files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Som rád, že prvá liga tu bude aj naďalej,“ hovorí Marián Kelemen

Patril medzi najväčšie opory tímu v boji o záchranu. Brankár MFK Zemplín Michalovce Marián Kelemen svojich spoluhráčov viackrát počas sezóny podržal a aj vďaka nemu si „žlto-modrí“ zahrajú najvyššiu Fortuna ligu aj v sezóne 2016/2017.

Michalovčania o svojej účasti medzi futbalovou elitou aj v nasledujúcej sezóne rozhodli až v poslednom kole, v ktorom na domácom trávniku zdolali MŠK Žilina hladko 3:0. „Stanovený cieľ sme splnili. Sme radi, že sa nám podarilo záchranu „ukopať“ si sami. Teší ma, že to dopadlo práve takto. Teraz nás čaká už len pripraviť sa na nastávajúcu sezónu. Uvidíme, čo bude ďalej,“ skonštatoval Kelemen, ktorý zložil poklonu aj divákom. „Celú sezónu chodili na futbal vo väčšom počte a zachovanie najvyššej súťaže je pre nich odmenou.“

Jediný účastník najvyššej súťaže z východného Slovenska rozhodol o tom, že si jeho hráči zahrajú Fortuna ligu aj v sezóne 2016/2017 až v poslednom kole. Mohlo sa im to podariť síce aj skôr, no na všetko dala zabudnúť výhra 3:0 nad Žilinou. Práve v tomto stretnutí podali Michalovčania najlepší výkon v jarnej časti.  „Diváci videli útočný zápas. Žilina má dobré mužstvo. V prvom polčase sme obaja mali veľa šancí. Zatiaľ, čo mi sme zo svojich dvakrát skórovali, oni nie a to zrejme rozhodlo,“  podotkol Marián Kelemen. Ten sa veľkou mierou pričinil o víťazstvo v poslednom kole. Už v prvom dejstve totiž zmaril minimálne dve tutovky hostí, v druhom polčase neinkasoval takisto.  „Som tam od toho, aby som niečo chytil. Veľmi sa teším, že v Michalovciach bude najvyššia súťaž aj v nastávajúcej sezóne. Dúfam, že to bude ešte aj dlhšie,“ podotkol michalovský golman.

Tridsaťšesťročnému brankárovi posledným zápasom so Žilinou skončila pri tíme od Laborca zmluva. Bude v Michalovciach pokračovať aj v nasledujúcej sezóne? „To ešte neviem. V prvom rade si chcem po náročnej sezóne poriadne oddýchnuť a vyčistiť si hlavu. Uvidíme, čo bude potom,“ dodal na záver Marián Kelemen.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.05.2016 14:42:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.