files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvý variant záchrany nevyšiel, veria v naplnenie toho druhého

Aj keď ešte definitívu nemajú, k naplnenie stanoveného cieľa sú veľmi blízko. Osud ťažko skúšaných futbalistov MFK Zemplín Michalovce to asi takto chcel. „Grigovcom“ totiž k účasti medzi slovenskou futbalovou elitou aj v sezóne 2016/2017 chýba pred posledným kolom jeden bod. Ten by nebol ani potrebný, no hráči MFK Skalica sa s vypadnutím z Fortuna ligy nechceli zmieriť a v nadstavenom čase strhli v zápase s Dunajskou Stredou víťazstvo na svoju stranu. Michalovčanom tak nepomohol ani cenný bod za remízu 1:1 so Slovanom Bratislava.

V prvom momente zavládlo po správe zo Skalice v michalovskom tábore sklamanie. Nič však nie je stratené. „Žlto-modrí“ to majú stále vo svojich rukách. Keďže je momentálne medzi nimi a Záhorákmi dvojbodový rozdiel, stačí im v poslednom kole v domácom zápase so Žilinou zabodovať. Keď sa tak stane, nemusí ich zaujímať ani výsledok stretnutia Trenčín - Skalica. „My sa nepozeráme na nikoho. Ani teraz sme sa nepozerali na výsledok zo Skalice. Proti Slovanu sme chceli ísť za víťazstvom, ktoré sa nám nakoniec nepodarilo dosiahnuť. K definitíve nám stačí bod. Naďalej platí, že si to chceme uhrať sami a ja verím, že sa nám to v poslednom kole proti Žiline podarí,“ poznamenal strelec jediného gólu do siete „belasých“ Dominik Kunca. S jeho slovami súhlasil aj ďalší ofenzívny hráč v službách MFK Zemplín Martin Koscelník. „Tak ako v minulej sezóne, so Skalicou bojujeme do posledného kola. Dúfam, že opäť budeme úspešnejší ako Záhoráci a v najvyššej súťaži si zahráme aj v budúcej sezóne.“

Michalovčania mohli mať istotu záchrany, keby v piatok zdolali bratislavský Slovan. S belasými po prvýkrát v sezóne síce zabodovali, no konečným výsledkom bola „iba“ remíza 1:1. O lepší výsledok sa Zemplínčania pripravili aj nepodareným úvodom, kedy ich hostia poriadne školili. „Už sa nám to stalo viackrát, že sme nezachytili úvod zápasu. Potom sme sa však rozbehli. Dali sme gól, mali sme aj ďalšie šance, no tie mal aj Slovan. Remíza bola podľa mňa spravodlivým vyústením,“ skonštatoval Martin Koscelník. O nevydarenom začiatku hovoril aj Dominik Kunca. „Slovanisti začali aktívne, čím nás zaskočili. Zakaždým boli pri lopte skôr, dobre si menili miesta v strede poľa. Mali sme obrovský problém so zachytávaním ich pohybu. Našťastie sme inkasovali iba jeden gól,“ zdôraznil rodák zo Strážskeho.

Bol to práve on, kto sa krátko po polhodine hry postaral o konečné vyrovnanie. Gólu predchádzal kontakt Nikolu Lukiča s hosťujúcim brankárom Dominikom Greifom, po ktorom ostali obaja ležať na zemi. Kunca nečakal na hvizd hlavného arbitra a následne po priťuknutí Filipa Serečina poslal loptu do prázdnej belasej brány. „Najskôr som poslal Nikolovi dlhú loptu do pokutového územia. Prišiel jeho kontakt s brankárom. Keďže hvizd rozhodcu neprichádzal a lopta sa dostala až ku mne, len som zavrel oči a kopol to na bránu,“ opísal gólový moment Kunca, ktorý sa tak postaral o ďalšie bodovanie svojho tímu.

Pripomíname, že pred dvoma týždňami to bol práve on, kto v nadstavenom čase rozhodol o víťazstve 2:1 nad Senicou. „Mal som obrovskú radosť. Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas. Niektorí z nás takéto zápasy hrajú po prvýkrát. Hráme o záchranu a jej na nás vyvíjaný tlak. Keď takto strelíte gól, je to určite úľava. Myslím si, že s tým tlakom sme sa celkom dobre vysporiadali. Obrovská škoda spomenutého úvodu, no aj remíza je proti Slovanu dobrým výsledkom,“ dodal Dominik Kunca.

Peter Brendza




Uverejnené: 15.05.2016 21:13:04 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.