files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tímy HK Mládež sa pripravujú na suchu, nová kategória kadetov

Aj keď hokejová sezóna 2015/2016 je už na konci, tímy nezaháľajú a začínajú prvé fázy letných príprav na tú nasledujúcu. Výnimkou nie je ani michalovský mládežnícky klub HK Mládež Michalovce. Ten opäť bude reprezentovať mesto Michalovce vo všetkých kategóriách, teda aj v novovzniknutej kategórii kadetov. Jej trénerom sa stal Tibor Tartaľ, ktorý má skúsenosti aj zo zahraničia.

Mládežnícky tímy začali prípravu na suchu v prvých dňoch mája. Prvá fáza letnej prípravy potrvá osem týždňov, až do konca školského roka, čiže do júna. „Tento týždeň je už tretím, kedy hráči naháňajú kondíciu pre nastávajúcu sezónu. Letnú prípravu odštartovali všetky kategórie od juniorky až po najmenšie prípravky,“ uviedol na margo letnej prípravy manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma, ktorý nás následne oboznámil s tým, ako letná príprava prebieha. „Trénujeme na viacerých miestach, či už je to zimný štadión, ihrisko V. ZŠ, telocvičňa tejto školy alebo v športovej hale. Chlapci z dorastu a juniorky chodia aj na spinning a takisto je niekoľko tréningov aj v priestoroch R+R Fitnes. Príprava je teda pestrá,“ dodal ešte k letnej zaberačke Jozef Kužma.

Prípravu odštartovali aj extraligoví dorastenci

Nová kategória - Kadeti

HK Mládež Michalovce postaví svoje družstvá v sezóne 2016/2017 znova do všetkých kategórii, teda aj do novovzniknutej - kadetov. Ide o tohtosezónnych ôsmakov a deviatakov, ktorí by mali vytvoriť kategóriu pred dorastom. „Liga by mala byť celoslovenská. Je rozdelená na viacero častí. Hlavnú časť bude hrať top dvanásť tímov z celého Slovenska. Ostatné tímy sú rozdelené do troch skupín a to Západ, Stred a Východ. Z východného Slovenska sú medzi top tímy zaradené Košice, Prešov, Poprad a Spišská Nová Ves. My začneme v druhej časti a našimi súpermi budú Humenné, Trebišov a Bardejov. Po dvanástich kolách sa liga spojí s polovicou zo stredného Slovenska. Ešte to presne nie je celkom ujasnené, ako bude liga fungovať, no už teraz je zrejmé, že sa už počas sezóny bude dať dostať medzi slovenskú elitu a tú nastávajúcu odštartovať v top dvanástke,“ poznamenal k novej súťaži Jozef Kužma. My len dodajme, že finálna top dvanástka najlepších sa určovala z výsledkov deviatych ročníkov z posledných desiatich rokov a dostali sa do nej po štyri najlepšie tímy z východného, stredného a západného Slovenska. „Definitíva o presnom zložení družstiev padne v piatok 27. mája, kedy sa uskutoční rada SZĽH a na nej padnú aj verdikty o ďalších súťažiach,“ dodal ešte k novovzniknutej kategórii Jozef Kužma.

Kadetov povedie Tibor Tartaľ

Tréner so skúsenosťami z MHL

Hráčov v novovzniknutej kategórii by mal viesť Tibor Tartaľ. Ten prišiel do klubu práve v týchto dňoch. Ide o známeho prvoligového hráča, ktorý v minulej sezóne pôsobil v Prešove. Jeho asistentom zrejme bude tréner dorastu Ivan Králik. Zachová sa tak kontinuita medzi týmito dvoma kategóriami. „Dostali sme na neho tip od Ivana Králika, s ktorým sú spolužiaci z vysokej školy. Ide o mladého perspektívneho trénera, ktorý má najvyššiu licenciu. Má skúsenosti aj zo zahraničia, keďže trénoval v Rusku. Navyše bol asistentom v najvyššej ruskej mládežníckej súťaži MHL,“ podotkol k novému lodivodovi v klube, ktorý bude mať na starosti aj kategórie šiestakov a piatakov, manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma.

Tréneri v jednotlivých ročníkoch

Družstvo Tréner Asistent
Juniori Ivan Králik
Dorast Ivan Králik Radoslav Regenda
Kadeti Tibor Tartaľ Ivan Králik
8. ročník Peter Štekláč Ján Haluška
7. ročník Peter Štekláč Ján Haluška
6. ročník Tibor Tartaľ Patrik Huňady
5. ročník Tibor Tartaľ Vladimír Vankovič
4. ročník Martin Stripai Ján Haluška, Slavomír Stripai
3. ročník Martin Stripai Ján Haluška, Slavomír Stripai
Prípravka Jozef Kužma Ján Kachnič

PETER BRENDZA



Uverejnené: 18.05.2016 11:58:57

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623