files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania si musia na definitívu ešte počkať

Zápas odmakali, no záchranu istú ešte nemajú. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce síce v predposlednom 32. kole Fortuna ligy remizovali so Slovanom Bratislava 1:1 a tento výsledok by im za určitých okolností zaručil účasť v najvyššej súťaži aj v budúcej sezóne, no na definitívu si ešte „grigovci“ musia počkať. Posledná Skalica totiž gólom z nadstaveného času zdolala Dunajskú Stredu 2:1 a vykresala iskričku nádeje na záchranu. Aktuálne je pred posledným kolom medzi oboma tímami dvojbodový rozdiel. Všetko majú naďalej v rukách Michalovčania. Stačí im neprehrať v poslednom kole v domácom zápase so Žilinou. V prípade, že sa tak stane, Skaličanom nepomôže ani výhra v Trenčíne, keďže Michalovčania majú so Záhorákmi lepšie vzájomné zápasy.

Pred solídne zaplneným hľadiskom sa príliš atraktívny futbal nehral. „Belasí“, ktorým už prakticky o nič nešlo, prišli k Laborcu bez zraneného Róberta Vitteka, do rezervy preradeného Marka Milinkoviča, ale aj bez trojice slovenských reprezentantov Adama Zreľáka, Kornela Salátu a Jána Muchu, ktorí dostali voľno. Aj napriek tomu mali lepší úvod. Pri lopte boli skôr ako Michalovčania a už v tretej minúte sa po krásnej strele Tamása Priskina zaslúžene ujali vedenia. „Náš slabý začiatok si nevysvetľujem rešpektom zo súpera. Nechali sme im príliš veľa času na rozohrávku, čo hráči Slovana okamžite využili. Nedokázali sme ich dostupovať. Zo začiatku to bolo z našej strany všetko „špatné“,“ uviedol na margo nevydareného úvodu tréner MFK Zemplín Stanislav Griga.

Jeho zverenci postupom času vyrovnali hru a krátko po pol hodine hry aj skóre, keď po strete Lukiča s brankárom Greifom hlavný arbiter nepískal a Dominik Kunca spoza šestnástky mieril presne. V druhom polčase Michalovčania aj napriek prevahe hostí remízový stav udržali a po prvýkrát v sezóne s najslávnejším slovenským klubom bodovali. „Z pohľadu zápasu, ktorý sme odohrali v Trnave, bol náš výkon diametrálne odlišný. Takto sa bojuje o ligu,“ skonštatoval ešte k zápasu tréner MFK Zemplín Michalovce.

Dosť dlho to v piatok vyzeralo, že aj remízový stav bude „žlto-modrým“ stačiť k definitívnej záchrane. Dunajská Streda totiž až do posledných minút držala v Skalici nerozhodné skóre, no nakoniec v nadstavenom čase inkasovala a prehrala 1:2. Záhoráci sú teda stále v hre, keď na predposledných Michalovčanov strácajú pred posledným kolom dva body. Zemplínčania to ale stále majú vo svojich rukách. „My sme sa sústredili hlavne na seba, záchranu sme si chceli uhrať sami. Vedeli sme, že v Skalici je remíza. V závere to už bolo hektické. Asistenti mi ihneď po skončení zápasu hovorili, že Skalica dala gól. Samozrejme, zavládlo u nás sklamanie. Predlžili sme to do posledného kola,“ podotkol k aktuálnej situácii Stanislav Griga, ktorý uviedol aj recept na úspešný koniec záchranárskej misie. „Podať podobný výkon ako proti Slovanu.“

Peter Brendza



Uverejnené: 14.05.2016 10:56:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.