files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najlepší strelec verí, že bude napínať siete aj v nasledujúcej sezóne

Aj keď sa to možno nebude niekomu zdať, je to fakt. Najlepším strelcom MFK Zemplín Michalovce v jeho premiérovej sezóne vo Fortuna lige bol so siedmimi gólmi Dominik Kunca. „Kunci“ ťahal družstvo predovšetkým v závere sezóny. Jeho štyri domáce presné zásahy znamenali sedem bodov a tento rodák zo Strážskeho sa tak výraznou mierou pričinil o záchranu „žlto-modrých“ v najvyššej súťaži.

Moment, ktorý si bude pamätať až do konca života. Dominik Kunca takto v nadstavenom čase rozhodol o výhre nad Senicou a nasmeroval tak Michalovčanov k záchrane

Paradoxom je, že Kunca sa na jeseň gólovo presadil trikrát na pôde súpera, no a na jar zase napínal siete v domácich zápasoch. „Je to taký paradox. Na jeseň som presne mieril vonku, na jar sa to vymenilo a góly som dával iba doma. Som strašne rád, že sa tak stalo a aj ja som sa svojou mierou pričinil o to, že si najvyššiu súťaž zahráme aj v nasledujúcej sezóne,“ zdôraznil so siedmimi gólmi najlepší strelec MFK Zemplín Dominik Kunca. Ten dvoma gólmi prispel aj k víťazstvu 3:0 nad Žilinou, ktoré spečatilo úspešnú jarnú záchranársku misiu. „S týmto zápasom bola viac než obrovská spokojnosť. Vyhrať takýmto rozdielom nad silnou Žilinou a zabezpečiť si ním záchranu pred vlastnými divákmi, je paráda. Keď sa pamätám, Žilina ešte v auguste minulého roka trápila Bilbao a teraz u nás prehrala rozdielom triedy. Dokonca sme ich mohli zdolať aj vyšším rozdielom,“ vrátil sa ešte k zápasu posledného kola Fortuna ligy Dominik Kunca.

Ten sa práve dvoma presnými zásahmi do siete Žilinčanov odpútal v internej tabuľke strelcov od Vernona de Marca a so siedmimi presnými zásahmi sa tak môže tešiť z honoru najlepší strelec tímu. „Veľmi ma to teší, že som najlepším strelcom. Som ofenzívny hráč, od ktorého sa góly jednoducho čakajú. Na druhej strane, oveľa viac ma teší to, že sme sa zachránili v najvyššej súťaži a aj ja som k tomu pomohol,“ podotkol rodák z neďalekého Strážskeho. Kunca v posledných troch zápasoch na domácom trávniku zaknihoval štyri presné zásahy. Najskôr v nadstavenom čase rozhodol o veľmi dôležitom víťazstve nad Senicou (2:1), následne zabezpečil remízu so Slovanom Bratislava (1:1) a o dvoch góloch do siete Žilinčanov (3:0) sme už písali vyššie. „Neviem, čím to bolo. Možno tým, že mi viac začal dôverovať tréner,“ uviedlo michalovské ofenzívne žihadlo.

Dominik Kunca sa v premiérovej sezóne Zemplínčanov v najvyššej súťaži nestratil. Predstavil sa v 31 zápasoch a iba dva duely mu tak chýbali k tomu, aby si zahral v každom zápase. Po Martinovi Koscelníkovi, ktorý odohral všetky stretnutia, je však Kunca v poradí druhým hráčom, ktorého využívali tréneri počas sezóny najviac. „So záverom som určite spokojný,“ so smiechom odpovedal na našu otázku, ako je spokojný so svojou sezónou a následne už vážnejšie dodal. „Určite to mohlo byť z mojej strany aj lepšie. Zo začiatku mi zápasy príliš nevychádzali. Moje výkony boli podobne ako výkony mužstva, kolísavé. Raz som hral lepšie, raz horšie. Viem si určite predstaviť z mojej strany vyrovnanejšie výkony. Verím, že v ďalšej sezóne nadviažem na dobrý záver a bude sa mi strelecky opäť dariť.“

Michalovčania obsadili vo svojej premiérovej sezóne vo Fortuna lige so ziskom 29 bodov predposledné jedenáste miesto. Je s tým spokojnosť? „Určite sa dalo dosiahnuť viac. Vonku sme mohli hrať ofenzívnejší futbal. U súperov sme veľa vody nenamútili. Na druhej strane, doma sme skoro v každom zápase hrali so súpermi vyrovnanú partiu. Trpeli sme však na nepremieňanie šancí, čo nás stálo viac bodov. Práve kvôli koncovke sme museli čakať na definitívu záchrany až do posledného kola,“ zdôraznil Dominik Kunca, ktorý zložil poklonu aj divákom. „Počas celej sezóny boli skvelí! Chodili v hojnom počte na každý jeden zápas a práve kvôli ním sme chceli najvyššiu súťaž zachrániť,“ uviedol Kunca. Bude tento čiperný ofenzívny stredopoliar alebo útočník obliekať žlto-modrý dres aj v budúcej sezóne? „Čo, viem, zatiaľ žiadnu ponuku nemám, takže asi áno,“ dodal na záver rodák zo Strážskeho.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.05.2016 18:42:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.