files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa vyhrala v Šali o deväť gólov a má prvý majstrovský mečbal

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v treťom finálovom súboji na pôde HK Slovan Duslo Šaľa hladko o deväť gólov 31:22 a v sérii sa tak ujali vedenia 2:1. Zverenky trénera Františka Urbana tak majú blízko k zisku svojho deviateho majstrovského titulu. V nedeľu o 18.00 hod. budú premieňať prvý majstrovský mečbal, keď sa im to nepodarí piaty rozhodujúci duel sa uskutoční v stredu 25. mája v Chemkostav aréne.

Vyrovnaná finálová séria sa presunula do Šale za vyrovnaného stavu. Michalovčanky nastúpili s jasným imperatívom, vrátiť „chemičkám“ prehru z druhého domáceho stretnutia, a tak aj k tretiemu duelu pristúpili. Mali výborný vstup a po presnom zásahu Márie Holešovej si za stavu 0:4 v šiestej minúte zobrala domáca lavička oddychový čas. Ten proti dobre organizovanej obrane hostí príliš nepomohol, no aspoň zastavil ich gólostroj. Prvý gól domáceho celku zaznamenala až v ôsmej minúte Tulipánová, ktorá prekonala výborne chytajúcu Raquel Alvarez Lafuente. Michalovčanky sa začali na určitý úsek trápiť v koncovke, čo však Šaľa nevyužila. V 15. minúte prelomila deväťminútovku Iuventy bez gólu Patrícia Wollingerová (2:5). Obhajca titulu viedol viacgólovým vedením aj v 21. minúte, kedy dala Sofia Nagyová na 9:5. Michalovčanky naďalej dominovali dobrou obranou, za ktorou stála pozorná Lafuente. Keď v 25. minúte dala Perederyjová na 6:12, zobrala si lavička domáceho tímu ďalší oddychový čas. Ani ten nepomohol, keďže hneď po ňom dala Patrícia Wollingerová na 6:13. Domáce hádzanárky síce do polčasu znížili gólový rozdiel, no Iuventa aj napriek tomu viedla v polčasovej prestávke o sľubných šesť gólov 9:15.

Michalovčanky nepripustili drámu ani v druhom polčase, v ktorom v pohodovom tempe kráčali k druhému finálovému víťazstvu. Hneď na úvod sa dvakrát z pokutového hodu presadila Veronika Habánková a Iuventa tak rýchlo viedla o deväť gólov 17:9. Potom síce domáce aj zásluhou presilovky znížili, keď po presnom zásahu Bahýlovej bolo 15:20, dráma sa ale nekonala. Iuventa totiž odpovedala troma gólmi v rade a definitívne tak zlomila odpor domáceho celku. Keď v 48. minúte zvyšovala Jevgenija Levčenková na 25:17 v prospech obhajcu prvenstva, bolo každému jasné, že ten si v Šali pripíše na svoje konto druhé víťazstvo a v sérii sa tak ujme vedenia. Tak sa aj stalo a po výhre 31:22 budú Zemplínčanky v nedeľu vo štvrtom zápase premieňať prvý majstrovský mečbal.

Štatistika

Šaľa - Michalovce 22:31 (9:15) - stav série: 1:2

Pok. hody: 7/4 - 6/3, vylúčené:  3 - 4, navyše ČK 54. Habánková (Michalovce - hrubý faul). Rozhodovali: Karlubík a Dvorský - 1100 divákov.

DUSLO: Haládiková, Ladicsová, Kvasnicová - Trochtová 1, Rácková 3, Klučková 4/3, Špendlová, Pócsíková 1, Perczeová 2, Tulipánová 2/1, I. Bahýlová 1, Veselková, Bujnochová 7, Demajová 1 

IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Kučerová 3, Černovová 1, M. Holešová 4, Solárová, V. Kišíková 2, S. Nagyová 2, Habánková 7/3, Levčenková 2, Wollingerová 2, Dziurová, Bajčiová 1, Golubevová, Fiľková-Trehubová, Perederijová 7



Uverejnené: 21.05.2016 22:02:48
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.