič, no a trojica slovenských reprezentantov Adam Zrelák, Ján Mucha a Kornel Saláta dostala po nenaplnených ambíciách "belasých" voľno. K dispozícii však mal útočníka Tamása Priskina. Bol to práve maďarský reprezentant, ktorý v tretej minúte využil chybu Stanislava Danka a krásnou strelou spoza šestnástky prekonal Mariána Kelemena - 0:1. Aj v ďalších minútach prvého dejstva boli futbalovejší Slovanisti. Tí si však ďalšie gólové šance nevypracovali. Zhruba od dvadsiatej minúty, kedy sa rozpršalo, sa začala hra vyrovnávať. Michalovčania mohli vyrovnať skóre krátko po uplynutí pol hodiny, kedy Lukič zahral nakrátko priamy kop, prisunul loptu Sedlákovi, ktorého strelu brankár Greif len s námahou vyrazil. Domáci hráči ale museli myslieť aj na zadné vrátka. V 33. minúte im unikal Tamás Priskin, no ten tiesnený Vernonom nezakončil presne. O tri minúty neskôr sa zrodil vyrovnávajúci moment. Po kontakte s Lukičom ostal ležať v pokutovom území brankár hostí Greif, hlavný arbiter ale nepískal, čo využil strelou spoza šestnástky do odkrytej brány Dominik Kunca - 1:1. Domáci dokonca mohli ísť do vedenia, v nadstavenom čase ale strela Vernona de Marca po vhodenom aute Milana Šimčáka len tesne presvišťala bránou Slovana. 

Druhý polčas vážne gólové momenty nepriniesol. Hralo sa prevažne medzi šestnástkami, futbalovejší boli "belasí". Tí mohli ísť do vedenia v 58. minúte, kedy Tamás Priskin z priameho kopu iba opečiatkoval Kelemenove brvno. Maďarský reprezentačný útočník bol ku gólu veľmi blízko aj o šesť minút neskôr, keď sa z vnútra šestnástky snažil obstreliť Kelemena, ale skúsený brankár jeho úmysel vystihol. Marián Kelemen musel byť na pozore aj v 72. minúte, kedy po čiare unikol aktívny Kubík, posunul loptu Podanému, no ani on si so skvelým michalovským brankárom neporadil. Vo zvyšnej pätnásťminútovke sa hra prelievala z jednej strany na druhú, no diváci už gólovú šancu nevideli. Zápas sa tak skončil spravodlivou remízou. Tá ale Michalovčanom nateraz k definitívnej záchrane nestačí, keďže Skaličania zdolali gólom z nadstaveného času Dunajskú Stredu 2:1. "Grigovci", ktorí majú pred Záhorákmi" pred posledným kolom dvojbodový náskok, teda budú musieť svoju príslušnosť k Fortuna lige aj v sezóne 2016/2017 potvrdiť v poslednom kole.     

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:1)
Góly: 36. Kunca - 3. Priškin.
Žlté karty: 21. Kunca, 40. T. Sedlák, 57. S. Danko, 80. Vernon - 10. De Kamps.
Rozhodovali: K. Horváth - E. Weiss, Žákech.
Divákov: 4125.
MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Sviarčinskij, Khubutia, Vernon, Šimčák (82. Grič) - T. Sedlák - Serečin (74. Hamuľak), Danko, Lukič (65. Bayón), Koscelník - Kunca.
ŠK SLOVAN: Greif - Kotula, Sekulič, Simovič, Podaný - G. Scott, De Kamps - Crnkič, V. Savičevič (70. Pliatsikas), F. Kubík - Priskin (68. Kele)



Uverejnené: 13.05.2016 23:19:22
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.