files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Marián Kelemen najlepším slovenským brankárom v Poľsku

Michalovský odchovanec Marián Kelemen momentálne pôsobiaci v poľskom Wroclawe o svojom momentálnom pôsobisku a svojich zážitkoch.

Narodil sa 7.12.1979. Od detstva bol futbal jeho koníčkom, no najskôr, ho ako každý chlapec radšej hral v poli. Bránu si Marián Kelemen zamiloval neskôr. Jeho prvé futbalové kroky sa viažu k Michalovciam, neskôr to boli Košice, z ktorých ako 15-ročný odišiel do holandského klubu NAC Breda, kde strávil tri roky. Dalo by sa povedať, že tu začína jeho bohatá futbalová kariéra. Z Holandska mieril naspäť na Slovensko, kde vystriedal kluby Bardejova, 1 FC Košice, FK Senec, Slovan Bratislava a odtiaľ opäť zahraničie. Neraz dokázal, že brána je to správne, prečo sa rozhodol. Chytal proti takým menám ako je Fernando Morientes, alebo Michael Owen, v zápase španielskeho pohára medzi CD Tenerife, jeho vtedajším zamestnávateľom a Realom Madrid. Oboch hráčov ktorých pozná celý futbalový svet vychytal aj na penaltách, aj keď nie v tom istom súboji, ktorý napokon prehrali 1:2. Dnes je však situácia iná. Osud ho zavial k našim severným susedom a po lige holandskej, tureckej, lotyšskej, španielskej, gréckej, začína jeho meno spoznávať aj liga poľská. Po polročnej prestávke, keď bol Marián bez klubu, zakotvil v zimnom prestupovom období 2009/10 na juhozápade Poľska, v klube WKS Šlask Wroclaw. Sezóna je už prakticky na konci a aj keď to pre jeho klub nevyzerá dobre, jeho pôsobenie v ňom, je viac, než nad očakávanie. Mužstvu sa až tak nedarí, no na jeho výkonoch to však vidieť nie je. V bráne Šlasku je od príchodu jednotkou. To, že sa stal nepopierateľnou oporou tímu, hovorí aj to, že na internetovej stránke klubu sa v hlasovaní fanúšikov objavil už sedemkrát ako hráč kola. Nás poteší hlavne fakt, že nášho rodáka na oficiálnej internetovej stránke „ekstraklasy“, najvyššej poľskej ligy, označili za najlepšieho slovenského brankára, a to do úvahy berieme, že v tíme Legie Warszawa, je momentálne jednotka našej futbalovej reprezentácie Ján Mucha. My sme položili Mariánovi zopár otázok, na ktoré nám rád odpovedal.

Ako sa ti páči v Poľsku a ako hodnotíš poľskú ligu po tých všetkých krajinách, v ktorých si už pôsobil?

Poľsko je pekné, konkrétne Wroclaw, hlavne jeho centrum. Čo sa týka kvality súťaže, poľská liga je v porovnaní so slovenskou určite lepšia, ako naša. O trocha slabšia ako grécka a turecká. So španielskou sa porovnávať ani nedá.

Ktorého fanúšika si si zamiloval najviac?

Najviac som si zamiloval divákov v Turecku, v Burse. Tých treba jednoducho zažiť.

Ktorý klub hodnotíš ako najlepší vo svojej doterajšej kariére?

Z klubov, v ktorých som doteraz pôsobil, tak určite CD Tenerife.

Prečo?

Podmienky. Je to klub na vysokej úrovni, s profesionálnym prístupom.

Aký bol, alebo je tvoj futbalový vzor?

V minulosti, to bol Peter Schmeichel, teraz už nemám žiadny.

Najlepší zápas v kariére?

Je ich viac. Ak môžem spomenúť, tak  (už spomínaný) pohárový zápas CD Tenerife – Real Madrid. V živej pamäti mám stretnutie Bursaspor – Galatasaray a celkom isto Turecko „21“ – SR „21“. My iba dodávame, že v zápase Bursaspor – Galatasaray sa zrodil výsledok 5:0 a v histórii najlepšieho tureckého klubu to bola najvyššia prehra.

Najhorší zápas v kariére?

Na také zápasy si ani radšej nespomínam. Ale asi určite, Fenerbachce – Bursaspor, vtedy nám vôbec nešlo.

Ako dlho by si chcel ešte hrať?

Aspoň do 40tky.

Obľúbený klub?

 FC Barcelona.

Najlepší relax?

Kniha, internet, PS3, kino.

Tip na víťaza ligy majstrov?

Verím, že Inter Miláno.
                                                (md)



Uverejnené: 20.05.2010 12:18:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.